תואר במדעי המחשב. ובביולוגיה.

פלסמה

New member
תואר במדעי המחשב. ובביולוגיה.

דו חוגי בנ"ל.....מה כתוב בדיפלומה? מדעי המחשב זה בשביל להתפרנס(עם רקע צבאי נרחב) וביולוגיה בשביל כיוון אלטרנטיבי... יש איזו נחיתות משמעותית בדו-חוגי?

1ca1

New member
בסופו של דבר

אתה לא מגיע לכל ההיקף של החד-חוגי (אין מה לעשות יש לך חוג נוסף, וזה לא חוגים דומים כמו מדמ"ח-מתמטיקה) בכל מקרה, ממליץ לך לבדוק תוכנית בביולוגיה חישובית/ביואינפורמטיקה...

GuestOfHonor

New member
כתוכנית דו חוגית או משולבת?

באוניברסיטה שאני לומד בה (העברית) יש מסלול ייעודי משולב, ואז מקבלים תעודה ב'מדעי המחשב וביולוגיה חישובית', וניתן גם לעשות תואר דו-חוגי מחוץ לתוכנית, ואז על התעודה רשום 'תואר דו חוגי במדעי המחשב ומדעי החיים' (לא לתפוס אותי על ניסוח מדוייק בבקשה). בכל מקרה עד כמה שידוע לי, אין נחיתות מיוחדת בדו-חוגי, בטח אם יש לך נסיון קודם משמעותי כמו רקע צבאי נרחב (ואם יש לך כזה, הרי אתה יודע שבוגרי קורס תכנות וגאמא מצליחים להשתלב בעבודה 'בחוץ' גם בלי תואר). שים לב שבתואר דו חוגי כזה, מן הסתם יהיו לך פחות נקודות זכות להשקיע בקורסי בחירה במדעי המחשב.

"בוגרי גאמא"? ../images/Emo12.gif

מישהו מבלה יותר מדי זמן בפורום מתגייסים
אין עדיין בוגרי "גאמא". רק באוגוסט יהיו הראשונים (אלה שלא יעשו קבע) שניתן יהיה לתת להם את התואר המשעשע הזה. דרך אגב, עכשיו זה כבר צריך להיות גאמבא

GuestOfHonor

New member
נועה, הפתעת אותי

אני ואת אפילו מכירים מישהו שסיים שעשה מסלול שנופל תחת 'גאמא' וסיים את שירותו זה מכבר...

GuestOfHonor

New member
את מתקטננת איתי ../images/Emo67.gif

בואי נסכם שהתכוונתי להגיד "אנשים שיש להם נסיון תכנות בצבא כי הם הגיעו לתכנת בלי לעשות תואר או קורס תכנות, למשל אנשים שעשו את אחד מהקורסים שהיום נופלים תחת 'גאמא'." שכנעתי אותך
?

נראה שלצורך זה

פשוט יפסיק "נסיון תכנותי מהצבא" (בגאמא יש גם מסלול עם קורס של שחקים
).

פלסמה

New member
פולנים לא יכולים בלי תואר מכובד.

אפילו אם ידיעותיהם מופלגות.... אני מתרשם שביואינפורמטיקה זהו מסלול פופוליסטי ומיותר למדי.

GuestOfHonor

New member
אל סמך מה ההתרשמות?

אני אשמח להפריך אותה
. בכל מקרה, ללמוד דו חוגי מדעי המחשב וביולוגיה זה ברוב האוניברסיטאות קרוב מאוד ללמוד את המסלול המקביל של ביואינפורמטיקה (או ביולוגיה חישובית, איך-שלא-רוצים-לקרוא-לזה), כשבד"ך ההבדל בסילבוס הוא כמה קורסי בחירה ומעבדות זניחים.

פלסמה

New member
בוגרי ביואינפורמטיקה הולכים לעבוד

ב- HP ? IBM ? נראה שמדעי המחשב חבויים עמוק מתחת לקלקולציות הביולוגיות.

GuestOfHonor

New member
תלוי באיזו אוניברסיטה

יש אוניברסיטאות שבהם חלוקת הקורסים נוטה לכיוון של הביולוגיה (בר אילן למשל), יש כאלה שלכיוון של מדעי המחשב (העברית) ויש כאלה שזה פשוט שם יפה לתואר דו-חוגי וזהו (תל אביב). וכן, הולכים לעבוד באינטל, HP, IBM, NDS, Emblaze, Amdocs וכן הלאה וכן הלאה. למעשה אני לא אתפלא אם מרבית הבוגרים הולכים לעבוד אחרי התואר הראשון בלי להמשיך ישר לתארים מתקדמים, ויש גם כאלה שמתחילים לעבוד תוך כדי הלימודים (וזאת גם התוכנית שלי). סך הכל, רוב הידע הנלמד באוניברסיטה הוא יותר תאורטי ופחות מעשי, ולכן זה שמישהו עשה פחות נקודות בחירה במדמ"ח, זה לא אומר שהוא מגיע לראיון עבודה עם ידע מתאים שנופל ממישהו אחר. אם תסתכל למשל על השנתון של המסלול הרלוונטי בעברית, תראה שלמעט קורס הבחירה Object Oriented Design, אז הקורסים הפרקטיים הנדרשים מסטודנט של מדעי המחשב כלולים גם בתוכנית של ביולוגיה חישובית. אם ה'קלקולציות הביולוגיות' (מי אמר קטליזה של קשרים פפטידים ולא קיבל?) לא מעניינות אותך, אל תלך ללמוד ביולוגיה.

avinamal

New member
דו"ח מצב בוגרי ביו.-אינ. טכניון

מחזור ראשון: מתכנת באינטל: אחד מתכנת ב IBM: אחד מתכנת ב PHYLIPS: אחד תואר שני במדמ"ח: אחד

GuestOfHonor

New member
והשאר?

אני, אגב, ויתרתי על הרעיון של ללמוד את התחום בטכניון כיוון שהתוכנית היא 4-שנתית, וכן חדשה יחסית.

פלסמה

New member
להפריד בין בשר וחלב. (שניהם

טעימים מאוד......) טענתי היא שלביואינפורמטיקאי יהייה קשה למצוא עבודה במקצועו. לעומת זאת לגישה הדו רכיבית השקופה : מדעי מחשב + ביולוגיה , יש יתרון.לכאלו שמירב הסיכויים שיעסקו במחשבים נטו, והם חובבי ביולוגיה מושבעים .

GuestOfHonor

New member
לא שכנעת אותי

אני נופל תחת הקטגוריה 'יעסוק במחשבים נטו וחובב ביולוגיה מושבע' (למרות שאני בהחלט מקווה שאני אצליח כן להשתחל לתוך מקום עבודה שעוסק בתחום שלי) ואני לא רואה שום יתרון יתרון לחבר'ה שלומדים איתי ועושים דו חוגי. אמנם בעברית למי שעושה דו-חוגי יש קצת יותר קורסי בחירה משני הכיוונים, אבל מבחינת ה'עולם החיצון' ההבדל הוא זניח. אני בספק רב אם מישהו יפשפש בתעודה שלי ויגיד "אה, אבל עשית מדעי המחשב וביולוגיה חישובית, לא מדעי המחשב ומדעי החיים - טוב, אז אל תתקשר אלינו, אנחנו נתקשר אליך". אם כן מתחשק לי לקחת קורס בתחום מסוים מעבר לחובות שלי, אף אחד לא עוצר מבעדי, ואם זה לא מספיק אז באוניברסיטה מנסים להדביק לתוכנית תווית של 'תוכנית מצטיינים' (נגיד...). מה רע? כבדרך אגב, באת"א התוכנית ביואינפורמטיקה היא דו-חוגית "בדגש ביואינפורמטיקה".

למעלה