תואר במדעי המחשב

תואר במדעי המחשב

אני חושבת ללמוד מדעי המחשב, וראיתי שבב"ש יש 2 תכניות - אחת בפקולטה למדעי הטבע בה יש אפשרות להוציא תואר כללי B.Sc במדעי המחשב - ולתכנית הזאת יהיה לי יותר קל להתקבל על סמך ציונים קיימים. מצד שני יש את הפקולטה למדעי ההנדסה שם יש תואר להנדסת חשמל ומחשבים שבה התואר הוא מוסמך למדעים B.Sc שבשביל להתקבל אליה אני אצטרך לעשות מכינה. מישהו פה אולי יוכל להסביר לי מה ההבדל בין 2 התארים?

demostans

New member
תואר במדעי המחשב

שלום, אני אתחיל בקרוב את השנה השלישית שלי במדעי המחשב (שניים ראשונות למדתי הנדסת תוכנה ועברתי למדעי המחשב) בבאר שבע. אני מאמין שאני יכול לעזור מעט ולהבהיר את הנושא. ראשית נפתח בתוספת קלה, בבאר שבע יש למעשה הרבה יותר מ 2 תוכניות הקשורות במחשבים: 1. הנדסת חשמל ומחשבים (4 שנים). 2. מדעי המחשב (3 שנים). 3. הנדסת תוכנה (4 שנים). 3. הנדסת מערכות מידע (4 שנים). 4. הנדסת תקשורת (4 שנים). ועוד כל מיני שילובים שונים ומגוונים... פירוט ההבדלים בין מדעי המחשב, הנדסת תוכנה והנדסת חשמל ומחשבים (לפי מה שידוע לי): 1. הנדסת חשמל עוסק בעיקר בחשמל - ז.א. הדגש מושם על חומרה ופחות על תוכנה. 2+3. שני התארים - תוכנה ומדעי המחשב דומים מאוד. הדגש בשניהם הוא על תוכנה ופחות על חומרה. הקורסים בשנתיים הראשונות מועברים ביחד ולאחר מכן הנדסת תוכנה ממשיכים ללמוד קורסים הקרובים יותר למערכות מידע. למרות שתנאי הקבלה להנדסת תוכנה גבוהים יותר, הלימודים קשים באותה מידה ולמעט שנה נוספת ללימודים אין להנדסת תוכנה, נכון להיום, ייתרון ממשי על מדעי המחשב. אם ההתלבטות שלך היא בין השניים הנ"ל, אני ממליץ על מדעי המחשב. נקודה למחשבה (שלא קשורה לשאלה אבל עדיין כדאי להכיר), מניסיון אני יכול לומר לך שהלימודים בבאר שבע קשים מאוד ואינם מתגמלים מבחינת ציון בדומה לאוניברסיטאות האחרות. למשל, קורסים חשובים מאוד, לתואר ולקבלה לעבודה, שבאוניברסיטאות אחרות מקבלים עליהם ציונים בממוצע של 70 עד 80 (בת"א או באוני' העיברית). בבאר שבע ממוצע של קורס שכזה עומד על 55-65. לכן, למרות שאני נהנה מהלימודים שלי, אם את רוצה ללמוד מדעי המחשב או הנדסת תוכנה הייתי דווקא ממליץ לך לשקול ללמוד במקום אחר - אם ציונים נמוכים ועבודה קשה לא מפחידים אותך לכי לטכניון. אחרת, ירושלים או ת"א.

תודה רבה - ושאלה ../images/Emo9.gif

ממה שאני יודעת על עצמי, סביר להניח שאם אני אלך לטכניון אני בכל מקרה אוציא ציונים יחסית נמוכים, כי כולם שם מוציאים נמוכים - שמקבילים לציון שאני אקבל בב"ש באותם קורסים (מבחינת ממוצע) אז אתה אומר שבסופו של דבר היחס לתואר הוא שונה? מה מבחינת הנדסת תקשורת? ת'אמת זה קצת תפס לי את העין בתור נושא שנראה לי שיכול לעניין אותי - בצבא יצא לי להתעסק קצת בחומר שקשור לנושא (חמ'ן..) ודי אהבתי להתעסק בזה. הבנתי שזה נושא יחסית חדש. יש לך מושג איך הלימודים בנושא הזה הולכים (קשה/יחסית קל)?

demostans

New member
בבקשה - ותשובה

אין לי שמץ של מושג לגבי הציונים בטכניון (הם כנראה נמוכים גם שם), אבל ההבדל הוא תואר מהטכניון לעיתים קרובות נחשב יוקרתי יותר. אפשר למשל לראות במודעות דרושים בעיתונים לפעמים שמבקשים ממוצע 80 מהטכניון ו85 מ"שאר האוניברסיטאות". ז.א. - על אף הרמה הגבוהה של הלימודים בב"ש, לרב אין העדפה של בוגרי בן-גוריון על אוניברסיאות אחרות. ולכן, אם כבר ציונים נמוכים - אז טכניון. אחרת, אין סיבה לא ללמוד למשל בירושלים או ת"א (שם גם הרמה טובה וציונים הגיוניים יותר, ויש גם יתרונות נוספים למשל - שפע של חברות שמעסיקות סטודנטים בזמן הלימודים בתחום הלימוד, דבר שקשה הרבה יותר למצוא בב"ש). לגבי הנדסת תקשורת, אני לא ממש מכיר. אני יודע שהתואר נחשב קשה מאוד. אני חושב שהמוקד הוא בחומרה, אבל אני לא באמת יודע. בכל מקרה, אם יש לך שאלות נוספות לגבי מדעי המחשב או הנדסת תוכנה (ואפילו על מחלקות אחרות) את מוזמנת לשאול בפורום שאנחנו מחזיקים (הפורום שייך לאחד הסטודנטים בשנתון שלי) לטובת מועמדים ללימודים בבש במדעי המחשב: http://www.nirpeled.com/bgu/viewforum.php?f=24&sid=28d21402f07df473f416ff10015bd538 שם תוכלי לשאול שאלות, לקרא תשובות לשאול שעדיין לא שאלת, והכי חשוב לשמוע דעות של הרבה מאוד סטודנטים חוץ ממני.

למעלה