סנדלים? חשבתי שרצית קבקבים...
לאורך השנים נעלתי לא מעט סנדלי/קבקבי "טבע" (של טבע נאות או חברות אחרות) עם רפידה/סוליה פנימית (לא נשלפת) שנראית
כך (טבע נאות) או
כך (בירקנשטוק). כפי שאפשר לראות, זה די אותו הדבר. יש מי שזה נוח ומתאים לו, יש מי שלא. לבירקנשטוק יש גם רפידות כאלה קשות יחסית והן לא בהכרח מתאימות לכל אחד. זוג קבקבי בירקנשטוק שיש לי הם בעלי רפידה קשה (לא מדדתי מראש כי זה היה בהזמנה מחו"ל ולא ידעתי שיש להם רפידות כאלה) ולכן אני לא נועלת אותם הרבה, אף שהם זוג ממש יפה. יש זמנים שזה נוח לי ויש ימים שלא, אני לא הולכת נגד הרגליים שלי.
אם קנית סנדלים עם רפידה קבועה אבל יש לך מדרסים ייעודיים משלך מסיבות אורתופדיות ייתכן שהעיצוב הכללי לא מתאים לך ולכן אתה סובל מכאבים. אני לא אורתופדית ולא מכירה את המצב שלך, אבל אם אתה סובל מכאבים נשמע שהנעליים שקנית לא מתאימות לך. חשבתי שרצית את הקבקבים עם המדרס הנשלף כדי שתוכל להחליף אותו במדרסים שלך...
בחיי האישיים לא נתקלתי בנעליים שהייתי צריכה "להתרגל" אליהן. נתקלתי במקרים של נעליים קשות שהתרככו עם הזמן (לא קרה בבירקנשטוק) או נעליים שהתרחבו מעט וקיבלו את צורת הרגל (שוב, לא רלוונטי בסוג הנעליים הזה), אבל בגדול נעליים שלא היו נוחות בהתחלה נשארו לא נוחות גם בהמשך ואין פה מה "להתרגל"; לאי נוחות לא "מתרגלים", מקסימום מתרגלים להתעלם מהסבל
. אם יש לך צרכים אורתופדיים ייעודיים אל תעשה שטויות ואל תתעלל ברגליים שלך; במקרה של ספק כדאי להתייעץ עם אורתופד או לכל הפחות עם רופא משפחה.