תואר שני בארה"ב

• פותח הנושא TM13
  • פורסם בתאריך

TM13

New member
תואר שני בארה"ב

שלום לכולם,
השמועה אומרת שמיטב המוחות נמצאים בפורום זה, על כן אתנצל מראש ואומר שאני בור בכל הנוגע ללימודים בארה"ב.
אני רואה חשבון במקצועי, ניסיון של כ 3 שנים בענף המרתק הזה, מעוניין לעבור עם אישתי לארה"ב לצורך לימודי תואר שני ואח"כ אם יתאפשר לעבוד שם גם.
הממוצע שלי בתואר הראשון לא היה טירוף (78).
רציתי לדעת מה האפשרויות שלי ללמוד MBA וסיכויי להתקבל לאחת האוניבריסטאות שמדורגות נניח ב25 המובילות? אילו מבחנים/טפסים/אישורים/עם מי צריך לשכב כדי להתקבל?
אשמח לעזרה מכל מי שיכול לשפוך קצת מידע.
המון תודה

Philip Jr

New member
3 עצות

1. ממוצע הוא לא ציון סטנדרטי שמאפשר להשוות בינך לבין מישהו ממוסד אחר או מדינה אחרת. לכן יש מבחנים כגון ה - GMAT, ותצטרך להצטיין בו כדי להתקבל לתוכנית מובילה. זה ממש לא מספיק כדי להתקבל, אבל זו התחלה טובה.
&nbsp
2. כדי לדעת אילו מבחנים, טפסים צריך כדי להתקבל לאוניברסיטאות מובילות, כל מה שנדרש בימינו הוא להיכנס לאתרים של התוכניות האלו, ולקרוא על תהליך הקבלה. זה לא נוגד את זה שאני ורבים אחרים נשמח לייעץ לך גם פה, אבל האמן לי - כדאי לך לעבור את השלב הזה עצמאית ולקרוא קצת על המחלקות, לראות מה הדרישות, מה תאריכי הגשת הבקשות וכו..
&nbsp
3. אם אתה מעוניין לעבור לארה״ב *עם* אשתך, ממליץ להימנע מקיום יחסים עם נשות אדמיניסטרציה בתוכניות MBA בארה״ב

TM13

New member
המשך

היי
תודה על העצות,
האם אתה מכיר אוניברסיטאות שנחשבות טובות ללא צורך בGMAT GRE ושאר הכיף?
יש מקומות שמראש קל יותר להתקבל?
תודה

Philip Jr

New member
כוחות השוק תמיד פועלים

קשה עד בלתי אפשר לקבל גם ״טוב״, וגם ״קל״. מוסדות מובילים דורשים הישגים טובים, מבחנים, לקפוץ מעל כמה משוכות לפני שמתקבלים.
&nbsp
מוסדות פחות טובים (אולי הרבה פחות טובים) לא דורשים את כל הדברים האלו. אבל - אם אתה רוצה להישאר לעבוד בארה״ב, ואם אתה רוצה סיכוי סביר להבטיח לך עתיד טוב, כנראה שעדיף להימנע ממוסדות דרג ג׳, ד׳, ה׳..

Boston Guy

New member
אקדח שרואים במערכה הראשונה...

סביר שירה במערכה האחרונה.

היה צפוי שתופיע שאלת ההמשך "איפה לא צריך בחינות".
השאלה הבאה שצפוייה: "איפה אני מוצא נדבן שיסכים לשלם עלי".

מכיוון ששקוף שאתה מחפש פלטפורמה להגירה - אז הנה תקציר העניינים:
1. כדי להעלות את הסיכוי שלך למצוא מעביד שיהיה מוכן להיות ספונסר של ויזת עבודה - אתה צריך לעשות מאמץ עילאי ולהתקבל לבית הספר הכי טוב שיהיה מוכן לקבל אותך.
2. בהתחשב בציונים של התואר הראשון שיש לך - כדי להתקבל לבית ספר טוב אתה צריך לא רק לעשות GMAT, אלא גם להוציא ציון מעולה במבחן (או לעשות אותו מספר פעמים עד שתוציא ציון טוב). ולהגיש אפליקציה מתוקתקת למשעי לבתי הספר הרלוונטיים. זה אומר לעשות עבודת הכנה מאומצת ולהשקיע בעניין.
3. אתה צריך לצפות להוצאה של מעל 100,000$ (400,000 ש"ח, בשבילך) בשנתיים של הלימודים. יש מצב יותר מסביר שכדי לקבל את ויזת הלימודים תצטרך לספק הוכחות לאוניברסיטה ולקונסוליה שיש לך את הכסף.
4. לא, אין אף נדבן שיממן לך את החלום. הכסף יצטרך לבוא מהמשפחה הגרעינית שלך.

3rd CYR

New member
עוד נקודה לחשוב עליה

בנוסף לקבלה זה העלות. בדרך כלל מדובר בתארים יקרים מאד, עם מעט מאד אפשרויות מימון, ומצוינות אקדמית מהווה שיקול מכריע בכך, לדעתי.

למעלה