תואר שני בחו"לֹ

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
תואר שני בחו"לֹ

למישהו פה יש ניסיון בקבלה לתארים שניים באירופה (אנגליה בעיקר) בפסיכולוגיה שאינה קלינית/טיפולית? הכוונה בעיקר לחברתית, קוגנטיבית, קבוצתית, אישיותית, דתית וכו

afon

New member
היי!

סליחה על התגובה המאוחרת, סופ"ש וכאלה :)

מקריאה דיי רחבה של הרבה תוכניות שונות אני מזהה חלוקה (רשמית או לא רשמית.... לא בטוח) לשני סוגים של תוכניות בממלכה. הראשון תוכנית מחקרית, שמצתרפים למעבדה קיימת, לוקחים קורסים על פי צורך ועובדים תחת הנחייה של חוקר. השנייה תוכניות מובנות, עם מספר קבוע של תלמידים כל שנה, עם קורסים קבועים לרוב ועם כתיבת עבודת תזה מחקרית בסוף השנה (לרוב התוכניות הללו הן של שנה). האפשרות השנייה נדמת לי יותר כמו מין המשך, ברמה יותר גבוהה ויותר אינטנסיבי, של התואר הראשון.

האם החלוקה הזו נכונה? ואם כן מה ההבדלים (מלבד אלו שכתבתי :)

תודה מראש!

Philip Jr

New member
נשמע לי נכון למדי

למרות שאני מבין בעיקר בחברתית-אישיוןת ופחות בשאר התחומים שהזכרת. בנוסף, הממלכה "די גדולה" וראיתי בעבר שיש לעיתים הבדלים בין סקוטלנד ואנגליה למשל.

לכן, השאלה היא באיזה תחום בדיוק אתה מתעניין, ואיפה אתה מעוניין ללמוד (האם רק באיזור לונדון למשל?)

afon

New member
תודה על התשובה!

אני במצב קצת שונה מרוב האנשים הייתי אומר. הכוונות שלי הן לא רק אקדמאיות, יכול להיות שאני אמצא את עצמי אחרי התואר השני עם רצון עז להמשיך במחקר, אבל באותה מידה אני חושב שיתכן וארצה לצאת לשוק הפרטי והעסקי. זה למה התוכניות שלי הן להגיש בקשות לאונ' המובילות בבריטניה, ויתכן שאף אעדיף אונ' שפחות טובה בפסיכולוגיה ספציפית (LSE לדוגמא) אך ורק מהסיבה שהתואר יאפשר לי לשמור על הדלתות בעולם העסקי פתוחות בצורה יותר טובה (LSE יותר ידועים ונחשבים לחברות פרטיות מאשר אונ' לידס לדוגמא, הן בישראל והן בעולם).

הכיוון אם כך הוא כל אונ' נחשבת בממלכה, גם כאלה בסקוטלנד (סיינט אנדרוס) ואירלנד (טריניטי), וגם כאלה מחוץ ללונדון (אוקספורד וקיימברידג).

אני יודע שזו גישה קצת שונה ממה שבדרך כלל נתקלים בפורומים בתפוז (אני חבר בלומדים בחו"לֹ כבר 4 שנים), אבל אני צריך לחשוב אילו תוכניות ואונ' יציבו אותי הן במקום טוב לקראת מחקר בעתיד והן בנקודת פתיחה טובה לסקטור הפרטי. זאת מכיוון שאני פשוט עוד לא יודע מה תהיה נטיית הלב שלי לאחר התואר (אם הייתי סגור על מחקר הייתי מנסה להתקבל לדוק' בארה"ב).

לחזור לנושא שאיתו התחלנו, עכשיו השאלה היא האם יש הבדל בקבלה בין שני סוגי התוכניות? אילו תוכניות יותר תחרותיות? ומה יהיה ההבדל בין הסוג האחד לשני בעתיד?

למעלה