תואר שני - אשמח אם תעזרו לי להתלבט

ספטימה

New member
תואר שני - אשמח אם תעזרו לי להתלבט

המטרה: כפי שזה נראה כרגע, האופק שלי הוא טיפול משפחתי, הדרכת הורים וכו'.
הדרך: מן הסתם עוברת בתואר שני. השאיפה היא גם להתמקצע יותר בעבודה כרגע (אגף רווחה) וגם לפתוח אופציות של עבודה בשוק הפרטי.

האפשרויות העומדות לרשותי הן אריאל או ת"א (מסלול התערבות מתקדמת).
ממה ששמעתי, התואר באריאל מאוד תובעני כי האוניברסיטה רוצה להוכיח את עצמה שהיא ברמה אקדמאית גבוהה. והתואר בת"א פחות קשה. זה נכון?
הבנתי שעל התואר בתל אביב לא כתוב באיזה מגמה לומדים. התואר של התערבות מתקדמת פותח אפשרויות של לימודי המשך במקומות טובים ומקצועיים?

עד כמה זה מטורף לעשות תואר שני ביחד עם עבודה ב75% משרה + 3 ילדים בבית (הגדול עולה לא')?
אני מחפשת מקום ברמה טובה, שיאפשר לי לימודי המשך, אבל שאוכל גם לשרוד את הלימודים ושלא יהיו קשים מדי. יש חיה כזאת?

מידס1

New member
תואר שני בת"א

לפני שנה סיימתי את התואר השני בת"א במסלול התערבות מתקדמת. להתרשמותי הלימודים לא קשים מדי. הרבה תלוי בקורסים שאת בוחרת, בדרישות של המרצים ובדרישות שלך מעצמך. לגבי שילוב של לימודים עם עבודה וילדים קצת קשה לי להגיד, מאחר ובתי הבכורה נולדה לפני 4 וחצי חודשים. יחד איתי למדו לא מעט אימהות, הבנתי מהן שזה לא פשוט (רובן למדו בלילות ובסופ"ש) וחשוב לגייס את כל התמיכה האפשרית (בן זוג, סבתות, בייביסיטר). אפשר גם לבדוק אפשרות לפרוס את הלימודים ל3 שנים (הבוסית שלי עשתה זאת לפני הרבה שנים). בסה"כ נראה עמוס אך אפשרי
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה!

gilic2

New member
תואר שני

היי ,
מועמדת להתחיל תואר שני בהתערבות מתקדמת השנה,
יש לך המלצה לקורסים שכדאי לקחת?? מבחינת עניין ורמת דרישות של מרצים.???
בכל אופן אשמח לקבלת מידע:)

ליצולה

New member
איזה תחום מעניין אותך?

בתחום הילדים- כרמית כץ וליאת חממה מרצות מעולות ממש. הקורסים שלהם מצויינים ופרקטים מאוד.
גיא שילה- מלמד על מין מגד ומיניות והתבגרות- אחד המרצים היותר מעניינים ונחמדים שהיו לי
לקחתי קורס של קרני בנושא המעבר לאמהות- גם היה לי מעניין וגם קורס קליל מבחינת מטלות.
וחוץ למיטב הבנתי שנה הבאה אמור להיות שינוי גדול ואמורים להיות הרבה קורסים חדשים שלא היו השנה, אז צריך לחכות למערכת ולראות מה יש.

RONLI3

New member
תואר שני

אכן התואר באריאל מאוד תובעני אם כי מאוד מקצועי ורציני. הדרישות מוטרפות ללא פרופורציה והתחשבות במצבם המשפחתי והתעסוקתי של הסטודנטים מה שהופך את הלימודים בתקופות מסוימות לבלתי אפשריים. אני יודעת מאנשים שלמדו במקומות אחרים שהחוויה הייתה אחרת והדרישות לנוכחות והגשת מטלות הרבה יותר גמישות.
חייבת לציין כי לימודי טיפול משפחתי במכונים המוסמכים לכך הם הרבה יותר חווייתיים ופחות אקדמיים מה שמאפשר למידה מתוך התבוננות אישית מעמיקה, לדעתי, כמטפלים זו נקודת מוצא מאוד חשובה. לכן, הייתי מציעה לך לבחור לימודי תואר שני במקום שדרישותיו סבירות, (כפי שציינת יש לך ילדים קטנים בבית שבסופו של דבר יהיו בראש סדר העדיפויות..) ובהמשך להרשם לתכנית של טיפול משפחתי במסגרת אחרת גמישה ותומכת..
רק אוסיף שלמדתי גם באריאל וגם במכון ללימודי טיפול משפחתי.. מציעה לך מתוך התנסות אישית..
בהצלחה!!!

אני עושה כעת תואר שני באריאל0 בדיוק באמצע הדר

וזה אכן מטורף
אני לומדת במסלול של טיפול זוגי ומשפחתי
אני גם עובדת 75% משרה ואמא לשלושה (אבל קטנים יותר בגילאים)

העומס בלימודים- עבודות-מבחנים הוא קשה מאוד,

אבל אני לגמרי מרגישה מועשרת- מרגישה שאני עליתי בשנה הזאת בכמה רמות בהיבט המקצועי וזה עוד לפני הפרקטיקום.

אם יש לך עוד שאלות
בשמחה

ספטימה

New member
ואו, באת לי בדיוק בזמן! תודה

עכשיו קיבלתי הודעה שהתקבלתי לאריאל :)
ואני גם רוצה את המסלול של טיפול משפחתי וזוגי.

יש לי כמה שאלות:
מה זה בדיוק אומר המסלול הזה? עד כמה באמת זה חוסך את הלימודים במכוני המשך שונים? ממה שאמרו בריאיון, הקורסים הם בדרישות של האגודה, למעט אולי קורס אחד שצריך להשלים. ואם אני משלימה קורס אחד + שעות פרקטיקום אני אקבל את התעודה מהמכון שלמדתי בו, למרות שבעצם את רוב הקורסים לא עשיתי שם? איך זה עובד בדיוק?
את עושה יום או יומיים בשבוע את התואר? אם את עושה יום אחד, באיזה שנה נכנס הפרקטיקום? הפרקטיקום אומר 4 שעות של טיפול בשבוע + שעת הדרכה?

שיהיה לך בהצלחה!
ותודה.

למעלה