אני צריכה לשקם אותם
אני השתקמתי לא ממש טוב מפגיעה בגלל שאבחנו אותי הרבה יותר גרוע ממה שאני באמת לפני הרבה שנים, ואחר כך בעקבות קצרים בתקשורת לא נתנו לי ריפוי בעיסוק אחרי בית חולים שיקומי, וגם בבית חולים שיקומי הפסקתי אותו לפני הזמן כי יכולתי, ורציתי לעוף משם מה שיותר מהר , וגם אמא שלי לא חיפשה כזה דבר והיא היתה צוחקת על זה וקוראת לזה ריפוי בפיסוק. קיבלתי רק טיפול פסיכולוגי שהיה אמור לעשות לי יותר טוב, והשמה תעסוקתית לנכים, למרות שפיזית אני לא נכה וקוגניטיבית הייתי יכולה להיות הרבה יותר בסדר, אבל זה עשה לי רע. נאלצתי להסכים לקבל את זה בכל זאת וקיבלתי דיכאון אחר כך, וגם כל ההחלטות שקיבלתי לא באו ממקום נכון ולא היו טובות. אמא כביכול רק נתנה לי עצות, אבל אני קיבלתי אותן כי לא היתה לי אלטרנטיבה. והן לא היו טובות בשבילי. מצאתי אחר כך עבודה עם משכורת באזור 3000 ואחר כך עשיתי בהצלחה קורס אקדמי, אבל חזרתי לשיקום של ביטח לאומי בשביל לסגור פינות וזה לא היה טוב בשבילי ועזבתי אותו גם. זה היה על מחשב עם תאורה לא טובה מהחלונות. רשמית אני צריכה לעבוד על מחשב עם משקפיים או שאסור לי לעבוד על מחשב אבל מעשית , בלי חלונות בחדר של המחשב ועוד בלי מאחורי המחשב אני עובדת טוב ובלי משקפיים על המחשב. יותר מדי זמן עם משקפיים ועוד ליד המחשב מפריע לי. האמת הרבה זמן לא חזרתי לבדוק את זה. בשביל מה לי? האבחון ההוא של העיניים היה גם לאחר שהתחלתי את הקורס ובזכותו עזבתי אותו. נתנו לי גם את השיקום בפתח תקוה כי אני מרמת גן , אבל בזמנו זה היה לי גרוע כי זכרתי שיקום קודם שנתנו לי ואז באתי מבני ברק מסבתא והנסיעות היו סיוט וגם מהאזור שלי ברמת גן שרחוק מז'בוטינסקי ורחוק מגהה זה סיוט. אוטובוסים זה מתיש כשבאים למקום לא מתוך שמחה ורצון. לא שיקמתי יכולות תפקוד בצורה אופטימלית ולא יכולות קוגניטיביות שהן ישתפרו מעליהן אם אני אשפר יכולות תפקודיות. בכל מקרה אני צריכה אימון אחרי שאני אשפר את שתיהן כי אני לא מאומנת. . לא הצלחתי לעזור לאנשים שידעתי שהם בבעיה וחשבתי על איך לעזור להם אבל לא הצלחתי ליישם את זה והם נפטרו. שנה שעברה כשהראשון נפטר בדיוק קיבלתי אחרי זמן רב ריפוי בעיסוק מקופת חולים והחלטתי בגלל זה להפסיק אותו. זה היה השיעור היחיד שלא היה שיקום ללימודים והוא הרבה יותר עזר לי. הבן אדם היחיד במשפחה שלי, יותר נכון, האישה היחידה, שהיה לה שכל היתה סבתא שלי, אבל היא מאוד כיבדה את ההחלטות של אמא שלי שבאו כביכול ממקורות מוסמכים ושדודה שלי אחותה גם גיבתה אותם כי היא עובדת סוציאלית והיא גם מעורבת באפוטרופסות שכפו עלי ואחר כך השאירו אותה "רק" על החלק הארי של כספי שבא מהפיצויים שלי.זה גם עושה לי רע כי אני מתרוצצת בין עורכי דין ואבחנות ומצליחה לשחרר את עצמי טיפין טיפין. לצערי לפני חוד'שיים סבתא שלי הלכה לעולמה. סבתא שלי מאוד חששה לגורל הפיצויים שלי כמו כולם, כי מתי שזכיתי בהם העורך דין שיצג אותי כמעט זכה בהם כי הוא רצה להיות אפוטרופוס , אבל במקומו אמא שלי הקדימה אותו.זה לא עזר לי וזה עשה לי רע. לא בטחו בי ורק בטחו בלשמור בשבילי על הכסף, בלי לשקם אותי בצורה יעלה מתאימה ונכונה. חוץ מזה, אני לא מבינה למה הייתי צריכה לספר למה אני צריכה. זה לא מספיק שאני צריכה ? מאז שזה קרה לי אנשים לא בוטחים בי. וזה המון שנים. וזה באר ממקומות לא נכונים. עכשיו עצוב לי על הזמן הרב שעבר ועל האנשים והדברים שחלפו מהעולם יחד עם הזמן הזה בלי שאני אקבל את מה שמגיע לי שזה גם הזכות לשיקום נורמלי וקצר וגם הכסף.