תואר שני בעו"ס- קליני?

טוביה23

New member
תואר שני בעו"ס- קליני?

שלום עובדות סוציאליות ועובדים סוציאלים יקרים!
הי, גם אני עו"ס.
רציתי בבקשה לשאול אתכן, האם יש משמעות לבחירת מגמה קלינית ללימודי תואר שני (ביחס למגמה כללית)? ואם כן, מהי?
ככל הנראה אלמד באוניברסיטת ת"א, ושם ניתן לבחור מבין 3 מגמות: 2 קליניות ואחת כללית. הרישום למגמה קלינית ידרוש ממני להמתין עוד שנה לפני תחילת הלימודים, ובנוסף, יתמקד בעו"ס בתחום ספציפי שאינני בטוחה כי אבחר להתחייב לעסוק בו. זאת, בעוד שרישום למגמה הכללית לא דורש ממני להמתין עוד שנה, ואינו מחייב התמקדות בתחום התערבויות מסויים.
לפני שאני מרשה לעצמי לבחור במגמה הכללית, רציתי בבקשה לשמוע מכן/ם: האם יש יתרונות לבחירת מגמה קלינית על פני המגמה הכללית? מהם, לפי דעתך? מה המשמעות בפועל של השלמת תואר שני במגמה קלינית ביחס לתואר שני כללי?
כדאי לי לחכות עוד שנה ולהתמקד, שלא לפי נטיית לבי, רק על מנת לזכות בתואר "קלינית"?
אוי, אני כל כך אודה לכם על המידע והדיעות והעצות, שאין לכן מושג כמה.
כבר מראש הנה- תודה רבה! רבה!
 

sher2004

New member
עוסי"ת יקרה

בכל מגמה שתבחרי ישנם יתרונות וחסרונות: המגמה הקלינית נחשבת כיוקרתית ומתמקדת בתחום ספציפי (לפחות בת"א), אבל כך לא תוכלי להתנסות במגוון הקורסים המוצעים למי שלומד במגמה הכללית (ואז תוכלי לאחר הלימודים להתמקצע בתחום בו תבחרי). בנוסף אם תבחרי במגמה הקלינית תוכלי להמשיך לבית ספר לפסיכותרפיה ובכל המגמות תוכלי לעשות תזה לצורך כיוון מחקרי, בהצלחה!!!
 

gili3786

New member
גם לומדת בתל אביב

במגמה הכללית. וגם אני התלבטתי רבות האם להמתין לקלינית או להתחיל. כרגע מאחר ורק התחלתי, יכולה לספר שיש מגוון קורסים מעניינים ופועל מה שנותן את התואר קליני זוהי הפרקטיקה בשטח ולאו דווקא הלימודים וכן ההשתלמויות המקצועיות בהמשך הדרך.
מה שנחמד כעת הוא שנפתח בית ספר לפסיכותרפיה בתל אביב ייחודי ומוכר על ידי איגוד הפסיכותרפיה שניתן להתקבל אליו גם ללא תואר קליני בניגוד לאחרים.
כך שהיום לא מחייב ללמוד במגמה קלינית למרות שהיא בהחלט מקנה נקודות זכות.
 

beltal8

New member
מנצל"ש- שאלה לגבי עו"ס קלינית במטרה לטפל:

שלום לכולם, אני מסיים השנה תואר ראשון בפסיכולוגיה (ובביולוגיה), ואני שוקל את מסלול ההשלמה למאסטר בעו"ס קלינית (מכיוון שלא עשיתי בשנה שעברהאת מבחן המתא"מ - תארים מתקדמים בפסיכולוגיה ולכן אצטרך לחכות שנה).
רציתי לשאול לגבי הדרך אל הטיפול - אחרי המאסטר ברור לי שאצטרך גם לימודי פסיכותרפיה, אבל האם גם כעו"ס קליני ישנה התמחות שצריכים לעבור? אם כן, של כמה זמן ובאיזה אופן זה קורה?

קצת קשה לי למקד שאלות כי אני ממש לא מכיר את הדרך ואת המאסטר בעו"ס קלינית ולכן אשמח אם תוכלו להסביר לי בקצרה על התואר ועל הדרך שיש לעשות אחריו כדי לטפל בסופו של דבר.
תודה מראש!
 

beltal8

New member
מוסיף את השאלה-

אם יש אוניברסיטאות שנחשבות טובות יותר או פחות בתחום הזה של עו"ס קלינית.
 

sher2004

New member
אתה יכול ללמוד בבית ספר לפסיכותרפיה

אחרי המאסטר כעו"ס קליני ואתה יכול לבחור ללמוד התמחויות שונות כגון CBT או השתלמויות בטיפול דינמי. למיטב ידיעתי אם אתה מחפש להתמחות בטיפל דינמי אוניברסיטת בר אילן נחשבת כמאוד טובה.
 

beltal8

New member
תודה על התגובה. זה ירד מהפרק כי הבנתי

שמחלקים למגמות רק אחרי השנה הראשונה של ההשלמות, וזה לא מתאים לי.
 
למעלה