תואר ראשון ביולוגיה-פסיכולוגיה

lamplighter

New member
תואר ראשון ביולוגיה-פסיכולוגיה

שלום,
נרשמתי לתואר ראשון ביולוגיה -פסיכולוגיה בבן גוריון,בעיקר כי זה תחום שמעניין אותי מאוד ועדיין לא בדקתי את מצב השוק העבודה בתחומים הרלוונטיים..
אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות:
1. האם יש אפשרות להימנע לגמרי מניסויים בבעלי חיים במהלך הלימודים?
2. האם אתם מכירים מישהו שסיים תואר זה והשתלב בשוק העבודה, אם כן, באיזה תחום?
3. בסולם של 1 עד חתול, עד כמה השוק צמא לבעלי תואר זה? :)
4. תודה!

Columbina

New member
כמה הערות

תואר בביולוגיה כמו תואר בפסיכולוגיה הוא תואר כללי, שנותן אפשרות לרכוש בסיס על מנת להמשיך לתארים מתקדמים במחקר או ו/או טיפול. השילוב של ביולוגיה עם פסיכולוגיה בדרך כלל מתאים לאנשים שמתעניינים בצד הביולוגיה של פסיכולוגיה וחושבים לדוגמא להשתלב בתחומים שקשורים למדעי המוח.
אבל זה אומר שתואר ראשון הוא לא מספיק וצריך לקחת את זה בחשבון.

אני אישית לא מכירה דברים שאפשר לעשות עם תואר ראשון מהסוג הזה, אבל זה לא אומר שלא קיימות אפשרויות.

לגבי ניסויים בבעלי חיים, לנו היה סמינר בפסיכוביולוגיה שבו היו ניסויים על עכברים אבל הסמינר היה בחירה. אני לא חושבת שיש קורסי חובה בתואר ראשון שבהם מתעסקים עם בע"ח אבל כדאי לשאול ביולוגים.

beltal8

New member
למען האמת, יש קורסים מעטים

שיש חובת נוכחות בניתוחים (או לכל הפחות, חובת ידיעה של החומר), אבל ממש לא מחייבים להשתתף..

ואני מסייג - ככה בחיפה ואני לא יודע לגבי ב"ש.

ofir_y

New member
באיזו מגמה את ממשיכה קולומביאנה?

ofir_y

New member
נכון. ויש לי תחושת דה-ז'ה-וו שכבר טעיתי בשם

שלך בעבר (אולי בפורום האו"פ).
את מתחילה בשנה הקרובה?
אני מתחיל במסלול השכן, באונ' השכנה (קוג' בטכניון).

Columbina

New member
זוכרת אותך

כן, באוקטובר. אם כי חלקית כבר התחלתי, אני במסלול ישיר אז יש הרבה עבודה לעשות.

בהצלחה!

noa144

New member
פסיכוביולוגיה באוניברסיטה העברית

אני סיימתי לפני שנה פסיכוביולוגיה בעברית, וקודם כל אני רק רוצה לציין שמדובר בתואר מעניין ותובעני אבל אל תצפה למצוא עבודה לאחר מכן. האופציות שעומדות בפניך הן בעיקר להמשיך במחקר בתחום ביולוגיה או חקר המח או לחלופין להמשיך בתואר בפסיכולוגיה במגמות הטיפוליות או המחקריות - אני אישית המשכתי לתואר שני בטכניון בביוטכנולוגיה. אחרי תואר ראשון בביולוגיה או בפסיכולוגיההאפשרויות שלך מאוד מאוד מעטות עד לא קיימות ולכן תואר שני הוא האופציה היחידה לצערי.

אפשר להימנע מניסויים בבעח לגמרי במהלך התואר... אבל כדאי שתקח בחשבון שאם תמשיך לתואר שני והלאה במחקר אתה לא תוכל להמשיך להימנע מניסויים גם שם.. זה בלתי נמנע..

Columbina

New member
תלוי איזה תואר שני

יש מספיק תארים שניים בתחום שבהם לא נוגעים בבע"ח בכלל

למעלה