תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות טכנ' מידע

• פותח הנושא vl4
  • פורסם בתאריך

vl4

New member
תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות טכנ' מידע

שלום, אני סטודנט במכללה למנהל ,כרגע רשום בחשבונאות. לפני שבועיים התקבלו ציוני סמסטר א' והיועצת זימנה אותי לשיחה. היא הראתה לי שאני פחות מצליח במקצועות המתמטיים(=מתמטיקה בסיסית,מיקרו כלכלה,סטטיסטיקה1) מצד שני ,אני מצליח מאוד במקצועות הקשורים למחשבים(מבוא לטכנ' מידע) ודי מצליח במקצועות ההומניים כמו שיווק,מבוא למשפט,התנהגות ארגונית. רציתי לשאול , האם ההתמחות בטכנולוגיות מידע (ERP) נחשבת להתמחות אשר הפאן המתמטי בה הינו דומיננטי? בתיכון למדתי במגמת מחשבים מורחבת, עשיתי בגרות במתמטיקה ברמה של 4 יח"ל ומאוד הצלחתי בספרות קבלתי 100 ניסיתי לבדוק בתקצירי הקורסים של ההתמחות בטכנ' מידע ,אך לא הצלחתי להגיע למסקנה אשמח לקבל עזרה והכוונה לבחירת ההתמחות שמתאימה לי תודה רבה

noamm

New member
זה פחות מתמטיקה...

יותר תכנות, מחשבה לוגית.

vl4

New member
noamm ,אתה מדבר מתוך ניסיון?

נועם,האם אתה לומד במסלול הנ"ל? אני מחפש סטודנטים שלומדים בהתמחות הנ"ל ועדין לא מצאתי האם זה אומר שלמקצוע זה אין מספיק ביקוש בשוק העבודה?

noamm

New member
לא לומד אישית

אני לומד תעשיה וניהול ומכיר את התחום של מערכות מידע אני לא יודע בדיוק מה אומר התואר שאתה מתכוון אליו אני יודע מה אומר תואר מהנדס מערכות מידע וזה בהחלט תחום חם עכשיו ואני מאמין שגם בעתיד. מה שקשור למידע ולמחשבים תמיד יהיה טוב. אולי תנסה לשאול עוד בפורום סטודנטים.

vl4

New member
שאלתי,לא עונים בפורום סטודנטים

התואר זה מנהל עסקים+התמחות בטכנולוגיות מידע אולי מישהו לומד תואר ספציפי זה ויוכל לפרט קצת אני אשמח לקבל כל מידע ובמיוחד מידע על ביקוש בוגרי התואר בשוק העבודה ,שכר התחלתי וכו'... אני בטוח שבמכללה לא אקבל את המידע תכל'ס אלא רק מידע יבש על הקורסים (הידוע לי) ותו לוא

vl4

New member
אולי מנהל הפורום יוכל לתרום מן הידע העצום

בכלל ואני מקווה ,ההתמחות בטכנולוגיות מידע בפרט

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

באופן כללי תחום מערכות המידע (ביניהם SAP, אורוקל ועוד) לא מצריכות מתמטיקה ברמה גבוהה. מדובר ביכולת תכנות מסוימת שאינה כוללת מתמטיקה ברמה גבוהה מידי. אתה נדרש לראייה אירגונית וליכולת התמודדות עם כלים טכנולוגיים שבהחלט מצריכים חשיבה ריאלית. הכל תלוי גם באיזה תחום ובאיזה תפקיד אתה מייעד את עצמך (מתכנת מערכות מידע, מטמיע, מיישם ועוד).

vl4

New member
האם מדובר בתחום מבוקש בשוק העבודה?

מר בן חורין, זה שתחום מערכות המידע אינו מצריך עכולת מתמטית גבוהה,מאוד מעודד אותי. תוכל בבקשה להתייחס למקצועות המבוקשים בתחום? תודה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

קודם כל מדובר בתחום שיהיה יותר ויותר מבוקש. נתונים ומידע רק יגברו וצריך מישהו לעשות סדר בבלאגן...תחום ה-SAP נראה די מבטיח לכבוש את השוק בטווח של העשר-עשריים שנה הבאות אבל אי אפשר לדעת מה ממש יקרה.

vl4

New member
אז למעשה מדובר בסיכון?

ללמוד תחום שנמצא במחילת דרכו הביקוש צפוי לעלות ,אבל צריך זמן -דומה ל "סימן שאלה" בניתוח מוצר ע"פ "יועצי בוסטון"

vl4

New member
אילו מקצועות כולל תחום ה SAP?

ערב טוב, מר בן חורין, ציינת שתחום ה SAP עומד להפוך למבוקש ביותר בעשור הקרוב, תוכל בבקשה להרחיב אילו מקצועות כולל התחום? במוסד בו אני לומד ישנה אפשרות ללמוד מנהל עסקים ולהתמחות "בטכנ' מידע-SAP \ ERP" מצאתי מידע על ERP ,אך לא הצלחתי למצוא מידע על SAP אשמח אם תוכל להרחיב בנושא תודה רבה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
sap לא בתחילת דרכה

אתה יכול להיות מתכנת ABAP (זו שפת ה-SAP, למרות שהיום היא כוללת הרבה ג'אווה), מיישם SAP או מטמיע. אפשר כמובן גם להיות מדריך. לדעתי זה תחום שיצליח, אבל אי אפשר לדעת (שים לב להתרבות מודעות הדרושים לאנשים עם ניסיון בתחום וההגיון בהחלט אומר שבסופו של דבר יצטרכו תוכנה אחת שתרכז את כל הנתונים-SAP הגרמנית בהחלט מועמדת טובה לעניין).

למעלה