תואר ראשון בעבודה סוציאלית

bateluk19

New member
תואר ראשון בעבודה סוציאלית

שלום, שמי בתאל ואני בת 22 ולומדת כרגע באוניברסיטת תל אביב. אני פונה אליכם ולא לפורום לימודים כי אין החכם מבעל הניסיון..
אני התחלתי תואר בסוציולוגיה אנתרופולוגיה ואחרי שבועיים הבנתי שאני רוצה עבודה סוציאלית אך משום שהפסיכומטרי היה גבולי עבורם וההרשמה הייתה סגורה בכל מוסדות הלימודים המשכתי ללמוד תוך לקיחת כמה שיותר קורסים בעבודה סוציאלית של שנה א על מנת ששנה הבאה יהיה לי פטורים מסויימים וכביכול לא תתבזבז לי שנה. אולם מתברר שכדי לעבור לבית ספר לעבודה סוציאלית בתל אביב עלי להגיע לממוצע של 85 השנה. כרגע אני בדלימה האם להישאר בשנה הנוכחית ולעשות את המיטב על מנת שיהיה אופציה או לחסוך מעצמי לימודים של שנה ופשוט להירשם לאוניברסיטת אריאל שאליה אני מתקבלת. חשוב לציין שעם השכלה אקדמית חלקית אוכל גם להתקבל לבן גוריון. השאלה שעומדת האם אוניברסיטת אריאל נחשבת לטובה במקצוע הזה? האם יש לאוניברסיטת תל אביב השפעה ניכרת למציאת מקצוע אחרי התואר? מה הדבר הכי נכון ושכלי לעשות השנה?

בתודה רבה רבה
בתאל שמעון

דחליל

New member
לימודים באריאל

קודם כל בהצלחה , בנוגע ללימודים באריאל, אני למדתי הסבה לעו"ס באריאל ואני רוצה לציין שהיא נחשבת לטובה במקצוע. אך כל אחד ודעתו הוא.

רומי1979

New member
היי בתאל. בשנה הראשונה מה שמשותף לעבודה

סוציאלית ולסוציולוגיה במידה ואת לומדת קורסים כאלה זה מבואות למינהם כמו מבוא לפסיכולוגיה ומבוא לסוציולוגיה. ויש עוד כמה קורסים בפסיכולוגיה. כל מוסד זה שונה. אני למדתי תאוריות אישיות בפסיכו'. יש גם סטטיסטיקה ואנגלית שמשותף לכולם. מעבר לזה אין כי הקורסים בעבודה סוציאלית מתחילים כבר בשנה הראשונה כמו מבוא לעו"ס, סדנאות בעו"ס ושוב כל מוסד אקדמי והתכנית שלו. כך שכן תוכלי לחסוך לעצמך כמה קורסים במידה ותשארי באונ' ת"א כי כבר נרשמת, שילמת ואיך יקבלו אותך חודשיים אחרי תחילת הלימודים? בכל מקרה איפה תלמדי עבודה סוציאלית לדעתי ומניסיוני ממש לא משנה למציאת ההעבודה אלא יותר בחירה שלך. משנה הניסיון שתצברי והרושם שתעשי בראיונות עבודה. זה מקצוע שבוחנים אותך כי את הכלי ופחות את מקור התעודות שלך. זה אחד הדברים שיפים בו!! לגבי בן גוריון שמעתי שזו אוניברסיטה שממש כיף ללמוד בה מבחינה חברתית שלדעתי זה לא פחות חשוב. מה שלא תבחרי יהיה בסדר.. בהצלחה!!

sher2004

New member
אני למדתי את התואר

הראשון באשקלון, זה לא הפריע לקבלתו לעבודה או לתואר השני בתל אביב. אחותי למדה באריאל ונראה שהלימודים שם קשים משמעותית לעומת מקומות אחרים. בהצלחה.

S u B

New member
אוניברסיטת אריאל

בוקר טוב בתאל!

אוניברסיטת אריאל מהווה סמן ימני בכל הקשור לעו"ס מכל מי שאני מכיר ושמע על המחלקה.
אם תרצי, יש לי ידידה שכרגע עושה את התואר באוניברסיטה (אני גם לומד שם אבל לא עו"ס)
ויכולה לתת לך קצת מידע בנושא.

בכל מקרה, כאשר לי היו התלבטויות הגעתי לפגישת יעוץ והצליחו לסגור לי כמה פינות שהיו פתוחות ע"י יועץ לימודים.

bateluk19

New member
ההבדלים בין אוניברסיטה למכללה

לאחרונה דיברתי עם הרבה אנשים ובדקתי תוכניות לימוד ומכללת ספיר נשמעת נהדר, אריאל קצת פחות. אבל כל מי שלמד באוניברסיטה הדגיש שמומלץ ללכת לאוניברסיטה וזה נראה אחרת בקבלה לעבודות בחברות גדולות. ומכללה זאת התפשרות. יש לכם דעה בעניין? בספיר יש מסלול של עבודה סוציאלית בינלאומית מדהימה וזה מה שמושך אגב. אני כל חיי במרכז ומהמעט באוניברסיטת תל אביב משהו חסר לי שם שאני מניחה שאמצא בקצוות המדינה ולא במרכזה.

תודה על כל התגובות:))

דחליל

New member
לימודי עו"ס

אוסיף עוד כמה דברים, התואר הראשון שלי הוא בקרימינולוגיה ונלמד באשקלון, כאשר נרשמרתי ללימודי ההסבה לעו"ס באריאל, ביקשו את הסילבוסים של מספר מקצועות ולאחר מכן קיבלתי פטורים בהכל למעט מקצוע אחד ששם הציון לא הספיק. במידה ואת יכולה ללמוד במקום הלימודים העכשיו את הקורסים- החברה הישראלית, מבוא לסוציולוגיה, שיטות מחקר ( יש עוד כמה מקצועות במידה ותרצי אשלח לך את הרשימה)
ראיתי שאחד המגיבים רשם "אוניברסיטת אריאל מהווה סמן ימני בכל הקשור לעו"ס מכל מי שאני מכיר ושמע על המחלקה.
- אני במהלך הלימודים ולפי מיטב ידעתי אף אחד מחברי לא ראה/ חש וכו את התחושה הזאת. אומנם הלימודים שם לא קלים ויש דרישות רבות. ודבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה המרחק. כמי שלמד להסבה לא היה כדאי לי לעבור להתגורר באזור אך למי שהולך ללמוד שם את המסלול הרגיל והמלא כדאי לשקול שינוי כתובות :). ואל תשכחי שיש לך את לימודי היהדות .

bateluk19

New member
אשמח לרשימה ובמה הכוונה בלימודי יהדות?

אני לומדת גם פסיכולוגיה, רווחה חברתית, פנים לעוני, סוציולוגיה פסיכולוגיה התפתחותית .. נתפס?

דחליל

New member
קורסים

לא מצאתי את הרשימה שהייתה לי אבל לפי מה שאני זוכר
הקורסים שסביר להניח שתקבלי פטור עבורם- כפוף להחלטת המחלקה לעו"ס
שיטות מחקר, סוציולוגיה, שיטות מחקר, החברה הישראלית, פסיכולוגיה / פסיכופתלוגיה -אני לא זוכר איזה מהקורסים.
לגבי קורסים ביהדות שלמדתי באשקלון היו קורסי בחירה בקורסים כללים ונקודות חובה ביהדות+ מושגי יהדות. לגבי הלימודים באריאל לפי מה שאני יודע וממה שסטודנטים מהמסלול הרגיל שלמדנו איתי - לדבריהם גם באריאל יש קורסים ביהדות. ההצעה - כנסי לאתר שלהם תראי מה כתוב שם לגבי הלימודים והקורסים לאחר מכן תתקשרי למחלקה לעו"ס הצוות שם יענה לך על שאלותיך.

bateluk19

New member
אני כרגע בדילמה בין ספיר לת"א

אריאל פחות הכיון שלי ומבחינתי אם אני לא ממשיכה לתא אין עניין בשנה הזאת למרות הפטורים. ידוע לך או למישהו כאן על ספיר?

דחליל

New member
אין לי ידע או מידע על ספיר

אין לי ידע או מידע על ספיר
שיהיה בהצלחה :)

למעלה