תואר שני בפסיכולוגיה חברתית

• פותח הנושא spur
  • פורסם בתאריך

spur

New member
תואר שני בפסיכולוגיה חברתית

אהלן,
אני מתעניינת בענף של פסיכולוגיה חיובית, ולמיטב הבנתי הדרך להתעסק בנושא זה היא דרך תואר שני בפסיכולוגיה חברתית
ואשמח למעט עזרה, פרטים וטיפים:
1. סיימתי תואר ראשון בעברית בציון 92.93, האם זה מפסיק כדי להתקבל לתואר שני?

2. מכיוון שאני טסה לחודש (בין אמצע אוגוסט לאמצע ספטמבר) והמבחן באוקטובר, האם לדעתכם יש מה לנסות להתכונן למבחן הקרוב? האם ניתן ללמוד בחודש למבחן המתאם (והכנות עוד לפני)? זה בכלל מציאותי לדעתכם?

3. האם יש מוסד ספציפי שבו מתעסקים יותר בפסיכולוגיה חיובית?

4. מה לגבי לימודים בחו"ל? יש אופציה כזו לתואר שני? רלוונטי לפסיכולוגיה חיובית?

תודה!
הדר :)

arts in therapy

New member
פסיכולוגיה חיובית

היי, בבינתחומי יש מספר מרצים שמגיעים מרקע של פסיכולוגיה חיובית. כדאי לך לברר שם. בחול יש כמובן את University of Pennsylvania (UPenn) שאליה משתייך מרטין זליגמן, ויש להם תואר שני בפסיכולוגיה חיובית. מאוד קשה להתקבל לשם, אבל את יכולה לפנות במייל לפרופ' זליגמן (אפשר למצוא באתר האוניברסיטה) - הוא מאוד נחמד. הוא גם ישמח לכוון אותך לאנשים בארץ שעוסקים בתחום (אם הם למדו אצלו)
בהצלחה!

spur

New member
תודה רבה!!! יש לך מושג לגבי המתאם?

ותואר בבינתחומי עולה הון לא?
או שיש להם מלגות

שוב תודה

arts in therapy

New member
הממממ...

אני חושבת שמתאם זה נורא אינדיבידואלי - זה תלוי ברמת לחץ, בכישורי למידה ובכמה את בטוחה בעצמך. אם את מסיימת ממש עכשיו, אז בטח הכל עוד יחסית טרי. אני למדתי פחות מחודש ויצאתי מרוצה מהציון (ובסוף לא עשיתי איתו כלום כי הלכתי למגמה היחידה שלא צריך מתאם בשבילה
),אבל זה היה לפני כמה שנים, אז אני לא יודעת אם דברים השתנו.
לגבי שכ"ל בבינתחומי - אין לי מושג. אבל תמיד שווה ליצור קשר עם מרצים (בארץ סטודנטים פחות משתמשים בערוץ הזה וחבל). אם את לא מתכננת להתחיל בשנה הקרובה - את יכולה לנסות להיות עוזרת מחקר של חוקר/מרצה שמעניין אותך למשל. אנשים יותר ינסו לעזור למישהו שהם מכירים (אפילו בנסיון לגייס מלגה!!)
ושוב - בהצלחה ומצטערת שלא יכולתי לעזור יותר...

spur

New member
תודה!

סיימתי לפני שנה... לא ממש זוכרת משהו.

תוכלי לפרט לגבי יצירת קשר עם מרצים? מה בדיוק להגיד להם? נשמע לי מוזר....

arts in therapy

New member
לא מסובך -

נכנסת לאתר של המוסד/אוניברסיטה ובודקת את תחומי העניין של המרצים. קוראת 2-3 מאמרים של החוקרים שנראה לך שמעניינים אותך. אח"כ שולחת מייל שבו את מציינת למה את פונה אליהם (שוקלת לימודים/מחקר בתחום וכו), מפרטת בקצרה למה בעבודה שלהם את מתחברת ומה מעניין אותך. מציינת שלפני תהליך הגשת המועמדות את מעוניינת לשמוע קצת יותר ואולי אפילו להתנסות במחקר בתחום, ושואלת אם אפשר לקבוע פגישה. חשוב לא לעשות את זה בשיא העומס של המייונים לתואר שני, כי אז הם מאוד עמוסים ולא פנויים. יכול להיות שתצטרכי לפנות לכמה פרופסורים, יכול להיות שיהיו כאלו שלא יטרחו לחזור אליך (בעיה טיפוסית של האקדמיה בארץ), אבל יכול להיות שתפגשי עם מישהו שיעזור לך למצוא את הכיוון שלך, לקבל החלטות וכו'. זהו

למעלה