תואר שני- נוירופסיכולוגיה

תואר שני- נוירופסיכולוגיה

שלום,

אני יודעת שהנושא הועלה בפורום פעמים רבות, ובכל זאת לא מצאתי תשובות מלאות לשאלותיי, אז אשמח לעזרתכם.
אני בסיומו של תואר ראשון בפסיכו-ביולוגיה, ומאוד מתעניינת בכיוון של נוירופסיכולוגיה שיקומית לתואר שני.
אשמח להבין מה בדיוק עושה נוירופסיכולוג ביום-יום.. האם הוא מתפקד כפסיכולוג קליני, רק עם אוכלוסיית מטופלים שונה?
האם אפשר למצוא "נישות" להתמקצעות בתוך תחום הנוירופסיכולוגיה שלאו דווקא כוללות ישיבה מול המטופל ודיבור בלבד, אלא משהו יותר קונקרטי
(למשל חשבתי על דוגמה של אבחון וטיפול בלקויות למידה. אשמח לשמוע רעיונות נוספים).
אני פשוט לא בטוחה שטיפול במובן הפשוט מתאים לי, ולכן אני תוהה אם כן אוכל למצוא את עצמי בנישות מסוימות בתוך עולם הנוירופסיכולוגיה..
ושאלה נוספת- עד כמה קשה "לשרוד" בעולם הזה, מבחינת תנאי שכר, מציאת מקומות התחמחות ומציאת עבודה?

תודה רבה ויום טוב!

sense9

Member
מנהל
נישות נוספות אפשריות:

אוטיזם, הפרעות התפתחותיות, נפגעי תאונות דרכים, נפגעי פעולות איבה, לקויי ראיה, לקויי שמיעה, מחלקות ספציפיות בבתי"ח (אונקולוגיה, לב וכו'), חנוך מיוחד, נוער בסיכון, פיגור שכלי, נפגעי ראש, מרפאות נוירוגריאטריה ופסיכוגריאטריה, נכויות ועוד.

ע"פ מה שידוע לי, תנאי השכר דומים למי שבחר להתמחות בפסיכולוגיה קלינית. "קשה באמונים קל בקרב".

תודה! ושאלה נוספת..

תודה!
אבל עדיין לא ברור לי מה תפקידו של הנוירופסיכולוג בטיפול באוכלוסיות אלה-
האם זה טיפול דומה לקליני (כלומר, יושבים מולם ומשוחחים "באוויר"), או שזה גם יכול להיות משהו יותר פרקטי?

sense9

Member
מנהל
לא רק.

זה גם בניית תכנית טפולים, אבחונים, לעיתים לווי תעסוקתי ו/או בירוקרטי, הקניית מיומנויות ועוד.

adizush

New member
הטיפול השיקומי הוא יותר מגוון

בארץ אין התמחות בפסיכולוגיה, אלא בפסיכולוגיה שיקומית.
לנוירופסיכולוגים יש אפשרות להתמקצע יותר באבחונים ולהעביר טיפולים קוגניטיביים. עם זאת, דרישה מרכזית של ההתמחות (והפרקטיקום והעבודה בהרבה מקומות) היא להתנסות בטיפול נפשי. הטיפול הזה שונה מטיפול שמציע פסיכולוג קליני בעיקר באוכלוסיה שמטפלים בה, וזה יכול מצד אחד להניב לא מעט הבדלים בגישה הטיפולית. מצד שני זה טיפול לכל דבר, אז אם את מגיעה למסלול של נוירופסיכולוגיה זה משהו שצריך לקחת בחשבון.
(אני מסיימת תואר בנוירופסיכולוגיה השנה אז את מוזמנת להתייעץ בפרטי אם יש לך עוד שאלות)
בהצלחה!

למעלה