תואר שני במדמ"ח עם נושא נוסף ?

batia1973

New member
תואר שני במדמ"ח עם נושא נוסף ?

שלום, רציתי ללשאול לגבי תואר שני באו"פ. ברשותי תואר ראשון במדמח באונ' הפתוחה (בציון 86), רציתי להתחיל להתעניין בנושא תואר שני באו"פ. אני עובד בחברת היי טק בתפקיד קצת יותר ניהולי, אבל בכל זאת עם צד טכנולוגי (עד לפני כשנה עוד תכנתתי). אני מתלבט איזה תואר שני לעשות. האם לעשות תואר שני מלא במחשבים או לעשות תואר שני משולב כלשהו עם מחשבים. האם יש בכלל תואר שני משולב עם מחשבים באו"פ? האם לדעתכם כדאי לשלב תחום נוסף (אולי למשל ניהול)? ראיתי שבדף הראשי של הפורום שיש לינק להודעה שמישהי שאלה לגבי תואר מדמח עם ניהול - אבל שם דיברו על תואר ראשון שהיה פחות רלוונטי למצב שלי. אז מה דעתכם? תודה
 

vinney

Well-known member
נשאלה שאלה דומה לפני איזה שבוע

והאמת עצם הרעיון של תואר שני דו חוגי קצת מוזר לי, לא מכיר כאלה ֿ. בכל אופן באו"פ יש מעט מאוד מסלולים לתואר שני, כשמדעי המחשב (מחקרי או לא מחקרי) הוא אחד מהם, אבל מדובר במסלול מדעי המחשב בלבד. ֿ במסלול המחקרי עלייך לצבור 30 נ"ז, ולהגיש תיזה, במסלול הלא מחקרי עלייך לצבור 36 נ"ז ולהגיש עבודה מסכמת (סדר גודל כפול מעבודת סמינר). כל הנקודות זכות צריכות להיות ממדעי המחשב, ומותר לקחת קורס או שניים ממתקדמים לתואר ראשון, כל השאר - מההיצע של תואר שני (שגם ההיצע הזה לא הכי גדול שבעולם).
 

batia1973

New member
אתה לא נשמע מרוצה ../images/Emo8.gif

זה נשמע כאילו אתה לא ממליץ על מסלול תואר שני באו"פ - האם לדעתך באונ' אחרות ההיצע גדול עשיר יותר?
 

vinney

Well-known member
אני מאוד מרוצה

אבל לא ממליץ אלא אם כן יש לך סיבה מספיק טובה ללמוד באו"פ דווקא. ההיצע באוניברסיטאות האחרות (בעיקר בגדולות - טכניון, את"א, עברית, אב"ג וויצמן) הרבה יותר גדול, ויש גם הרבה יותר קבוצות מחקר בהרבה יותר תחומים.
 

batia1973

New member
תודה לך על התגובה -

בעיקרון העדפתי את האו"פ כי את הראשון במחשבים עשיתי שם, אז נראה לי שהשוק לחזור ללמוד יהיה קל יותר. גם לתחושתי באו"פ יותר נח לאנשים עובדים - אבל אולי זה לא רלוונטי בתואר שני? גם באונ' האחרים יש למשל שיעורים בערב? לדעתך יש מקום כלשהו שאפשר לראות ממש את מועדי השיעורים (בבוקר או בערב) של השיעורים שיש באו"פ כדי לראות אם זה ריאלי ומסתדר עם שגרת חיים עמוסה (משפחה עבודה וכד')? תודה!
 

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי לך בפורום האו"פ

מפגשי ההנחיה באו"פ הם בערב, פרט למקרים בהם יש גם בבוקר, זה מתוך העקרון המנחה של הנגישות שקיים באוניברסיטה. בקורסים של תואר שני לדעתי יש רק מפגשי הנחיה רגילה ורק בערב, במרכז הארץ (אולי בקורסים המבוקשים יותר יש גם בצפון/דרום/ירושלים, פרט לנושאים נבחרים לאלגוריתמים לא נתקלתי בקורסים עם יותר משתי קבוצות, כמה שזכור לי). באוניברסיטאות האחרות זה תלוי, כי חלק מהקורסים בתואר שני מוצעים גם לתואר ראשון, והלו"ז פחות גמיש, בחלק מהמקומות גם אוסרים לעבוד תוך כדי הלימודים (כמו למשל במכון ויצמן, גם בטכניון על הנייר, בפועל לא בטוח שזה נאכף). אם הלימודים שלך הם רק להעשרה (אתה לא מתכנן קריירה אקדמית), והקורסים שאתה רוצה קיימים באו"פ - לך על זה.
 

batia1973

New member
אוסרים לעבוד? זה מוזר

מעניין לדעת. מודה לך על התגובה. מהנסיון שלך (ואני מבין שיש לך), האם הקורסים שמוצעים בפתוחה, מוצעים גם באונ' האחרות ? פחות או יותר? ומה לדעתך לגבי הרמה בכלל והרמת הקושי בפרט בין התארים באונ' השונות? אני יודעת בודאות שבתואר ראשון יש הבדל, לטעמי, בין האו"פ (קשה יותר!) לבין השאר, השאלה אם ההבדלים ברמת הקושי וברמה בכלל נשמרים גם במסלול התואר השני? תודה.
 

vinney

Well-known member
הקורסים שמוצעים בפתוחה מוצעים

גם באוניברסיטאות האחרות, בוודאי. להיפך זה לא מתקיים, היצע הקורסים בפתוחה הוא יחסית מצומצם. רמת הקושי של הקורסים לדעתי אותה רמת הקושי בכל האוניברסיטאות, ממילא חשיבות התואר השני היא בהתמקדות ומחקר, לאו דווקא הקורסים עצמם. מבחינת המחקר האו"פ פחות טובה כי אין נגישות לסגל כמוב או"סים, וגם יש הרבה פחות חברי סגל (ולכן גם פחות תחומי מחקר, ופחות מאסטרנטים שיכולים לעשות תיזות בנקודת זמן, כי לכל איש סגל יש מספר מוגבל של מאסטרנטים שהוא יכול לקחת).
 

1ca1

New member
תלוי

למשל באוניברסיטה העברית יש כמה "חבליות קורסים" שאתה צריך לבחור לפחות 2 מתוכם ולהשלים נ"ז מקורסי בחירה וכמובן התזה. לגבי האוניברסיטאות - מאחר שבתואר שני יש דגש מחקרי, מין הסתם זה תלוי בתחום שתתעסקי בו. לגבי ההבדלים בתואר ראשון, אין לי כוח להכנס לזה שוב פעם כמו שהיה כאן בפורום,את טועה (לאוניבריסטאות יש מבנה לימודים שונה מהאו"פ בד"כ, עם יותר הדגשה מתמטית וחלוקת קורסים שונה, דבר שגורר שבאינטגרל התואר קשה יותר, ייתכן שבקורסים ממידה אפס כאלה ואחרים יהיו הבדלים). רק שתדעי, שרק בגלל שרשום שהתואר שלך מהאו"פ, יעשו לך חיים יותר קשים בקבלה. נ.ב. בתואר שני רגיל בד"כ השיעורים במהלך היום, יש כאלה שהם קצת יותר אחרי צהריים, אבל יש הרבה שהם גם בבוקר, יש בכמה מקומות (למשל באת"א), מסלול אקזקיוטיב, שאומר שבשלושה סמסטרים (א-ב-קיץ) את מסיימת תואר שני (לא מחקרי!) וגם הקורסים מרוכזים בימי ה אחה"צ ובימי ו', הבעיה היא שאי אפשר להתקדם משם לדוקטורט. http://www.cs.tau.ac.il/cpmsc/about_program.html
 

vinney

Well-known member
לגבי המסלול המרוכז של את"א יש גם שרשור

בטאגליינס
 

just me222

New member
חצי נצל"ש

מה הממוצע שצריך בשביל להתקבל לתואר שני במדעי המחשב (לא יודע אם זה משנה, אבל כאשר התואר הראשון היה בפתוחה). עם ממוצע של 90 ומעלה ניתן להתקבל לעברית? איפה אפשר למצוא את זה?
 

1ca1

New member
הערכה שלי

למרות שאני ממש לא קשור לועדות הקבלה, זה שעם ממוצע 90 כנראה תוכל להתקבל לתואר שני במחשבים בעברית (דרישת הסף היא 85 למיטב ידיעתי)... השאלה היא רק האם תקבל מלגה או לא :). אבל בכל אופן, כדאי לקבוע פגישה עם יועץ למוסמך...
 

just me222

New member
אז... מה ההבדל

בין מישהוא שסיים עם 91 למישהוא שסיים עם 96? סביר להניח שאת שניהם יקבלו, אז בעצם.. אין בזה שום יתרון? תודה בכל אופן
 

vinney

Well-known member
לא בהכרח

זה עניין של ביקוש והיצע, יש מספר מקומות מוגבל, ולא מספיק לעמוד בתנאי הסף, צריך גם שיהיה מקום לכל מי שעומד בתנאים האלה. אם אין מקום - אז על פי הציונים (ובחלק מהמקומות, כולל העברית כמדומני, וועדת הקבלה) מחליטים פרטני מי יתקבל ומי לא, מבין כל אלה שעומדים בתנאי סף.
 

just me222

New member
הבנתי

תודה
 

HaifaMan

New member
בטכניון אוסרים לעבוד רק אם אתה מלגאי

עד כמה שאני יודע. וגם אז - אסור לעבוד בעבודה חיצונית, מותר כמובן לעבוד כמתרגל.
 

vinney

Well-known member
נכון, אגב לגבי מכון ויצמן (אאל"ט)

גם שם מותר לעבוד בתור מתרגל (באו"פ בטוח, אולי גם במקומות אחרים).
 
למעלה