תואר ראשון עם המון שאלות

Karmitmit

New member
תואר ראשון עם המון שאלות

הי,
אני ממש מבולבלת ואשמח לקבל תשובות.
אני יכולה להתקבל גם לפסיכולוגיה וגם למדעי ההתנהגות במכללה למינהל ואיני יודעת לאן ללכת.
מצד אחד אני רוצה להמשיך למגמה טיפולית בתואר השני, מצד שני אני לא בטוחה שזה 100% מה שאני
רוצה כי אני נמשכת גם לצד שהוא יותר עיסקי.

בקיצור השאלה שלי היא, האם אני יכולה להתקבל לתואר שני במגמה טיפולית עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות?

כרמית.

Columbina

New member
בעיקרון את יכולה,

אבל עדיף פסיכולוגיה ועדיף לא במכללה למנהל.

Karmitmit

New member
שאלות נוספות

מה זאת אומרת בעקרון אני יכולה? אני מקבלת את כל קורסי הקדם הדרושים לא?
אני יודעת שהתואר שלהם בפסיכולוגיה יחסית חדש, אבל יש להם מסלול עם מרצים מעולים (ממה שהבנתי מחברה שלומדת שם).
חוץ מזה, חשבתי יותר בכיוון מדעי ההתנהגות כי זה משאיר לי אופציות פתוחות.. לא שווה?

תודה רבה על התשובה דרך אגב

Columbina

New member
בכיף,

כל האופציות שמאפשר מסלול מדעי התנהגות, מאפשר גם המסלול בפסיכולוגיה. אני חושבת שהוא ממוקד יותר ומכסה יותר חומר, שזה חשוב גם לבחינת המתא"ם במידה ותרצי להמשיך אח"כ לתואר שני.

זהות המרצים לא חשובה. מרצה מעולה יכול ללמוד ברמה מאוד נמוכה במכללה כי פעמים רבות מכללות דורשות אחוז עוברים גבוה מאוד, בכל מחיר. המכללות גם ככה נמצאות בהעדפה נמוכה יחסית לאוניברסיטאות - ובמיוחד מכללות לא מוכרות כי אפילו אם הרמה היא בסדר, הסגל עדיין לא התנסה עם הסטודנטים, המעסיקים לא מכירים וכו' וכו'. בקיצור, לדעתי ממש לא כדאי.

sense9

Member
מנהל
מדעי ההתנהגות

ב*רוב* המוסדות מאפשרים המשך לתואר שני. אני לא זוכרת איך זה לגבי המכללה למנהל, נסי להריץ חיפוש בפורום, היו על זה לא מעט שרשורים.
השמועות מספרות שהתואר הזה עושה פחות רושם בקבלה, אבל כטיבן של שמועות, א"א לדעת מה בדיוק האמת.

אפרתי8888

New member
מדעי ההתנהגות vs. פסיכולוגיה

היי!

בתור סטודנטית למדעי ההתנהגות בבן גוריון שחולמת להמשיך לפסיכולוגיה, לדעתי עדיף לך להתמקד בתואר בפסיכולוגיה. הרי במדעי ההתנהגות את משלבת גם סוציולוגיה ואנתרופולוגיה שזה נחמד למי שאוהב חפירות...
אין שום בעיה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות כי המוסדות לימוד מסתכלים על "ממוצע פסיכולוגיה" שזה לפחות 50% מהתואר.
תמיד תוכלי להמשיך הלאה לתואר שני עסקי כי תואר ראשון הוא רק מקפצה, אבל קחי בחשבון שצטרכי לעשות השלמות.
קראתי שפתחו מסלול חדש לתואר חד חוגי בפסיכולוגיה שזה יכול להיות ממש נחמד באחוה. אולי שווה לבדוק...

perrinat

New member
מה שבטוח לא כדאי לעשות זה:

ללמוד במכללה למנהל, כי פשוט לא שווה להוציא 90 אלף שקל על תואר ראשון כשאת יכולה ללמוד פסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות בשכר אקדמי!

למעלה