תואר ראשון ברפואת חירום.... אל....

noga1712

New member
תואר ראשון ברפואת חירום.... אל....

טוב, אני יודעת שרובכם לא מכירים אותי כיוון שאני לא משתתפת פעילה במיוחד, אבל אחרי שראיתי שהשאלה הזו נשאלת המון ואחרי 4 שנים של לימודים וחוויה מעצבנת היום עלי לשפוך... הכל... לכל מי שחשב ללכת ללמוד תואר ראשון ברפואת חירום, לא שווה את המאמץ, אני לא אשקר, התואר מאוד מעניין, מעשיר, העבודה מספקת ברובה, אבל הפקולטה האנטיסטודנטיאלית שנאלצנו להתמודד מולה שוברת כל אחד... זה מתחיל בשיעורים שבהם המרצים לא מגיעים (וכמובן שלנו לא מודיעים על זה - כי אנחנו כולה סטודנטים קטנים) זה ממשיך במבחנים שהמרצה לא מגיע (עם הטפסים - זלזול בל יתואר), זה ממשיך בהבטחות מכאן ועד להודעה חדשה (אפשר להשלים בב"ש לאחיות....) שלעולם לא מתקיימות יש עוד באמצע, אבל הסוף הוא, שלמרות היותו תואר מעניין מאוד, אין הרבה מה לעשות איתו, חייבים להודות באמת.. אני כרגע מנסה להתקדם, ללמוד תואר נוסף בדרך לחלום חיי (וטרינריה) והפקולטה לא מוכנה לתת לי סילבוס (למי שעוד לא נכנס לעולם האוניברסיטאי זהו מפרט תכני הקורס, כמה נק' זכות הוא שווה...) וכיוון שאני רוצה ללכת ללמוד באוניברסיטה אחרת אני יכולה לזרוק את התואר שלי לפח, כי בלי סילבוס - אף אחד מהקורסים שלקחתי לא שווה כלום... אחרי ריצות מרובות, אמרו לי שניתן להשיג את הסילבוס, אבל עבור כל קורס אצטרך לשלם 30 ש"ח (עשינו כ 13-14 קורסים בסמסטר, 6 סמסטרים - תעשו אתם את החשבון) ורק אחרי קצת הרמת טונים קיבלתי חוברת שאוכל לצלם ממנה את החומר בחינם. (לשם השוואה, לכל אוניברסיטה או אפילו לכל פקולטה אחרת יש באינטרנט (מי היה מאמין... מודרניזציה...) את מפרט הקורסים האפשריים בתואר עם סילבוס, נגיש... ולא רק לסטודנטים אלא לכל המעוניין...) אולי היום אני פשוט ממורמרת שנאלצתי לכתת רגליים אחרי משמרת לילה ע"מ שאוכל לשלוח לאוניברסיטה אחרת מפרט שאני למדתי אבל זה באמת לא שווה את זה... בתור תחביב זה מעולה... מעבר זה לא זה....

perfectionist

New member
כל זאת ועוד

שגם אני בזמנו ביררתי לגבי לימודי וטרינריה אחרי התואר התשובה של האונ' העברית הייתה שהתואר שלנו לא מהווה רקע מתאים יש לנו בערך חצי מהנק"ז בקורסים החשובים בכדי להתקבל, וכמו כן חסרים לנו עוד כמה קורסים.... מה שזה אומר שכדי להתקבל צריך לעשות השלמה של לפחות שנה, וגם אז....יש איזה 30-40 מקומות, והסיכוי להתקבל קטן, וזה בלשון המעטה. בתוך פאראמדיק שמסיים עוד שבועיים את ההשלמה לתואר, היה לי מאוד קשה גם להתקבל לתואר שני במדעי הרפואה, כי לא למדנו מספיק דברים חשובים.... אז כן, בקטע הזה, התואר הוא לא משהו.

J a p e t o

New member
וואלה... מעניין

נק' מבט חדשה בשבילי על תואר שלכאורה קיבל תשבוחות בעולם האקדמי. ולגביי וטרינריה צריך לעבור דרך מדעי הרפואה או ביולוגיה (משמע ללכת ולשרוף קלסרים של אחרים כדי להצליח בתואר), כדי להתקבל- מאיפה הסיפור הזה עם הרפואת חירום?!

paradan

New member
אנטיסטודנטיאליים?!!?!?!?!?!

לא הוגן לתת תמונה בלתי מאוזנת ובלתי סבירה בפורום ציבורי. קשה לי להאמין שכל כך הרבה השתנה מאז שסיימתי וגם אם כן צריך לתת דברים בפרופורציה. א. חוברת עם כול הסיליבוסים קיבלנו בסוף התואר כל אחד עותק מאושר חתום בכל דף ע"י המזכירות. ב. מרצה שלא מגיע למבחן ועוד עם טפסי המבחן - תקלה חמורה ביותר אני בטוח כי נענש על כך אם לא הועף כלל מהוראה במגמה - ובכל מקרה, מקרים ספורדיים כאלו ואחרים אינם בהכרח מסיקים על הכלל וצריך להתייחס אליהם בהתאם ולא להכליל - בזמני מרצים כאלו נענשו בחומרה יתרה וכמה אף הפסיקו ללמד כולל רופא אחד בכיר מאוד בכירורגיה שעד היום נראה לי נותר טינה לפרמדיקים בגלל זה. ג. בכל מקום יש טוב ורע וכאלה שמעריכים וכאלו שמתלוננים אבל אם יש מי שמתלונן על בן גוריון כאנטי סטודנטיאלית לא יודע על מה מדבר - שילך שבוע לכל אוניברסיטה אחרת (ככה סיפרו לי מנסיון אישי) או שילך לתל אביב (ככה אני יודע מגוף ראשון). ד. לגבי לימודי תואר שני - בדר"כ כרוצים ללמוד לתואר שני ואין לכם תואר ראשון באותו התחום בדיוק צריך לעשות לימודי השלמה - מה לעשות ככה זה בכל המקצועות. שום דבר לא בא ברגל...

noga1712

New member
התמונה מאוזנת... תתעורר

"מי שאומר אנטי סטודנטיאליים לא יודע על מה הוא מדבר", אז אל תקפוץ בראש, גם אני למדתי שם ולא רק אני לא מרוצה מהלך העיניינים שם, בנוסף עלי להגיד לך שעשיתי שנה נוספת ע"מ לשפר את ממוצע הציונים שלי - אז נפגשתי גם עם שנים מתחתי - וגם הם לא מרוצים והכל חוזר על עצמו משנה לשנה כאילו לא למדנו שום דבר. המרצים לא נענשים (רק מספרים לך את זה כדי שתרגיש טוב יותר עם עצמך - הנה הוא שינה משהו) ככה מספרים לכל שנה... וכיוון שאתה עוזב את האוניברסיטה את לא יודע שהוא עדיין מלמד ועדיים עושה את אותן שטויות. וההשוואה שלי היא בעיקר למחלקות אחרות באוניברסיטה. אני מספרת מזווית ראיה שלי ושל רבים נוספים והתמונה מאוזנת וסבירה מאוד, זהו המצב ואני לא יודעת מתי אתה סיימת אבל היו דברים רבים שהם עושים בצורה חריגה ולא מקובלת בעליל.

paradan

New member
אני ערני מאוד למרות השעה המאוחרת...

שלא תביני אותי לא נכון. אני לא אומר שבבאר שבע הכל דבש. אני אומר כמה דברים דברים: א. גם בנאסא היו תקלות... והם שולחים משימות לחלל... ב. ביחס לאוניברסיטאות אחרות באר שבע באמת דבש (חברה שלי היא סטודנטית לפיזיוטרפיה בת"א - שזה נק' לא רעה להשוואה) ג. לרוב לומדים להעריך דברים בדיעבד ובלי קשר לא צריך להתבכיין - גם מרצים הם בני אדם וגם ביניהם יש חארות. כמובן שזה לא תירוץ. דברים כמו מה שתיארת אסור שיקרו ואסור שסטודנטים יעברו עליהם לסדר היום. למרות שרוב מוחלט של המרצים זכורים לי ולרוב חברי יחסית לטובה - היום אני יודע להגיד גם ביחס לאוניברסיטת ת"א... בכל מקום אחר אם היית עושה בעיות בנוגע לחוברת היו שמים עליך פס ואולי אף מזמינים ביטחון...

noga1712

New member
תמונה כללית

הנקודות הקטנות שנתתי היו דוגמאות, אני לא מתבכיינת כלל ציינתי זאת יותר מפעם אחת שבתואר הזה נהנתי מתכניו, אבל וזה אבל גדול, מלבד זה אין הרבה מה לעשות עם התואר הזה ויש עוד 20 דוגמאות קטנות כגדולות על יחס הפקולטה (לא האוניברסיטה) לסטודנטים. אתה תוקף ללא סיבה, אני הבעתי דעה וסיפרתי על מיכשולים שאני נתקלתי בהם ואלו לא מעט מכשולים.

למעלה