תה מרזה שגרם לכאבי בטן עזים

סווינג

New member
תה מרזה שגרם לכאבי בטן עזים../images/Emo101.gif

לפני כחצי שנה התחלתי סובלת מכאבי בטן עזים וצרבת חריפה. הכאבים נמשכו מספר חודשים בהם לקחתי שלל תרופות ועברתי בדיקות דם ובדיקה גסטרובופית. הכאבים נעלמו כלעומת שבאו ביום אחד ואני ורופאיי ייחסנו אותם למתח נפשי (מה שנקרא קיבה עצבנית). לפני מספר ימים כמו רעם ביום בהיר הופיעו הכאבים מחדש ואז הכתה בי ההבנה. הם נובעים משתייה של תה סיני להרזייה (דווקא לא התה הטיבטי הידוע לשימצה). אז קודם כל אני אסירת תודה על שגיליתי את המקור לבעיה. ושלא אסבול יותר. אבל - איפה אפשר להתלונן? האים מקרה כזה מצדיק טירחה בניסיון להשיג פיצויים? זו היתה תקופה קשה בה איבדתי ימי עבודה וסבלתי מאוד. חשוב לציין שבשום פנים ואופן לא נטלתי כמויות מוגזמות מהתה. על גבי האריזה מומלץ במפורש לשתות כארבעה ספלים ביום ואני כמעט מעולם לא עברתי את השניים... לפחות החכמתי קצת...

odedg

New member
תה וכאבי בטן

שלום סווינג ! לעניין הבריאותי צריך לשמור על התה באריזתו, ואם החשבונית גם היא בידך, לפנות למשרד הבריאות/שרות המזון בלשכת הבריאות המחוזית הסמוכה לביתך. במקביל, על מנת לתת לעניין את המשקל הציבורי, כדאי לפנות לארגון צרכנים שגם ילווה את הטיפול מול משרד הבריאות. תהיו בריאים וגמר חתימה טובה!

סווינג

New member
היכן משיגים את כתובת הלישכה בת"א

והיכן מוצאים כתובות של אירגוני צרכנים ולמי מהם כדאי לפנות? האים הגורמים האלה יעזרו לי גם לקבל פיצויים? תודה על תשובתך!

liti

New member
ידוע שזו התוצאה

כל סוגי התה הטיבטי, ולא משנה אם זה גאם פאי צ´ה או כל סוג אחר, עלולים לגרום לכאבי בטן, שילשולים והקאות. הסיבה לכך היא שחלק מהחומרים שם הם חומרים משלשלים (ולתשומת לבך- גם מוצר טבעי עלול לגרום לכאבי בטן/שלשולים/הקאות). הפתרון הוא פשוט- להפסיק להשתמש בתה ולעבור למשטר תזונה מאוזן, בלי כמוסות/אבקות וכו´. בהצלחה! (ואגב, אין מה להתלונן כיוון שרשימת המרכיבים של התה מפורסמת ומאושרת)

conio stdio

New member
אולי פשוט תכתוב לה שזאת אשמתה?

אני מתרשם שמדובר פה בעסק קצת יותר רציני. אפילו בן אדם עם חומוס עבש דורש פיצוי ומתואר פה מקרה של פגיעה ממשית בבריאות. עובדה שבתה הטיבטי מצאו דברים בגו והחברה אולצה לפרסם אזהרה על האריזה.

סווינג

New member
עם כל הכבוד

אני לא חושבת שמן הראוי להמשיך להפיץ מוצר ש"ידוע לכל" שהוא מזיק בלי אזהרה מתאימה. על מה היה כל הרעש עם התה הטיבטי?

סווינג

New member
odedg אשמח אם תוכל לענות

גם על שאלתי לגבי כתובות. חיפשתי ברחבי הרשת לשווא...

odedg

New member
תשובה

שלום! פרטים במרוכז על ארגוני הצרכנים תוכל למתוא באתר משרד התעשיה והמסחר. משרד הבריאות/לשכת המרכז (או האחרות,) באתר של משרד הבריאות

גופה

New member
תה מרזה

זה משלשלים בצורת תה, רק פחות חזקים מלקסטיבים. מומלץ לא להתקרב אליהם, הם דופקים את המעיים, מרגילים את הגוף- ואח"כ כשמפסיקים עם זה יש תופעות לא נעימות כ"כ, והם מורידים אותך רק במים! הבזבוז של משקל הגוף נובע מבזבוז של נוזלים. מזה גם אפשר להבין שהם גם מייבשים.

DizzyMissLizzy

New member
התה הטיבטי ודומיו

אותי מרגיז שכל מה שנדרש מהיצרן הוא לפרסם את רשימת המרכיבים. ותו לא. נניח שהיו מפרסמים על האריזה את שמות החומרים שהתה מכיל. כמה אנשים (להוציא רוקחים או רופאים וכו´) היו יודעים שאלה חומרים המסוכנים לבריאות?

למעלה