תהליכים בסוגריים מרובעים בפקודה ps aux

yossik111

New member
תהליכים בסוגריים מרובעים בפקודה ps aux

שלום לכולם !
בפקודה ps aux (ודומיה) , במערכות סנטוס / יובנטו , הבנתי שהתהליכים המופיעים בתוך סוגריים מרובעים הם תהליכים שאין (לא ניתן ) להשיג/ להציג את הארגומנטים של הפקודה / תכנית שמפעילה אותם .
איך אני יכול לדעת איזה תוכנת / פקודה מפעילה אותם (אפילו ללא הארגומנטים שלה ) ?.
להבנתי הם (התהליכים בסוגריים המרובעים) תהליכים של הקרנל שעולים בזמן הבוט , בהנחה שאני צודק , התוכנית הישירה שמפעילה אותם נמצאת בהכרח תחת אחת מהספריות /usr ו/או /sbin ו/או /etc/ בלבד ?
(אני מתכוון למצב מיד אחר הבוט עבור מצב "דיפולט" (כלומר מערכות שלא עברו מניפולציות ו/או נוספו להם אפלקציות צד שלישי שעולות בבוט ) ).
בתודה מראש לעונים.
יוס.

Dניאל Mור

New member
ראשית ובאופן כללי,

אתה תמיד יכול להציץ בעמודת ה - PPID על-מנת לקבל כיוונים נוספים. אציין שמס' התהליכים 0, 1 ו - 2 הם ייחודים משהו, ואם תרצה, קיים עליהם חומר קריאה ברשת. בעיקרון מה שכתבת הוא נכון, מדובר ב - Kernel Threads כאלו ואחרים, ואם כך הדבר, כנראה שצטרך לקחת בחשבון מיקומי קבצים הרלוונטים ל - Kernel עצמו ולתלויות שלו. לא לשכוח שבתיקיית /boot/ קיים קובץ ה - Kernel בכבודו ובעצמו.

מס' קישורים מעניינים:

http://unix.stackexchange.com/questions/22121/what-do-the-brackets-around-processes-mean
http://unix.stackexchange.com/questions/13290/init-process-ancestor-of-all-processes

כמובן שקיימים קישורים נוספים ומעניינים ברשת.

בהצלחה.

+דניאל.

yossik111

New member
תודה ראשית על התשובה

נתקלת אכן בחיפושי ברשת בלינקים (הראשון) ודומיהם .
אני רוצה ברשותך להתקרצץ ולשאול שאלה "כללית" משהוא (ואולי אפילו "מעצבנת" משהוא ) : היכן יושבים כ-ו-ל הקבצים המעורבים בתהליך בוט ""סטנדרטי" / "נקי" (כלומר תהליך שלא עבר מניפולציה כזו או אחרת (כולל הפעלת תוכנת צד שלישי וכו')) , אני מתכוון כמובן גם לקבצים (תכניות) המופעלים באופן משני/ עקיף ע"י תהליכי אב / צאצאים למינהם בתהליך הבוט , שוב - כ-ו-ל הקבצים .
ציינתי כאמור 3 ספריות (/usr /sbin /etc/ ) כמו כן ציינת כמובן את ה /boot , האם קיימים עוד ספריות כאילו ?
(אם יעזור , מה הם הספריות שבהם לא אמורים להיות קבצים המעורבים בתהליך הבוט ?)
תודה בשנית וסליחה אם השאלה "מייגעת" משהוא .
.יוס.

Dניאל Mור

New member
אתה יודע מה נשמע מתאים לסקרנות שלך?

לבנות מערכת Linux מאפס
אני לא יודע בדיוק מה אתה מנסה להשיג, אך אני משוכנע שאם תתחיל פרוייקט של בניית מערכת מאפס, לדוגמא LSF ההבנה הכללית שלך בנושא שאליו אתה מכוון תהיה טובה יותר.

TIP למידתי ודי פשוט לביצוע: על אחריותך האישית בלבד
: התקן לינוקס כלשהוא, עדיף כ - VM עם Snapshots ובעזרת Live-CD בצע rename לכל מיני קבצים\תיקיות במערכת ומיד לאחר מכן בצע boot ותראה מה קורה
כמה נחמד יהיה לשנות את /etc/ ל - /israel/ (למשל) ולראות מה קורה
כמה נחמד יהיה לשנות את שם קובץ ה - Kernel ושוב - כן כן, לראות מה קורה? או... לא קורה

TIP נוסף ואולי החשוב ביותר: עד כמה אתה מכיר את תהליך האתחול שרת הלינוקס הקרוב למקום מגוריך מהתחלה ועד הסוף? הבנה אמיתית של תהליך זה תעזור לך להתמקד במידע שאתה מחפש.

אם אתה רוצה תשובות טובות, אותנטיות וכמה שיותר אמיתיות לשאלתך - כנראה שאין מנוס מעבודת ידיים (או רגליים
).

בהצלחה!

+דניאל.

ezaton

New member
אני לא חושב שקבצים ב- usr/ רלוונטיים לתהליך

הטעינה הראשוני. לשירותים ע"ב תוכנות צד ג', כן - Apache, mysql וכו' - בוודאות כן. כנ"ל לגבי X. אבל את הקבצים הדרושים לעליית המערכת הבסיסית תמצא ב- sbin/ וב- etc/ והם בתורם ישתמשו בקבצים שנמצאים ב- bin/ בהתאמה (לדוגמא - grep)

ההחרגה היחידה לטענה הזאת היא ב- initrd, שהוא קובץ דחוס של מיני-רוט של מערכת ההפעלה, שתפקידו לטעון מודולים מתוך הזיכרון במקום לגשת לדיסק ולחפש אותם (דמיין לחפש מודול לבקר הדיסק בלי גישה לדיסק, כי צריך מודול לבקר הדיסק. מבין?). תהליך היצירה שלו רץ מספריה חיצונית לאלו שתיארתי קודם. משהו תחת usr/ ובניו. אבל בתהליך הטעינה עצמו הוא ב- boot/ ונמצא, וזמין בתחילת הטעינה, ושם גם מסתיים תפקידו, בגדול.

yossik111

New member
כזכור התכוונתי בשאלה לכול הקבצים המעורבים

ציטוט "מתכוון כמובן גם לקבצים (תכניות) המופעלים באופן משני/ עקיף ע"י תהליכי אב / צאצאים למינהם בתהליך הבוט , שוב - כ-ו-ל הקבצים" אזי ההחרגה שציינת היא למעשה לא החרגה אלא דוגמא למקרה מיוחד ("לא טרוויאלי" אם תרצה ) של קובץ כנ"ל.
כמו כן גם מן הספרות אני למד שבכמה הפצות מודרניות (כולל יובנטו כדוגמא) בוט לא יכול להתבצע כראוי ללא כמה קבצים הנמצאים תחת usr/ ובניו (אחד מהמקרים הללו הוא כנראה הדוגמה שציינת).
תודה בכול מקרה .
יוס.

ezaton

New member
לא. סביר להניח שהמערכת תעלה ללא בעיות

בלי usr/. מצד שני - מה הכוונה בתוכניות המופעלות על ידי תוכנית אב? שרת ווב, כדוגמא, זה חלק מתהליך הבוט אצלך? אם כן, אז, בגדול, כל הקבצים במערכת. אם לא (כלומר - אתה מפריד בין עליית המערכת לבין שירותים שהיא עשוייה לתת), אז בהחלט usr/ מיותר כאן.

yossik111

New member
לא . לא מתכוון לשרת ווב ודומיו

תודה בכול מקרה על התובנות שהעלית !
יוס.

למעלה