תואם נעלי קרוקס

u r i el

New member
תואם נעלי קרוקס

רציתי לדעת שמות של תוצרת נעלים בדומה לקרוקס, ידוע לי שיש מוצר כזה תוצרת גרמניה ובטח יש עוד כאלה אולי מתוצרת אחרת, אני מחפש משהו איכותי וגם קצת יותר אלגנטי מקרוקס אבל דומה מבחינת העיצוב.

מי מכיר ?

תודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה מתכוון לקבקבים? קרוקס מייצרת דגמי נעליים שונים

רבות מהן לא נראות כמו הקבקבים ה"קלאסיים" שפרסמו את המותר בעשור הקודם אבל בחלקן נעשה שימוש באותו סוג גומי וסוליה (גם פנימית). אתה יכול לנסות לבדוק אפשרויות באתר היבואן:
https://www.weshoes.co.il/he/men-shoes/crocs_.html

אני מודה שקצת קשה לי להבין איך משהו "דומה מבחינת העיצוב" יכול להיות "קצת יותר אלגנטי"... בקבקבים אין שום דבר אלגנטי מעצם הגדרתם. אבל אולי נעלי טבחים יהיו לך רלוונטיות? בירקנשטוק (מותג גרמני נחשב) מייצרת כאלה:
http://www.ret.co.il/m/138371
הן מגיעות עם מדרס פנימי נשלף ונחשבות נוחות מאוד. חבר טוב שלי (שאינו טבח) נועל כאלה ומספר בשבחן. לא ניסיתי, אבל יש סיבה שטבחים קונים כאלה, הם צריכים לעמוד שעות רבות ביום על הרגליים. לטעמי הן כעורות לא פחות מקבקבי קרוקס, אבל עם נוחות אני לא מתווכחת.

u r i el

New member
תודה רבה. אנסה.

אני גם משתמש במדרס כך שאני מקווה שיש דגמים שמאפשרים הכנסת מדרס ועדיף לי דגם שלא מזיעים בו בקיץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שציינתי, נעלי הטבחים עם מדרס נשלף, תוכל להחליפו בשלך

לגבי הזעה בקיץ, בכל נעל מגומי/פלסטיק (או חומר פלסטי/סינתטי אחר) סביר שתזיע בקיץ, קל וחומר אם היא סגורה (או חצי סגורה). כשקרוקס רק יצאו שמעתי טענה תמוהה שיש להם פטנט מונע הזעה (החורים?
) אבל כשניסיתי כאלה התחלתי להזיע מידית, ודגם של קבקבי קרוקס שיש לי (לא הרגיל; סגור מקדימה ועם סוליה פנימית מספוג, כלומר הרגל לא על ה"גומי") הוא לגמרי מרחץ זיעה בקיץ; אני משתמשת בו רק בעונות מעבר.

trilliane

Well-known member
מנהל
המותג או הדגם המסוים הזה? חשוב לחדד ולהפריד על מה ממליצים

אני מכירה את המותג ויש לי קבקבי נשים של בירקנשטוק (עם סוליה פנימית דומה לזו של טבע נאות רק יותר קשה) שאינם קבקבי טבחים ואינם דומים לקרוקס, ולכן ציינתי שאני לא ממליצה על הדגם הנ"ל מניסיון אישי (אם זה בכלל מה שהוא מחפש...).

u r i el

New member
אני מתכוון לצורה הקלאסית כבתמונה.

כמדומני יש גם לקרוקס דגמים יותר אלגנטיים מבחינת היותם עשויים שלא מהגומי הכתום/לבן/חום וכד' אולי מעור .... אני יודע שיש גם מבד אבל לא לזה אני מתכוון אלא לדגנים המסיביים יותר.
תודה על האינפורמציה על בירקנשטוק. אחפש שם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן יש; ויש גם דגמים שאינם קבקבים כלל. הם מייצרים הרבה דגמים

יש לי לא מעט נעליים (נעלי נשים, כמובן) מתוצרת החברה ולמעט זוג קבקבים אחד (שאינו הדגם הקלאסי) ברובן אנשים מופתעים לשמוע שהן קרוקס.

u r i el

New member
בסוף רכשתי זוג סנדלי בירקנשטוק

בחנות הכל היה סביר מבחינת הנוחות וההמלצות המפליגות של המוכר שיכנעו אותי לקנות למרות המחיר הגבוה.
אחרי זמן מה החלו כאבים בכף הרגל. האם זה רגיל בנעלים אלו ?
ע"פ גוגל יש תופעה כזו שלוקח זמן להתרגל נעל, האם מישהו מכיר אישית את התופעה ויכול להעיד שכעבור זמן הנעל נעשית ידידותית למשתמש ?

trilliane

Well-known member
מנהל
סנדלים? חשבתי שרצית קבקבים...

לאורך השנים נעלתי לא מעט סנדלי/קבקבי "טבע" (של טבע נאות או חברות אחרות) עם רפידה/סוליה פנימית (לא נשלפת) שנראית כך (טבע נאות) או כך (בירקנשטוק). כפי שאפשר לראות, זה די אותו הדבר. יש מי שזה נוח ומתאים לו, יש מי שלא. לבירקנשטוק יש גם רפידות כאלה קשות יחסית והן לא בהכרח מתאימות לכל אחד. זוג קבקבי בירקנשטוק שיש לי הם בעלי רפידה קשה (לא מדדתי מראש כי זה היה בהזמנה מחו"ל ולא ידעתי שיש להם רפידות כאלה) ולכן אני לא נועלת אותם הרבה, אף שהם זוג ממש יפה. יש זמנים שזה נוח לי ויש ימים שלא, אני לא הולכת נגד הרגליים שלי.

אם קנית סנדלים עם רפידה קבועה אבל יש לך מדרסים ייעודיים משלך מסיבות אורתופדיות ייתכן שהעיצוב הכללי לא מתאים לך ולכן אתה סובל מכאבים. אני לא אורתופדית ולא מכירה את המצב שלך, אבל אם אתה סובל מכאבים נשמע שהנעליים שקנית לא מתאימות לך. חשבתי שרצית את הקבקבים עם המדרס הנשלף כדי שתוכל להחליף אותו במדרסים שלך...

בחיי האישיים לא נתקלתי בנעליים שהייתי צריכה "להתרגל" אליהן. נתקלתי במקרים של נעליים קשות שהתרככו עם הזמן (לא קרה בבירקנשטוק) או נעליים שהתרחבו מעט וקיבלו את צורת הרגל (שוב, לא רלוונטי בסוג הנעליים הזה), אבל בגדול נעליים שלא היו נוחות בהתחלה נשארו לא נוחות גם בהמשך ואין פה מה "להתרגל"; לאי נוחות לא "מתרגלים", מקסימום מתרגלים להתעלם מהסבל
. אם יש לך צרכים אורתופדיים ייעודיים אל תעשה שטויות ואל תתעלל ברגליים שלך; במקרה של ספק כדאי להתייעץ עם אורתופד או לכל הפחות עם רופא משפחה.

u r i el

New member
כן, נכון - ואעפ"כ לא מדוייק

עקרונית אני כמובן מסכים עם כל מה שכתבת, אלא שמנסיוני וכן מנסיונם של אחרים מתברר שלעתים מה שלא נוח בתחילה נעשה נוח עם הזמן. למשל, גם כאשר משתמשים במדרס אורטופדי רפואי שהותאם לכף הרגל, לעתים לא נוח בימים הראשונים אולם כף הרגל מתרגלת אליו ומתעצבת "מחדש" בהתאם למדרס. כך הוא גם במקרה של חובשי משקפיים ויתר העזרים שדרוש זמן להתרגל אליהם.
במרשתת נפוצה מאד התייחסות לכאבים בנעילת בירקנשטוק, מכל הדגמים, ואולם לא פעם יש עדות לכך שלאחר כמה ימי התרגלות הופכת הנעל להיות נוחה מאד וללא תחליף - ואני בקשתי להצליב מידע זה עם נסיונם של חברי הפורום.

למזלי "נפלתי" על מוכר הגון שהסכים לקבל ממני בחזרה את הסנדלים אם כעבור שבוע של הליכה בבית לא יחלפו להכאבים - וכך אעשה.

בינתיים נתפס לי הצוואר ....

תודה וחג שמח.

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה לדייק כשקשה להבין; כמה זמן אתה עם הסנדלים?

כתבת משהו הפוך – בהתחלה היה נוח, בהמשך התחילו כאבים. בעולם המונחים שלי (ולא רק שלי...) יש הבדל מהותי בין "אי-נוחות" לבין "כאב".

ושוב, יש הבדל בין אביזר רפואי/גופני שהותאם לך אישית ע"י איש מקצוע לבין מוצר כללי שלא הותאם לך אישית ולכן לא בהכרח מתאים לך אישית גם אם לאחרים כן (אגב, מעולם לא היו לי בעיות הסתגלות למשקפיים מעבר לתחושה קצת מוזרה בדקות הראשונות).

אם כבר קראת דיווחים של גולשים אחרים, נראה לי שכבר קראת מניסיונם של אחרים... ואם אתה מוכן בינתיים לסבול כאבים ועד כמה זה מתאים לך או לא, רק אתה יכול לדעת.

למעלה