תואר שני בבלשנות

תואר שני בבלשנות

שלום!
אני מתעניינת בלימודי תואר שני בבלשנות, אבל התואר הראשון שלי הוא בתחום אחר.
אני לא מכירה את התחום מספיק לעומק בשביל לדעת במה אני באמת רוצה להתמקד, אבל התחום שהכי מעניין אותי כרגע הוא פונטיקה ופונולוגיה.
מבחינת "גישות", אני מתעניינת גם בגישה החומסקיאנית וגם בזו הקלאסית (הכוללת לימוד שפות זרות ועיון בטקסטים היסטוריים וספרותיים).
אשמח לשמוע תובנות לגבי בחירת מוסד לימודים וכל דבר רלוונטי אחר.

רב תודות :)

Mits Petel

New member
אם את הכי מתעניינת בפונטיקה ופונולוגיה

אז החוג לבלשנות בארץ שבו שני התחומים האלה הכי "מפותחים" הוא זה שבאוניברסיטת תל-אביב.
בתל-אביב יש גם פונטיקאי וגם פונולוגית במשרות מלאות, כאשר ברוב החוגים האחרים בארץ אין לא זה ולא זה...

תגובה מאוניברסיטת תל-אביב

הי,
א. לגבי שאלתך - האם אפשר להירשם ללימודי התואר השני בלימודי הבלשנות ללא רקע בתחום?
התשובה היא בהחלט כן. כמובן שהרישום הוא "על תנאי" שהרי ידרשו לימודי השלמה. אפשר לעיין בידיעון החוג לבלשנות בפרק תנאי הקבלה לתואר השני ולקבוע פגישה עם יועצת התואר השני (פני למזכירות החוג [email protected]).
ב. ולגבי התחום - ציינת שאת מתעניינת בפונטיקה ופונולוגיה. ובכן, רק באוניברסיטת תל-אביב יש תכנית עשירה ומגוונת של פונטיקה ופונולוגיה הכוללת גישות תיאורטיות ופסיכו-פונולוגיות (פונולוגיה נסויים). אולם, אנחנו לא עוסקים בטקסטים היסטוריים וספרותיים, ולימוד שפות זרות מוגבל לשפה אחת מעבר לאנגלית (זוהי למעשה דרישה בלימודי התואר השני). המרצים העוסקים בפונטיקה ופונולוגיה - פרופ' אותי בת-אל וד"ר אוון גרי-כהן - ישמחו להיפגש איתך.
מצרפת לינק עם פרטי התקשרות למזכירות החוג במידה ותהיינה לך שאלות נוספות
http://go.tau.ac.il/m.a_humanities/linguistics

בהצלחה,
ענת מאוניברסיטת תל-אביב

למעלה