תואר שני בברנדייס

רזאי

New member
תואר שני בברנדייס

שואלת שאלה כללית מאוד, עוד לפני בירורים כלשהם.
הציעו לבן שלי להתמודד על מילגה לתואר שני באוניברסיטת ברנדייס, כנראה מתוקף הסכם שיש להם עם האוניברסיטה בה הוא לומד לתואר ראשון.
מדובר באחד מהתארים האלה- תואר בכלכלה בינלאומית ומימון (MA), תואר במנהל עסקים (MBA) ותואר במימון (McS).
מישהו מכיר את התוכניות האלו, ויודע אם יש בהן יתרון כלשהו לעתיד? התכנית היתה לעשות תואר שני בישראל, וגם לעבוד בה בהמשך.
האם תואר בברנדייס פותח פתח למישרה בינלאומית, או נושא בחובו יתרונות אחרים שאנחנו לא חושבים עליהם כרגע?
תודה מראש.
 

ANZ1

New member
אי אפשר לדעת

בוגרי תואר שני במימון או ניהול יש כמו חול בכל העולם, אף אחד לא יתרגש מעוד אחד, תואר כזה לא פותח דלתות,
מצד שני בהרבה מקרים זה המינימום ההכרחי,
(לי יש תואר שני במימון מהאוניברסיטה העברית).
מי שרוצה קרירה מחוץ לישראל בתחום הפיננסים, זה התואר המינימלי כדי שבכלל יסתכלו עליו,
אבל כדי לדעת מה יקרה איתו בסיום הלימודים צריך לדעת דברים שאנחנו לא יודעים,
כמו למשל מה מצב הכלכלה העולמי יהיה כשהוא יסיים ללמוד, בתקופות של מיתון או התרסקויות כמו שהיו ב2008 או 2000, לא גייסו אפילו בוגר אחד כזה.
בתקופות אחרות יש גיוסים, אבל גם כשיש גיוסים יש גם פי 10 או 100 מועמדים על כל מקום, אבל לפחות יש סיכוי.
מבחינת עבודה בישראל, תואר מתל אביב או ירושלים טוב יותר מכל תואר אמריקאי.
כך שקודם כל הוא צריך להחליט איפה הוא רוצה לעבוד, אם לא משנה לו או שהוא רוצה בישראל, שיעשה תואר בישראל, זה יותר זול ופשוט ואפקטיבי.
רק אם הוא רוצה בוודאות לעבור מישראל לארצות הברית שישקול תואר כזה.
וכדי לתת דוגמא למצב של בוגרים, אין כמו הדוגמא של גולדמן זקס שגייסו בוגרים לתפקידי אנליסטים מתחילים וקיבלו רבע מיליון קורות חיים
http://www.independent.co.uk/news/b...250000-student-job-applications-a7067236.html
 

corrigenda

New member
בברנדייס? עודף יידישקייט הוא סכנה יותר מוחשית מאנטישמיות

אם היית דורך אי פעם באקדמיה האמריקאית היית יודע שזו אוניברסיטה יהודית עם חופשות בחגים היהודיים.
 

corrigenda

New member
ותשובה לעניין

ברנדייס היא אוניברסיטה מוכרת וטובה, אבל זה לא שם בליגה שכל ישראלי משכיל יזהה מייד, ככה שלא ברור אם יש לזה ערך על פני תואר מקומי אם המטרה היא לעבוד בישראל בסופו של דבר.

יש המון סיבות טובות ללמוד בארה״ב (חוויה בחו״ל, רצון להגר, רצון להתמקצע בתחום שלא קיים בארץ), אבל לא בטוח שהבן שלך עונה להן. כדי ללכת על מסלול עם קשיים כאלה צריך סיבה מאוד טובה, ובמקרה כזה כדאי לפתוח את הראש לאפשרות של אוניברסיטאות אחרות למקרה שאפשר למצוא הזדמנויות גם בהן.
 

רזאי

New member
אני מעבירה אליו את התגובות הענייניות.

תודה לכם, ואם למישהו יש מידע נוסף, או דעה שונה, נשמח לדעת.
אני לא חושבת שהגירה לארה"ב היתה בתכנון, אבל עבודה בישראל בחברה בינלאומית נשמעת אטרקטיבית.
האם חברה כזאת תתן יתרון למוסמך מאוניברסיטה אמריקנית?
 

ANZ1

New member
חברה בנלאומית בישראל ?

רוב החברות הבנלאומיות בישראל הם מתחום הטכנולגיה - אינטל, גוגל, אפל וכו.
והם בעיקר מגייסים מהנדסים ורק מעט אנשים מתחום המימון או הניהול, אבל גם אלו וגם אלו הם עובדים ישראלים, והמנהלים שיקבעו את מי מגייסים שמעו ומעריכים תואר נחשב ישראלי מאשר תואר בינוני מארצות הברית , הם שמעו על הרווארד אבל כנראה שלא על בריינדייס.
זה לא אומר שזה יהיה מחסום , אבל זה לא יהיה יתרון.
יותר מזה, החברות הבנלאומיות בישראל, בדרך כלל לא אוהבות עובדים ישראלים עם רצון לעבור לחול, מגייסים בישראל ישראלים שרוצים לגור ולעבוד בישראל.
אני אחזור על מה שכתבתי, שייסע ללמוד בארצות הברית רק אם הוא רוצה להשאר בארצות הברית, או לפחות הוא רוצה את החוויה, מבחינת לימודים הוא לא יקבל יותר ידע או תעודה יותר נחשבת, כמו שציינתי אני בעד לימודים בחול (וגם הגירה), אבל רמת הלימודים באוניברסיטאות הטובות בישראל היא ברמה טובה והתעודה יותר נחשבת כשאתה בישראל, וזה נכון בכל מקום בעולם, תעודה מקומית עדיפה על תעודה בנלאומית (אלא אם מדובר על MIT או הרווארד...)
 

רזאי

New member
תודה. העברתי לו,

וכרגע הנטיה שלו היא להשאר בארץ.
הנציגה של ברנדייס תגיע לאוניברסיטה כאן בקרוב, והוא יוכל לשאול שאלות ולהתרשם. אמרתי לו שלדעתי גם אם נראה לו שהוא לא מעוניין ללמוד שם, כדאי לו ללכת לפגישה.
 
הבת שלי חשבה על ברנדייס לתואר ראשון

אבל די ירדנו ממנה...
לגבי ההשוואה בינה לבין האוניברסיטאות הישראליות, אז לפי הדרוג של האונברסיטאות העולמיות, האונברסיטאות הישראליות ברמה אקדמית יותר גבוהה מברנדייס
https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016
האוניברסיטה העברית בירושלים מקום 148
אוניברסיטת תל אביב במקום 212
הטכניון במקום 213
אוניברסיטת בן גוריון במקום 320
ברנדייס במקום 401

ברנדייס הייתה בעבר אוניברסיטה מאוד עשירה ונתנה הרבה מילגות (גם לצורך כלכלי וגם להצטיינות) עד שהם השקיעו אצל בארני מיידוף שצחצח את רוב ההון שלהם והיום הם די קמצנים במלגות.

עשינו שם סיור, מבחינת האווירה בקמפוס היא מאוד מצאה חן בעיניי הבת, אוניברסיטה קטנה ואינטימית.

באופן אישי, נראה לי שאם כבר חושבים על תואר בארה"ב אז יש אופציות יותר טובות מברנדייס שגם מוכרות ו- "נחשבות" יותר בשוק הישראלי.
 

רזאי

New member
הוא לא חשב בכלל על ארה"ב,

וגם לא היה חושב על תואר שני בארה"ב אם לא היו פונים אליו. פניו לתעשיה ולא לאקדמיה, והוא מאוד מכוון מטרה.
כנראה שישאר בארץ. אגב, כאן אוניברסיטת בר אילן התחילה לתת מלגות נכבדות, אבל ברור שעדיף ללמוד באוניברסיטה יותר נחשבת.
 
תואר בארה"ב

אני לא אומרת שלא כדאי לעשות תואר שני בארה"ב, ואני מבינה שברנדייס מזמינים אותו על מילגה, אבל גם אם הוא מגיע על מילגה מלאה, זה עדיין לא יהיה זול עבורו כי יוקר המחיה באיזור בוסטון הוא מאוד גבוה (מגורים וכ"ו). מה שאני חושבת זה שאם הוא שוקל תואר בארה"ב, אז שווה לעשות את זה באוניברסיטה יותר "נחשבת", שזה יהווה עבורו "יתרון" מול אנשים שלמדו בארץ... יהיה לו קשה "להתגאות" בתואר מברנדייס כשהאוניברסיטה העברית נמצאת 253 מקומות מעליה. שוב, ברנדייס אוניברסיטה מצויינת ומאוד נעימה (קמפוס יפיפה, קהילה נחמדה ואינטימית) אבל הווארד, MIT, U-penn או סטנפורד למשל, יהוו עבורו יתרון גדול בהמשך הקריירה ביחוד אם הוא הולך לכיוון הבינלאומי.

בהצלחה
 

רזאי

New member
תודה.

כנראה שהוא לא נעול על קריירה בינלאומית.
נראה גם שהוא וגם זוגתו מעדיפים להשאר בארץ. הוא בעיקר הוחמא מההצעה, ואם ירצה קריירה בינלאומית בהמשך, תמיד יוכל להמשיך לדוקטורט באוניברסיטה טובה.
 

הפרבולה

New member
לדעתי מבחינתך זה מצוין שהחליט להשאר בארץ

ולא נעול על "קריירה בין לאומית" שאגב עקרונית אין מניעה להשאר בארץ ועדין לעשות "קריירה בין לאומית" ( לא חסר ישראלים בתחום ההיטק רפואה כלכלה ... שחיים בארץ ובעלי שם מוכר בעולם בתחום שלהם ).

אבל יש את הנקודה המשפחתית, אני מכיר מישהי אצלינו בעבודה שהבן שלה עושה רילוקישן בארה"ב וזה מציק לה מאד שהיא אינה יכולה לראות את הנכדים, היא רואה אותם רק דרך הסקיפי ופעם בשנה שטסה לשם לביקור .
 
דעה של בוגר ברנדייס

אני חושב שיש יתרונות מאוד משמעותיים ללימודים באוניברסיטה מוכרת בארה"ב, אבל זה גם מאוד תלוי בתוכניות של הבן שלך להמשך.

אם הוא מעוניין לחזור לעבוד בישראל - אני חושב שיהיה לו יתרון על מועמדים שלמדו בישראל. מעבר לעניין הדירוג היבש, לימודים גבוהים בארה"ב הם יותר מעשיים מלימודים גבוהים בישראל. יהיו לו כלים טובים יותר להתמודד עם אתגרים בעבודה.
באופן אישי אני מרגיש שהלימודים שיפרו לי את הביטחון העצמי והיכולת לעמוד מול קהל ולהציג את עמדותי. זה דבר שהיה לי חשוב מאוד, והרגשתי שהלימודים לתואר בישראל לא מייחסים לו כל חשיבות.

אם הוא מעוניין להישאר לעבוד בארה"ב - פה מתחילה הבעיה. בית הספר למנהל עסקים של ברנדייס הוא עדיין בתחילת דרכו (יחסית). אין לו רשת של בוגרים ענפה שתהיה יכולה לעזור לבנך למצוא עבודה. בנוסף, לפי דעתי, הצוות בבית הספר לא מקצועי מספיק כדי לספק כלים להתמודד עם ראיונות עבודה.
אסייג את זה בכך שיש מאמצים מאוד משמעותיים של בית הספר לעזור לבוגרים למצוא עבודה לאחר הלימודים, ולו רק כדי לשפר את המוניטין שלהם. נראה שבשנים האחרונות הייתה הצלחה בכך, במיוחד לבוגרים של תוכנית הMA

אני יכול לפרט לנצח, אבל אסכם ואומר שאני חושב שהחוויות והכישורים שצוברים הם חשובים, ושתוכנית הMA של בית הספר למנהל עסקים תתן לבן שלך יתרון משמעותי גם בארה"ב וגם בארץ. תוכנית הMBA היא פחות מוצלחת לדעתי, אבל גם בין בוגריה יש כאלה שמאוד מוצלחים (בזכות עצמם, ולאו דווקא בזכות בית הספר).
טיפ קל לגבי מלגות - מועמד ישראלי טוב יכול בקלות רבה לקבל מלגה של 100%. מה שקשה עד בלתי אפשרי לקבל בבתי ספר אחרים בסביבת בוסטון או בארה"ב בכלל. גם אם ברנדייס יציעו לו פחות בהתחלה, אפשר ורצוי לעשות משא ומתן. תוכלו לחסוך מאות אלפי שקלים.

בהצלחה
 
למעלה