תואר שני חברתית

תואר שני חברתית

היי,
אולי יש פה אנשים שמבינים כי אני לא יודעת את מי לשאול!!!! אולי יועץ לימודי באוני' או משהו, ובינתיים:

אני מסיימת השנה תואר ראשון באוני' תל אביב, עושה עכשיו מתא"ם, וחושבת על תואר שני בחברתית. האמת שמעניינים אותי בכלל מחקרים בפסיכולוגיה בכל מיני נושאים, ויש מלא דברים שלמשל אני קוראת ואני תוהה על הפרדה המלאכותית, נושאים שמחברים חברתית קוגניטיבית אישיות וכו' וכו', אבל נגיד.........
בכל מקרה, הממוצע שלי הוא 89.78 שזה נחשב כבר 90, יש לי עוד סמינר לפניי לקבל עליו ציון ועוד עבודה שמאמינה שיעלו לי את הממוצע, בכל מקרה יהיה לי 90 שזה סף נמוך לתואר 2 בפסיכו'.
השאלות שלי אליכם:
מה אתם חושבים סיכויי הקבלה שלי לתואר 2 במגמה החברתית ארגונית בבר אילן? במגמת פסיכולוגיה חברתית באת"א?
ולגבי בר אילן- יש מגמה מחקרית אינטגרטיבית שאליה תנאי הקבלה נמוכים יותר, מה שכן, קצת מרתיע אותי שאין שום התמחות, אפרופו ההפרדות, זו פשוט מגמה מחקרית כללית, אז במה בדיוק יהיה לי תואר שני? פסיכולוגיה באופן כללי? בלי פסיכו' חברתית / קוגנטיבית/משהו ?? מישהו מכיר את המגמה הזו ויכול לשפוך קצת אור? תנאי הקבלה שלה הם מוצע 85 בתואר ומתאם 90 בלבד.
מאוד מעניינת אותי בכלל הפסיכולוגיה לבוריה על כל גווניה, חקירה של התנהגות אנושית במיוחד חברתית (ששוב, לדעתי הכל חברתי אבל ניחא), למידה על איך קבוצות של אנשים מתנהגות, איך האדם מושפע מהחברה, בכלל, חקירת התנהגות, ולא רק במקומות עבודה (כמו במובן ארגוני שלוקחים את זה היום) אלא בכלל....לכן אני חושבת על הכיוון המחקרי-חברתי ואולי גם ארגוני למען הפרקטיקה (שכאמור, יכולה לקחת אותי לעוד כיוונים של חקר התנהגות אנשים בכלל ברמה החברתית, ולאוו דווקא במקומות עבודה ובארגונים ממוסדים).
תודה רבה על הקריאה! אשמח להארות ולהערות!
:)

Columbina

New member
סיכויי הקבלה תלויים

יותר בניסיון ומציאת מנחה במגמות מחקריות יותר מאשר בציונים (אם כי עדיין צריך לעבור את סף הקבלה).
אם את מוצאת מישהו במגמה שעוסק בנושא שמעניין אותך, את יכולה ליצור איתו/ה קשר ולראות אם יש לאן להתקדם.
הייתי מתחילה משם. תקראי במה עוסקים חברי הסגל במגמות הספציפיות ואם נושא מסויים ניראה לך מעניין, תקראי כמה מאמרים של אותו חוקר/ת ותראי אם זה משהו שמעניין אותך. אם כן, את יכולה ליצור קשר ולברר יותר פרטים...

מזתומרת? איך הקבלה

קשורה למציאת מנחה? זה מתבטא בראיונות? עדיף שאמצא מנחה עוד לפני תחילת הלימודים? לא חשבתי על זה בכלל......
ומ, פשוט לשלוח מיילים למרצים עם תחומי מחקר שמעניינים אותי?

Columbina

New member
כן,

בתארים מתקדמים את תצטרכי למצוא מנחה שיסכים להנחות אותך לתיזה. בחלק מהאוניברסיטאות מקובל למצוא מנחה לפני הקבלה בחלק זה לא קריטי.

במידה ויש מנחה שמעוניין לעבוד איתך זה משפר את סיכויי הקבלה כי בסופו של דבר המגמה רוצה סטודנטים שמעוניינים במחקר ויש להם עניין בתחומי העניין של מישהו מהסגל ואם אותו מישהו אכן מעוניין בסטודנט אין סיבה לא לקבל (אלא אם יש משהו חריג).

תשלחי מייל לאלו שרלוונטים לך אחרי שקראת חלק מהמאמרים שלהם ואת חושבת שתיהי מעוניינת לעבוד איתם.

המגמה המחקרית בבר אילן

יש כאן אנשים שמכירים את המגמה המחקרית בבר אילן? מומלץ ללמוד בה במסגרת התואר השני?
ומה עם המגמה החברתית ארגונית שם?
תודה!

למעלה