תואר ראשון בארה"ב, על חשיבות הבגרויות ושאלות אחרות.

Talilalumi

New member
תואר ראשון בארה"ב, על חשיבות הבגרויות ושאלות אחרות.

שלום לכולם,
אני מעוניינת להירשם ללימודי תואר ראשון בארה"ב לשנה"ל 2018.
יותר ספציפית, הכי אשמח ללמוד כלכלה בקולומביה. אבל ברור שאגיש מועמדות לכל האפשריים ואלך לבית הספר הטוב ביותר שאוכל לנוכח האפשרויות.
נתוני הבגרות שלי לא טובים, מכל מיני סיבות שלא זה המקום להרחיב בהם ולא קשורות ליכולת הלמידה שלי. ככה שבעוד שאני מאמינה שה SAT והTOEFL יעמדו בקריטריונים של Ivy league לא כך לגבי הבגרויות.
השאלה היא, עד כמה ציוני הבגרויות קריטיים?האם הם יכולים להכשיל את המועמדות? אם אסביר את המצב במכתב זה יכול לעבור? יש צורך לשפר בגרויות?
כמו כן, מבקשים באפליקיישן מכתבי המלצה ממורים, קצת מוזר לי לבקש מכתב ממורה שלמדתי אצלו לפני 3-4 שנים, מה גם שאני לא בטוחה שהם יודעים ומבינים את הסטנדרטים האמריקאיים למכתב מעין זה. האם מכתב ממפקד מהצבא יכול להיות רלוונטי?
פרק נוסף: מלגות, אני יודעת שאין כמעט מלגות רשמיות לתואר ראשון כאלו שהן חוץ אוניברסיטאיות. אני עובדת על השגת מימון, אבל אשמח לשמוע מחשבות בעניין אם יש לך רעיונות למקורות אפשריים.
תודה רבה לעונים, אני מניחה שעוד אטריד אתכם באי אילו שאלות בהמשך הדרך.
 

ANZ1

New member
אפשר לשאול למה ?

לפי גוגל ואתר האוניברסיטה ,שכר הלימוד לשנת לימודים לתואר ראשון בקולומביה הוא 53 אלף דולר = 200 אלף שח.
הסיכוי לקבל מלגות או מימון אם את לא אזרחית אמרקאית קרוב לאפס.
שכר הלימוד בישראל לפני מעניקים, מלגות , מענק שחרור 10 אלפים שח
שכר לימוד בישראל אחרי מענק שחרור ושאר מלגות - קרוב לאפס.
בנוסף בישראל תוכלי לעבוד תוך כדי הלימודים.
רמת הלימוד באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל אביב בכלכלה דומה לרמת הלימוד בקולומביה. (יש לי תואר שני במימון מהאוניברסיטה העברית).
למה את הולכת להוציא קרוב למיליון שח יותר על תואר אמריקאי ?
בתור מי שמתענינת בכלכלה, מיליון שח זה הרבה כסף (להתחלה של החיים).
אם את רוצה להגר, תואר ראשון לא יעזור לך להגר לארצות הברית אחרי הלימודים, אם את רוצה ללמוד טוב, תואר ראשון בתל אביב \ירושלים ותואר שני אמריקאי זה שילוב הרבה יותר נכון , זול ומועיל.
למה ?
 

Talilalumi

New member
כמה טעמים

ראשית, אני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך לחיות בישראל. למעשה, די בטוחה שלא. לכן, אני רוצה לבחון את החיים מחוצה לה, מאחר ואם אכן אחליט להגר זה יהיה למדינה דוברת אנגלית- החלטתי ללמוד לתואר שם. ללמוד בארץ לתואר משמע להיות מקורקעת לכאן לשנים הקרובות, אני לא מעוניינת בכך.
אני מאמינה שיש לי את היכולת לגייס את המשאבים הנדרשים ומשכך הסוגייה הכלכלית פחות מהותית.
השאיפה שלי היא ללמוד לתואר בתכנית טובה בארה"ב, לכן אני שואפת ללמוד באחת האוניברסיטאות המכובדות בעולם, בעיר שאני רוצה לבחון את המגורים בה.
 

ANZ1

New member
אוקיי

אז יש לך מיליון שח מיותרים לתואר ראשון בקולומביה, (אני מציע שתבררי עם ההורים אם הם מסכימים להנחה הזו) אם קראת את הקישור שהבאתי, את בטח תביני שאין מה לעשות עם תואר ראשון בכלכלה, לא תמצאי עבודה אחרי הלימודים, ותצטרכי לחזור לישראל, איך זה יעזור לך להגר ?
את תמצאי את עצמך בישראל עם תואר פחות נחשב מסתם תואר ישראלי, כן להתקבל לעבודה בבנק בישראל עדיף תואר מסתם אוניברסיטה מאשר תואר ראשון אמריקאי,
בכלכלה, בכל תפקיד נחשב צריך תואר שני.
ההצעה שלי, חפשי דרך אחרת להגר, אם יש לך מיליונים מיותרים, ואת רוצה לגור במדינה דוברת אנגלית תעשי טיול בזול בארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד ובריטניה, תראי איזו מדינה הכי מדבאת לך, ובעיקר תפגשי הרבה חברה מקומים, שזה יהיה הדרך הכי נכונה וקלה וזולה להגר, חתונה עם אזרח.
התוכנית שלך חסרת היגיון כלכלי.
 

Talilalumi

New member
אני אפשט לך את זה

אני רוצה לחיות בארה"ב בשנים הקרובות ואני נמצאת בשלב בחיים בו אני רוצה וצריכה לעשות תואר.
זה למה אני רוצה ללמוד לתואר בארה"ב.
ברמה הבסיסית של הדבר. יש עוד אי אילו שיקולים שאני לא אלאה אותך בהם. זה המצב.
עכשיו, אם יש לך דרך להשיב על שאלותיי ולהאיר על על הסוגיות שצפו בהודעתי, אשמח לשמוע דעתך.
אם לא, אשמח אם תחסוך ממני את ההטפות.
תודה.
 

ANZ1

New member
אני אאחל לך המון בהצלחה

ולא אפריע לך עם העובדות שמראות
שאין לך ציוני סיום להתקבל ללימודים לאחת האוניברסיטאות הכי מבוקשות בעולם
אין לך ציוני מבחנים להתקבל
אין לך מכתבי המלצה
אין לך כסף ללימודים
ואין לך דרך להשאר אחרי הלימודים
העיקר שאת נהנית מהחלום, אני לתומי חשבתי שכלכלנים צריכים להיות ריאלים. אבל את כנראה צודקת.
בהצלחה.
 

ANZ1

New member
וכדאי לקרוא את זה

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/7c862fb8-2977-11e6-8ba3-cdd781d02d89.html#axzz4BIIsU2KU

מי שחושב ( את או מישהו אחר) שלימודי כלכלה לתואר ראשון או שני בארצות הברית יעזרו לו למצוא עבודה או להגר, שיחשב מסלול מחדש.
אם גולדמן זקס מחפש עובדים לקיץ והוא מקבל רבע מיליון קורות חיים חלקם מבוגרי תואר שני אמריקאים (40000), שישכח מהתוכנית, ואנחנו עוד נמצאים בזמן טוב מאד לעבודה, בניוגד לתקופות אחרי התרסקות שאף אחד לא מקבל עובדים.
 

GeJuFan

New member
אני לא אחזור על מה שאנז

כתב, הוא צודק אבל עד רמה מסוימת. אני לא מבינה בתחום הכלכלה אבל כן עשיתי תואר ראשון בארה״ב.
&nbsp
אני חושבת שכדאי שנוכל לעזור את צריכה לבוא קצת לקראתנו עם מידע אחרת זה יהיה קשה לנו לייעץ לך מבלי לראות את כל התמונה.
&nbsp
קודם כל: כשאת כותבת ממוצע בגרויות נמוך למה הכוונה? מה הממוצע שלך כרגע (ללא בונוסים כי הם לא נחשבים בחו״ל)? מה ההמוצע במקצועות המתמטיקה וחשבונאות השונים?
לדעתי שווה לך לבדוק אופצייה של לקחת את השנה הקרובה בזמן שאת עובדת על האפליקשיין למוסדות בחו״ל ולעשות מחדש חלק מהמבחנים הללו.
האם ציונים זה הדבר הכי קריטי? לא במוסדות אמריקאים ציוני הבגרות שלך לא יהיו קריטים כמו בישראל כי הם לוקחים בחשבון פקטורים אחרים. משזה נאמר, ממוצע נמוך אכן יהווה מכשול בקבלה למוסד כמו קולומביה.
לכן שווה לך לחזור על חלק מהבגרויות.
&nbsp
האם עשית כבר SAT רגיל (רשמי או דוגמא) כמה קיבלת בכל חלק?- אני אנחש שבשביל מושג כמו קולומביה ודומיו את תצטרכי להוציא לא רק ציון גבוה בחלק הכמותי אלא גם תצטרכי בטח Subject SAT במקצועות מתמטיקה, רצוי לעשות מבחן דוגמא קודם ולראות איפה את עומדת. הטופל זה משחק ילדים אם האנגלית שלך ברמה בינונית ומעלה ובמיוחד אם עשית בגרות באנגלית ברמת 5 יחידות.
&nbsp
&nbsp
מלגות זה אכן דבר בעייתי אם אין אזרחות, אני ממליצה אכן לבדוק שיהיה לך איך לממן את הלימודים במידה ולא תקבלי מלגות, אבל כן יש מוסדות שמעניקים מלגות על בסיס צורך כלכלי, ממליצה לך להתמקד במוסדות שכאלו (אני לא חושבת שקולומביה היא אחת מהן אבל אני לא למדתי שם ולא מכירה את הנושא הזה אצלם).
ממליצה לך שלא להתמקד רק בקולומביה יש בארה״ב המון מוסדות איכותיים בתחומים שונים בעוד ערים מלבד נ״י (ונ״י אגב עד כמה שהיא נהדרת היא מאד מאד!! יקרה לחיות בה, אלא אם יש לך גם איך לממן מגורים שם במהלך התואר לא הייתי שוקלת את נ״י לתקופה של 4 שנים כסטודנטית בינלאומית- אלא אם את מוכנה לגור באחת השכונות המרוחקות יותר או בלונג איילנד הזולה יותר, או בניו- ג׳רזי, ולנסוע כל פעם בסאבווי בשביל הלימודים).
&nbsp
&nbsp
לגבי המלצות: אין שום סיבה לא לגשת למורים בתיכון שהכירו אותך היטב ולבקש מהם המלצות, אם זה מה שהאוניברסיטה מבקשת אין לך דרך אחרת - וכן אני חושבת אישית שעדיף מכתב ממורה בתיכון או במוסד אקדמאי אחר מאשר מהמפקד בצבא (רוב מי שאני אישית פגשתי התלהבו מכך שאני ישראלית, אבל לא כולם ככה, וצה״ל והשירות בו יכול להיות גם גורם בעייתי) ואגב רצוי גם להיות זהירה עם הקו״ח שלך ואיך שאת מנסחת את התפקיד שעשית.
מה שכן אני יודעת על מישהו שהשתמש במשהו שקרה בשירות הצבאי באחד מה-essay's שהוא היה צריך לכתוב, אבל שוב צריך לדעת איך הרוח נושבת באותה מוסד, וגם לכתוב את זה בצורה כזו שזה לא יהווה מכשור- לא פשוט.
&nbsp
&nbsp
אז אם נסכם:
אני כן מסכימה עם אנז שיש בישראל לא מעט מוסדות מעולים כשזה נוגע לכלכלה, וזה יעלה לך הרבה פחות מבארה״ב- זה המזל שלך לעומת שלי התואר שלי לא נלמד כתואר בישראל.
&nbsp
ממליצה לשפר את הבגרויות, בזמן שאת ממשיכה לבדוק לעומק מוסדות אחרים שמלמדים בתחום שלך (וגם מתמקדים בתת תחומים שמעניינים אותך בתחום), אל תתמקדי רק במוסדות שהם בטופ 10, תסתכלי גם על מוסדות שהם אולי בטופ 20 או 30 שהם טובים אבל אולי יהיה לך סיכוי לקבל שם מלגה (משזה נאמר כמובן שגם אל תרשמי למוסד שנמצא קרוב למקום 50 או 100 כי אז מבחינת רמת לימוד זה באמת לא יהיה שווה את זה וכבר עדיף להישאר בארץ).
&nbsp
אני אומרת, לכי על זה, תנסי. אבל קחי בחשבון שיכול להיות שהענין הכלכלי כן יהווה מכשול לכן ממליצה גם לשקול לעשות את הפסיכומטרי הישראלי בנוסף.
 

d a p h n a

New member
אז ככה

את צריכה להבין שבארה"ב פועלת מערכת סינון עוד לפני השלב של ההרשמה לאוניברסיטאות, דרך ה-counselors בבתי הספר התיכוניים. אלה מדברים עם התלמידים ועוזרים להם לחשוב לאן להרשם ולאן לא. עבור סטודנטים אמריקאיים, להרשם לאוניברסיטה בלי המלצה חזקה מיועץ בית הספר שלהם, זה כמעט מקרה אבוד.
&nbsp
וזה אומר שעל פי רוב, מי שבכלל מגיע למצב שהוא שולח ערכת הרשמה למוסד כמו קולומביה, הוא מי שיש לו ציונים מושלמים או כמעט מושלמים מהתיכון, וציוני SAT מעולים, והמלצות מפורטות ומצויינות ממורי התיכון ומיועץ בית הספר, ובנוסף גם התאמץ לבנות לעצמו פורטפוליו של פעילויות extracurricular מרשימות: ספורט, התנדבות ועוד.
&nbsp
ועל כל מקום באוניברסיטה כזו, יש הרבה מאוד נרשמים.
&nbsp
כל זה אומר שאת תתחרי עם אנשים שמגיעים א. מתוך המערכת, עם המלצות מתאימות ורקע מתאים וב. עם אנשים שבתוך המערכת הזו הם הטופ של הטופ של הטופ.
את מראש בחסרון בגלל שאת סטודנטית זרה, שמגיעה ממערכת שונה, שצריך לעשות התאמות בין מסלול החיים והלימודים שלה לבין זה האמריקאי כדי להבין את האפליקיישן שלה - וכשאת גם ככה מתמודדת עם יד אחת קשורה מאחור, את גם רוצה להכנס לתחרות הזו עם נתונים כמו "ציוני בגרות לא משהו".
&nbsp
במצב כזה, הסיכוי שלך להתקבל ללימודים אקדמיים במוסד מוביל בארה"ב אפסי.
&nbsp
עכשיו, אם מאוד חשוב לך להגיע דווקא לארה"ב, יש לך לדעתי שתי אפשרויות:
&nbsp
1. ללמוד לתואר ראשון בישראל. החוגים לכלכלה בתל אביב ובירושלים אמנם אינם קולמביה, אבל הם מוכרים בעולם ונחשבים טובים מאוד. מדובר על שלוש שנים בסך הכל, לא כל כך הרבה זמן. לאחר מכן, אם תצליחי בלימודים בארץ, תוכלי להרשם ללימודים לתואר שני או לדוקטורט בארה"ב, וסיכויי הקבלה שלך יהיו משמעותית יותר טובים.
&nbsp
2. אם ממש ממש לחוץ לך להגיע דווקא לארה"ב, דווקא עכשיו, אפשרות נוספת היא להתחיל את הלימודים ב-community college. מדובר על קולג'ים שבהם עושים לימודי תעודה של שנתיים, ושהקבלה אליהם הרבה פחות קשה (וגם רמת הלימודים בהם הרבה יותר נמוכה), אבל מי שמצליח בלימודים בהם, יכול להשתמש בציוני הקולג' כדי לעבור לתוך תכנית לתואר ראשון באוניברסיטה ארבע שנתית (תוך שהוא מקבל קרדיט על מה שלמד בקומיוניטי קולג'). אולי לא לקולומביה (למרות שהיו דברים מעולם), אבל למוסד מכובד כלשהוא.
&nbsp
 

אור302

New member
רק שתי הערות:

1. לסטודנטים זרים אפשר שהקריטריונים יותר גמישים. אני לא חושב שיתפשרו יותר מדי, אבל הם כן מחפשים אנשים מחו"ל וכן מבינים שהמערכת שם אחרת.
&nbsp
2. קומיוניטי קולג' הוא הימור מסוכן כי אם לא מתקבלים לאן שרוצים לאחר מכן נתקעים עם קרידיטים שספק אם שווים משהו בארץ וגם אם כן ממשיכים בארה"ב, לא כל הקרדיטים מתקבלים - אם בכלל, בכל מוסד. עדיך לדעתי להתחיל במכללה לתואר ראשון ואחרי שנה לנסות לעבור. לא נראה לי שיש הבדל בין הניסיון להתקבל למקום אחר בהתבסס על ק"ק לבין הניסיון לעבור בהתבסס על ממוצע של מכללה בינונית לתואר ראשון (אם כבר לטובת המכללה לתואר ראשון). במכללה כמובן שכר הלימוד גבוה יותר, אבל יש שעוברים לאחר סימסטר אחד (כלומר משלימים סמסטר ועוברים בשנה לאחר מכן). אני עצמי כתבתי עכשיו המלצות לשתי תלמידות שעברו מאצלנו.
 

GeJuFan

New member
יש גם את הבעיה של הויזה

קשה לי להאמין שהיא תאושר לויזת לימודים בשביל לימודים בקומיוניטי קולג׳- לא שלא היו דברים מעולם אבל עדיין. יסתכלו על הבקשה שלה בשגרירות וינסו להבין למה היא כבר לא נרשמת ללימודים בישראל שיעלו זולים יותר ויהיו איכותיים יותר - במקרה של קומיונטי קולג׳.
 

corrigenda

New member
נשמע שאת מוכוונת מטרה (שזה טוב)

דפנה הצביעה היטב על כל המכשולים והקשיים. החיים שלך יהיו יותר קלים אם תעברי לשם אחרי הלימודים, שזה מה שרוב הישראלים עושים. אבל, אני לגמרי מבין את החלום לעשות תואר ראשון במוסד עילית אמריקאי, ותואר כזה יתן לך דברים שלא תקבלי בארץ.

ואם זה המצב, מה זה משנה כמה הבגרויות חשובות? תחרשי טוב וגשי ל - SAT ותראי אם את באמת מקבלת ציונים מעולים (כי כרגע את רק מנחשת שכך יהיה). במקביל תבררי אם יש אפשרויות ריאליות לממן את התואר בלי לפשוט רגל. אם תקבלי ציוני SAT שיכולים להכניס אותך למוסדות עילית, הבגרויות יהיו מה שיעצור אותך? לא יהיה שווה להשקיע שנה בשיפור שלהן, או אפילו להתחיל לשפר אותן כבר עכשיו? נשמע פיס-אוף-קייק למי שקצת חיפף בתיכון אבל יש לו את הראש להתקבל לקולומביה.

הניחוש המושכל שלי הוא שכדאי לשפר בגרויות בכל מקרה, כי הן אמנם לא המרכיב הכי חשוב אבל ציוני תיכון בינוניים יהיו נורה אדומה בתיק שלך. יש אינספור מועמדים שהיו בטופ של המחזור שלהם, אז למה לקחת סיכון עם מי שלא היה?
 
למעלה