תואר ראשון בפסיכולוגיה - איפה ועם מה לשלב?

go JoJo

New member
תואר ראשון בפסיכולוגיה - איפה ועם מה לשלב?

היי,
קוראים לי חן ובדיוק קיבלתי את התוצאות מהפסיכומטרי האחרון שמאפשרות לי להתקבל לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ובבן גוריון.
אני מתלבטת בין שתי האוניברסיטאות מבחינת הרמה והאווירה הלימודית, לאן אתם ממליצים ללכת?
חוץ מי זה אני מתלבטת עם איזה חוג כדאי לשלב בשנה הראשונה (לפחות) והאם זה סביר לסיים את התואר בשני חוגים? אני מאוד אוהבת אמנות ואת התחום ההומני אבל ביולוגיה גם יכול לעניין אותי מאוד. אני מחפשת למצוא חוג שמצד אחד יתרום לתואר בפסיכולוגיה ומצד שני ייתן לי מימד נוסף ואולי קצת יותר קליל בתוכן (חשבתי על אמנות, יחסים בינלאומיים וכו').

ורק עוד שאלה אחת קטנה, אני השתחררתי באוגוסט האחרון ועובדת עכשיו לפחות עד יוני- יולי, אני מאוד רוצה לטייל לפני תחילת הלימודים ויודעת שיהיה קצת צפוף, האם כדאי לי לדחות את התואר בשנה לטובת הטיול או לעשות טיול קצר ובהמשך התואר או בסופו לטייל עוד?

תודה רבה מראש! אשמח לעצתכם..

שבוע נעים,

Optimistic Girl

New member
זה תלוי רק בך

מה שאת אוהבת תשלבי וזהו
ביולוגיה זה קשה... לפחות לדעתי... גם זה וגם הפסיכו הם יהיו טובעניים

תלכי לפי דעתי על מהשאת אוהבת וגם שיהיה קל יחסית.
אומנות זה אחלה אם את אוהבת

אני למשל הלכתי על שילוב של פסיכו וגם קרימינולוגיה כי שם משלבים סטאז' חובה מעשי
וזה יהיה טוב לקורות חיים שיש לפחות במשהו ניסיון תעסוקתי

היי חן. אין הבדל בין האוניברסיטאות

מבחינת הרמה, ואווירה- זה דבר די סובייקטיבי לטעמי.
אני ממליצה לך לבחור במוסד שהכי נוח לך להגיע אליו ו"בא לך בטוב". מעבר לזה אין הבדלים.

בהחלט אפשר ללמוד במסגרת דו חוגית, זה אפילו נחמד. גם פה הייתי ממליצה לך לבחור בדבר שיעניין אותך ויהיה לך נחמד ללמוד אותו.

לגבי מועד תחילת הלימודים- בחלק מהחוגים אפשר להתחיל לימודים בסמסטר אביב (סביבות פברואר-מרץ). אני מציעה לך לבדוק האם במוסד שהזכרת יש לימודי פסיכולוגיה בסמסטר אביב.
המשמעות היא שאת מתחילה את הלימודים מעט מאוחר אבל לא מפספסת שנה.

בהצלחה

doughnuts

New member
הרבה דברים יכולים להעשיר אותך

דברים שלדעתי קשורים לפסיכולוגיה: ביולוגיה, כימיה, מתמטיקה, מדעי המחשב, פילוסופיה. אבל לא חייבים ללמוד משהו שקשור לפסיכולוגיה, את יכולה ללמוד משהו כי זה מעניין אותך.

אדווה ת

New member
אורחת אבל משתפת

אני עשיתי תואר ראשון במדעי המוח... זה היה מזמן.

לעניות דעתי טיול מיולי עד אוקטובר זה סבבה, אבל מצד שני חייבת להגיד - מה שלא תטיילי לפני כנראה שלא תטיילי אחרי. אחרי תואר את כבר "ילדה גדולה", רוב המטיילים הם אחרי צבא, וייתכן שיבער לך כבר להמשיך לתואר שני ולא תרצי לחכות. חוץ מזה שתרצי לעבוד, להרוויח כסף, את יודעת, להתקדם בחיים.

אני לא אומרת שאין כאלה שמטיילים כל החיים. אני רק אומרת שאחרי צבא זה הזמן הכי נוח ופתוח.

לגבי מה ללמוד עם הפסיכולוגיה - לדעתי מה שהכיייי בא לך. את הפסיכולוגים לא מעניין מה למדת ליד זה, העיקר שתעשי את כל החובות שלהם ותקבלי בהם ציונים גבוהים וכמובן גם במתא"ם.

לגבי האווירה, יש הבדל של שמיים וארץ בין בן-גוריון לבין ירושלים. חברי שלמדו בבן-גוריון נהנו מאוד, אחת התקופות היפות בחייהם. חברי שלמדו בירושלים סבלו מהאווירה הקשה, התחרותיות והפוציות. ומזה שהכל סגור ומסוגר בשבת! מצד שני ירושלים עכשיו מתעוררת לצעירים ויש כל מני מלגות כדי למשוך צעירים לעיר, שווה לבדוק.

go JoJo

New member
תודה לכולם על התגובות!

כעיקרון אני גרה כרגע בירושלים אז ללמוד בעיר יהיה לי הכי נח ומשתלם כלכלית כל עוד אני עם ההורים.
שמעתי דברים מצויינים על בן גוריון אבל כולם אומרים לי ללכת על העברית כי היא יותר נחשבת אוניברסיטה בינלאומית והתואר בה יותר "יוקרתי".

לגבי הסמסטר אביב- זה יהיה מושלם מבחינתי אם אני אוכל להתחיל אז... אני צריכה לבדוק את זה ישירות מול האוניברסיטה?

תודה רבה!

אם את גרה בירושלים,

נראה לי שבחירה בעברית תהיה האופציה הכי נוחה, וזו האופציה שאני הייתי בוחרת בה.

סמסטר אביב- אכן, בדקי מול האוניברסיטה.

למעלה