תודה על התשובה!
אני במצב קצת שונה מרוב האנשים הייתי אומר. הכוונות שלי הן לא רק אקדמאיות, יכול להיות שאני אמצא את עצמי אחרי התואר השני עם רצון עז להמשיך במחקר, אבל באותה מידה אני חושב שיתכן וארצה לצאת לשוק הפרטי והעסקי. זה למה התוכניות שלי הן להגיש בקשות לאונ' המובילות בבריטניה, ויתכן שאף אעדיף אונ' שפחות טובה בפסיכולוגיה ספציפית (LSE לדוגמא) אך ורק מהסיבה שהתואר יאפשר לי לשמור על הדלתות בעולם העסקי פתוחות בצורה יותר טובה (LSE יותר ידועים ונחשבים לחברות פרטיות מאשר אונ' לידס לדוגמא, הן בישראל והן בעולם).
הכיוון אם כך הוא כל אונ' נחשבת בממלכה, גם כאלה בסקוטלנד (סיינט אנדרוס) ואירלנד (טריניטי), וגם כאלה מחוץ ללונדון (אוקספורד וקיימברידג).
אני יודע שזו גישה קצת שונה ממה שבדרך כלל נתקלים בפורומים בתפוז (אני חבר בלומדים בחו"לֹ כבר 4 שנים), אבל אני צריך לחשוב אילו תוכניות ואונ' יציבו אותי הן במקום טוב לקראת מחקר בעתיד והן בנקודת פתיחה טובה לסקטור הפרטי. זאת מכיוון שאני פשוט עוד לא יודע מה תהיה נטיית הלב שלי לאחר התואר (אם הייתי סגור על מחקר הייתי מנסה להתקבל לדוק' בארה"ב).
לחזור לנושא שאיתו התחלנו, עכשיו השאלה היא האם יש הבדל בקבלה בין שני סוגי התוכניות? אילו תוכניות יותר תחרותיות? ומה יהיה ההבדל בין הסוג האחד לשני בעתיד?