תואר שני בעו"ס- מגמה קלינית או משפחה

nets86

New member
תואר שני בעו"ס- מגמה קלינית או משפחה

האם ניתן להבהיר את ההבדל בפרקטיקה בין המגמות הנ"ל?
1. לגבי שתיהן- האם על מנת לפתוח קליניקה חובה ללמוד בביה"ס לפסיכותרפיה? ואם לא- מהם המשאבים המקצועיים שמקבלים בביה"ס מבחינת קליניקה?
2. האם ניתן להתקבל ללימודי פסיכותרפיה לאחר סיום מגמת משפחה?
3. האם מטפל משפחתי יכול לפתוח קליניקה לפני שקיבל הסמכה מהאגודה לטיפול זוגי ומשפחתי? והאם יכול לבצע בה גם טיפולים פרטניים?
4. האם קיים יתרון משמעותי במקצוע לבוגר מגמת קלינית על מגמות אחרות טיפוליות?

ושאלה נוספת-
האם ביה"ס לפסיכותרפיה מלמדים בשיטה דינאמית בלבד ולימודי טיפול קוגניטיבי התנהגותי נעשים בנפרד או שישנם בתי"ס לפסיכותרפיה בגישה קוגניטיבית התנהגותית?

תודה רבה
 

נטעוסית

New member
תשובות

1. לא חובה ללמוד בביה"ס לפסיכותרפיה על מנת לפתוח קליניקה פרטית. לא הבנתי את ההגרה של "משאבים מקצועיים מבחינת קליניקה". בביה"ס לפסיכותרפיה לומדים לטפל בפסיכותרפיה, בין אם הטיפול נעשה במסגרת ציבורית ובין אם פרטית.
2. כן. לכל בי"ס הדרישות שלו. ישנו אפילו בי"ס (בצפת) שניתן להתקבל אליו לאחר תואר ראשון בלבד. תנאי הקבלה משתנים מבי"ס לבי"ס.
3. אין לי מושג לגבי החוק בישראל לגבי טיפול משפחתי. בלי קשר, ניתן לפתוח קליניקה ולטפל פרטנית, גם עם תואר ראשון (וגם בלעדיו - שוב, מבחינה חוקית. לא מבחינה אתית או מקצועית)
4. אישית, אני רואה יתרון בלימודים במגמה קלינית - פשוט, מפני שרוב התכנים הנלמדים בה הם קליניים גרידא. אני מניחה שגם בקבלה למקומות עבודה טיפוליים, תהיה עדיפות לבוגר מגמה קלינית על פני אחרת.
5. רוב בתי הספר הם פסיכודינמיים. בביה"ס ללימודי פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית בתל השומר (אולי גם בשניידר - משום שגם שם נפתחה שנה שלישית) ניתן ללמוד בהיקף שעות שמקנה הכרה באיגוד לפסיכותרפיה.
בנוסף, ישנם בתי ספר לפסיכותרפיה דינמית ממוקדת.

בבקשה רבה :)
 
למעלה