תואר במדעי החיים? התלבטות

pakpak1

New member
תואר במדעי החיים? התלבטות

אני נמצא לאחרונה בהתלבטות קשה ולא מצליח להחליט האם לעשות תואר ראשון במדעי החיים.
מצד אחד, התמקצעות בתחום הזה היא החלום שלי, התחום ממש מושך אותי ואני מאוד מתחבר אליו, אני עובר על תכנית הלימודים ופשוט מייחל לרגע שבו אתחיל ללמוד זאת.
מצד שני, כל מי שאני מדבר איתו על זה אומר לי להתרחק. משפטים כמו "מה תעשה עם זה?, אין בזה כסף, אין בזה עבודה" אני שומע לא מעט. ולכן אני בהתלבטות קשה מאוד.
יש לציין שאני כבר לא ילד, בן 33 עוד מעט, נשוי עם 2 ילדים וגר בצפון הארץ (מה שאולי מגביל את האפשרויות שלי עוד יותר).
אין לי בעיה עם משכורת נמוכה כל עוד אני אעשה תפקיד שאני אוהב, שיספק ויאתגר אותי, אבל השאלה אם באמת יש עבודות בתחום בארץ בכלל ובאיזור הצפון בפרט.
אשמח לקבל טיפים ועצות.
תודה מראש

C H 4

New member
מה אתה מגדיר בתור תפקיד שיספק ויאתגר אותך?

אני הולכת לסנריו הריאלי: עם תואר ראשון יש מעט מאוד אופציות תעסוקתיות, רובן עבודות תועמלנות או בדיקת איכות, עבודות שהן טכניות ואין להן קשר לחומר הלימודים.
עם תואר שני או עם סטאז' והכרה במעמד בשביל עבודה במשרד הבריאות בבדיקות מעבדה, תוכל למצוא גם מעט עבודות מעבדה מאוד בסיסיות של טכנאות, כלומר עבודות שבהן מעבירים נוזלים ממבחנה למבחנה.
פה ושם אנשים עם תואר שני מוצאים עבודות מעניינות יותר, ומאתגרות יותר, אבל זה די נדיר.
מדובר בשוק רווי, אע"פ שבשנים האחרונות יש ירידה בכמות הנרשמים לתארים מתקדמים ואולי עוד עשור ככה יהיה שוב מקום בשוק לדוקטורים ומסטרים. כרגע השוק רווי וזה לא ישתנה מהר כל כך.
הפנטזיה הזו על לחקור מחלות היא לא מה שבאמת עושים עם תואר בביולוגיה, גם עם דוקטורט בדרך כלל היא לא מתממשת פשוט כי השוק רווי.
להבדיל, בחור שלמד איתי ולא היה צעיר ממך בהרבה, כבר עבד בחברה שזקוקה לביולוגים ורצה להתקדם שם בתפקידים. עבורו התואר יצא משתלם.
השאלה היא מה אתה רוצה לעשות ביום שאחרי התואר ואיך אפשר להגיע לשם, לא איזה תואר הכי מעניין לדעתך.

לך על זה אחי!

אני בן 33, מתחיל שנה אחרונה בביוטכנולוגיה. אל תשים לב לגיל. אם המדעים זה משהו שמשך אותך תמיד, לך עלזה, אתה לא מבין איזה סיפוק תקבל לפחות מהלימודים, קשה לומר מה יהיה אחר כך. אני עוד מתכנן ללמוד רפואה מתישהו ))) אם יש לך שאלות, פנה אליי. אגב, אתה גם תופתע מטווח הגילים שיש בלימודים עכשיו, אנשים הולכים ללמוד בכל גיל עכשיו, גם בתחום של מדעי החיים.

למעלה