תואר ראשון במדעי המחשב

Kar2222

New member
היי כולם!
יש לי התלבטות ואשמח לעצתכם בנושא.
אני בוגרת קורס אבטחת מידע במכללת ג'ון ברייס ובתקווה מתחילה לעבוד בתחום בקרוב, ובנוסף לכך אני מתכננת להתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב,השאלה היא כזאת האם ללמוד במכללה שנחשבת בתעשייה ליותר טובה או מכיוון שבסיום התואר אני אהיה עם נסיון של 3 שנים בתחום אז לא משנה איפה למדתי העיקר שיש תעודה?

משורה

Member
טוב מאוד שיש ניסיון. אבל ניסיון לא לגמרי מחליף תואר. עם תואר ממוסד מוערך קל יותר להתקדם. בחברות מסויימות או בתקופות קצת קשות אפילו למשרה זוטרה יסננו אותך על סמך התואר.
קחי בחשבון גם את האפשרות שלא תשלימי 3 שנות ניסיון בעבודה. דברים קורים. את עלולה למצוא עצמך עם מעט מדי ניסיון ועם תואר חסר ערך.
אז אם את כבר לומדת לתואר - תלמדי במוסד הכי טוב שאת יכולה. עדיף אוניברסיטה (בכלל זה האוניברסיטה הפתוחה).
תעודה של מוסד נחות לא תיתן לך הרבה.

choo

Active member
היי כולם!
יש לי התלבטות ואשמח לעצתכם בנושא.
אני בוגרת קורס אבטחת מידע במכללת ג'ון ברייס ובתקווה מתחילה לעבוד בתחום בקרוב, ובנוסף לכך אני מתכננת להתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב,השאלה היא כזאת האם ללמוד במכללה שנחשבת בתעשייה ליותר טובה או מכיוון שבסיום התואר אני אהיה עם נסיון של 3 שנים בתחום אז לא משנה איפה למדתי העיקר שיש תעודה?
מה פרוש "בתקווה מתחילה לעבוד בקרוב"? זה אומר שאת מחפשת עבודה ומקווה למצוא, או שיש לך חוזה ביד ואת רק צריכה לחתום עליו? אם זה הדבר הראשון - הדרך עוד ארוכה עד שתתחילי לעבוד בתחום, אם בכלל...

לגבי התואר - הכל תלוי במה את רוצה לעשות בעתיד הרחוק יותר. אם אין לך שאיפות לעבודה בתחום המו"פ - זה לא מאוד משנה מהיכן יהיה התואר *בתנאי שיהיו לך אכן לפחות 3-5 שנות נסיון תעסוקתי בתחום שבו את מעוניינת לעבוד*. אם את רואה את עצמך עובדת בתחום המו"פ - תואר מאוניברסיטה רצינית, ולא ממכללת צ'וקומו - ייתן לך כלים הרבה יותר טובים להגיע למשרות כאלו ולהצליח בהן.

כנראה שכדאי שתראי קודם שאת אכן מוצאת עבודה, ואכן מצליחה להחזיק בה לפחות שנה, ואכן נהנית ממנה, לפני שאת מחליטה ללמוד במכללה רק בשביל הנייר. רוב האנשים שמחליטים ללמוד בשביל הנייר - לוקחים את ההחלטק הזו ומיישמים אותה רק אחרי שהם כבר עבדו 2-3 שנים בתחום (או כשהם בצבא ויודעים יש להם "חוזה עבודה מובטח" למספר שנים קדימה - מה שלא קיים באזרחות). אל תרתמי את העגלה לפני הסוסים - זו דרך לא טובה לקבל החלטות מקצועיות בחיים.

למעלה