תואר שני בבלשנות אחרי תואר ראשון בהנדסה :\

maverick88

New member
תואר שני בבלשנות אחרי תואר ראשון בהנדסה :\

שלום לכם,

אני קורא דיי פאסיבי ומדי פעם כותב כאן משהו קטן. בכל אופן, יש לי שאלת יעוץ אליכם :)
אז יש לי את האופציה אחרי תואר בהנדסה באוניברסיטה העברית להמשיך לתואר שני כלשהו, נושא הבלשנות מאוד מדבר אלי מאז זמן רב גם לפני האוניברסיטה אז אני שוקל את התחום. אני לא בטוח לאן בדיוק ללכת, בלשנות גנרטיבית או מבנית, אני יודע שאני אוהב שפות, ללמוד שפות ולהתבטא בשפות בצורה רהוטה, נשמע יותר לכיוון המבנית (?) אך גם הגישה השניה נשמעת מעניינת.
בכל אופן, המשמעות של התואר השני הנ"ל מבחינתי הוא השלמה של לפחות כשנה ואז תחילת התואר עצמו, כאשר אני מתכנן לעבוד במקביל בתחום של התואר הראשון אז התואר השני בבלשנות הוא בשביל העניין ועם פוטנציאל של מקצוע חלופי עתידי (אם כי אני לא בטוח במה בדיוק אעסוק עם התואר הזה, גם מאוד מעורפל לי לחשוב על מחקר בתחום כרגע).
מה דעתכם על צעד כזה? לא כל יום אני פוגש מישהו שעשה צעד כזה חד, אשמח לדעות בעניין :)
תודה לכם.

Mits Petel

New member
אני הלכתי ללמוד בלשנות אחרי שהיה לי תואר ראשון בפיזיקה.

תעשה את זה רק אם זה ממש בוער בדמך, אחרת אין טעם.

אני בסופו של דבר עשיתי דוקטורט בבלשנות, אבל גם באקדמיה (במיוחד הישראלית) האפשרויות מאוד מאוד מוגבלות,
ופשוט אסור לבנות על זה.

maverick88

New member
סוף סוף מישהו עם פרופיל "דומה" :)

בוער? אני לא בטוח במונח, זה לא שאני יושב מרותק במשך כל הרצאה בנושא הבלשנות אבל זה כן מעניין ואני כן מתעניין בזה באופן גם בלתי קשור ללימודים פורמאליים (סוג של "גיק" בתחום, אוהב ניתוחי ביטויים, אתימולוגיות... חברים שלי כנראה סובלים מזה :))
אני מניח שהכיוון הוא פשוט ללמוד את זה כי זה מעניין, פחות "לבנות" על זה בתור קריירה. ומה אתה מתכוון באפשרויות "מוגבלות", מבחינת תעסוקה בחוץ? באקדמיה?
&nbsp
אפשר לשאול אולי מה הסיבות שהובילו אותך ללעשות את התואר השני בבלשנות ולא פיסיקה והאם היום במבט לאחור היית עושה משהו אחר?
&nbsp
תודה רבה!

Mits Petel

New member
אני לא מתחרט על אף תואר שעשיתי...

למדתי פיזיקה לתואר ראשון בעיקר מפני שרציתי לקבל איזשהו מבט יותר מעמיק על התחום מאשר יכולתי לקבל מקריאת ספרי מדע פופולארי.
לא רציתי להיות פיזיקאי, אבל רציתי לקבל "חינוך מדעי" ברמה של תואר ראשון, ומכל המדעים, פיזיקה נחשבה בעיני לבעת הבסיס התאורטי והאמפירי
המוצק ביותר. מראש ידעתי שאני לא אמשיך בזה מעבר לתואר ראשון. בזמן לימודי הפיזיקה לקחתי קורס בחירה בבלשנות, וממש נשאבתי לתוך התחום.
החלטתי להירשם לתואר שני, ולראות אם זה עדיין יעניין אותי בתום לימודי ההשלמות. וככה זה התגלגל משלב לשלב עד סוף הדוקטורט.

אני לא עשיתי תואר שני, אבל אם אי פעם ארצה לעשות כזה,

יש סיכוי סביר שזה יהיה בבלשנות. יש לי תואר ראשון במדעי המחשב.
אני מכיר מישהו שאחרי תואר ראשון במדעי המחשב המשיך לתואר שני בספרות אנגלית, ומישהי שבעת עבודתה כמתכנתת עושה תואר ראשון בהיסטוריה. לדעתי תארים כאלה משיגים את המטרה של תואר - להיות משכיל ורבגוני ולא רק מכונת עבודה.

למעלה