תואר שני בהנדסה באוסטרליה!

סילא1

New member
תואר שני בהנדסה באוסטרליה!

שלום לכולם! סיימתי זה עתה תואר ראשון בהנדסת חומרים באוניברסיטת בן גוריון, אני עובד במשרת סטודנט באינטל מזה כחצי שנה, ואני שוקל לעשות תואר שני בהנדסת מכונות או חשמל באוניברסיטה אחרת (כן אני יודע, זה כרוך במספר קורסי השלמה, באוניברסיטת תל אביב התקבלתי לתואר שני במכונות עם דרישה ל 4 קורסי השלמה)

בנוסף להיותי אזרח ישראלי מן המניין, יש לי גם דרכון אמריקאי שכן נולדתי בניו יורק. ועכשיו לשאלה:

מה העלויות של לימודי תואר שני בהנדסה באוניברסיטה טובה באוסטרליה?
איך עדיף לי לגשת לאוניברסיטאות? כאזרח ישראלי? או אמריקאי?
מה מדיניות חלוקת הוויזות סטודנט? והאם יש מלגות לסטודנטים מחו"ל?
המלצות לאוניברסיטאות מסויימות? אולי מישהו מכיר מישהו שעשה דבר דומה?
ובלי קשר, איך המשכורות של מהנדסים באוסטרליה? וכמות שעות העבודה?
שמעתי שהמשכורות טובות ממש, פחות שעות עבודה משמעותית מהארץ, ובכלל
שהכסף קונה הרבה יותר ולכן איכות החיים יכולה להיות ממש גבוהה

כל פרט מידע יתקבל בברכה

תודה רבה!

ברוך הבא

אני לא מהנדס, ולא הכי מתמצא, ובכל זאת כמה תשובות לא מחייבותL
&nbsp
- שכ"ל שנתי באוניברסיטה אוסטרלית לסטודנט שאינו אוסטרל הוא בסדר-גודל של 15-30,000 דולר (אוסטרלי, כמובן) לשנה.
- מבחינת אוסטרליה והאוניברסיטאות שלה אין הבדל בין אזרח ישראלי לאזרח ארה"ב.
- מלגות לסטודנטים מחו"ל קיימות אך הן בד"כ לתארים גבוהים - בעיקר דוקטורטים אבל יש שמועות שלעתים גם למאסטר מקבלים...
- לא מעט אנשים מגיעים לאוסטרליה ללמוד, והמסלול של הישארות אחרי הלימודים מוכר ומקובל. זה תהליך לא טריוויאלי, אבל בהחלט אפשרי, בעיקר לאנשים עם מקצועות מבוקשים (למשל מהנדסים
).
-

ANZ1

New member
כמה הערות

-גוגל יהיה חברך הטוב, אתה יכול בקלות למצוא דירוגי אוניברסיטאות עולמיים ולראות מה הדירוג בתוך אוסטרליה, ובאופן כללי האוניברסיטאות האוסטרליות נמצאות בטופ הדירוג, לא בטופ כמו ארצות הברית, אבל גם לא למטה כמו בישראל,
אבל בכללי דירוגים לא הכי נחשבים אם אתה גר באותה האוניברסיטה שלמדת בה.
- כדאי קודם לבחור עיר שהכי מתאימה לך, בכל עיר גדולה יש כמה אוניברסיטאות טובות וידועות, אם תבחר עיר מסוימת שאתה רוצה לגור בה, יהיה לך הרבה יותר קל לבחור את אפשרויות הלימוד.
- תסתכל דרך אתרי האוניברסיטאות מה שכר הלימוד לסטודנטים זרים, לדעתי רוקד עם שבלולים היה עדין, שכר הלימוד באוניברסיטה ידועה לתואר שני יהיה קרוב ל40 אלף דולר לשנה.
- זה נכון שהחיים באוסטרליה היה הרבה יותר נוחים ואיטיים מבישראל המשוגעת,
אבל אם תסתכל על נתונים ממוצעים אתה תראה שמהנדס באוסטרליה מרויח יותר מהשכר הממוצע באוסטרליה, אבל לא פי 2 או פי 3 כמו בישראל.
יחסית לשאר האוכלוסיה מצבך לא יהיה הרבה יותר טוב כמו מהנדס בישראל.
- מבחינה כלכלית, עדיף לך ללמוד בישראל תואר שני (שכר לימוד של 10 אלפי שח מול 100 באוסטרליה, אפשרויות עבודה תוך כדי) ואז להגר אחרי הלימודים, אלא אם יש לך סכומי כסף מיותרים (זה לא נשמע כך לפי השאלות על מלגות).
או לעבוד כמה שנים בישראל ואז קודם להגר ורק אחר כך ללמוד, שכר הלימוד למקומיים הוא חצי מלזרים.

Caput femoris

New member
בהמשך לתשובות שקיבלת

שווה לעבור גם על השרשור הזה ולעשות קצת חיפוש בפורום מילים כמו ״מהנדס״, ״הנדסה״, ״הנדסת״ וגו׳. עברו דרך הפורום לא מעט מהנדסים לאורך השנים.
בהצלחה!

למעלה