תואר שני עם או בלי תזה??

dovid6

New member
תואר שני עם או בלי תזה??

שלום, מישהו יכול להסביר לי בבקשה את ההבדל בין מסלול עם תזה למסלול ללא תזה. אשמח אם תתנו הערכה לכתיבת תזה מבחינת לוח זמנים! תודה רבה,דוד.

I Was Hoping

New member
יעזור אם תכתוב לנו באיזה תחום, בתור התחלה

ואם יש לך שאיפות להמשך קרייה אקדמאית בתחום או לא.

dovid6

New member
בתחום מדעי החברה-התנהגות אירגונין...

וכן אני רוצה להכנס לאקדמייה!!

ללס1

New member
הבדל גדול

ההבדל הוא הכנת התזה כמובן,שהיא מחקר לכל דבר עם המורכבות שלו בכל תחום. כתיבת התזה מאפשרת לך להמשיך ללמוד אח"כ תואר שלישי וללא תזה זה לא אפשרי באונ' בארץ. יש אומנם כאלה שסיימו תואר שני ללא תזה ולמדו דר' באונ' חוץ.אבל זה תלוי בדרך שאתה רוצה לעשות. אני מאמינה שהתזה היא הכנה מצויינת למחקר גדול יותר ויש הרבה יתרונות בנסיון הזה. אם אין סיכוי שאתה רוצה להמשיך ללימודים מתקדמים,אין סיבה ממשית לעשות תזה. מבינת לוח זמנים..נושא כאוב . אני סימתי את קורסי השמיעה שלי לפני שנתיים כך שאני מתעסקת מבחינת לימודים כבר שנתיים רק בתזה (כמובן עם עבודה במשרה מלאה, הורות ובית).

dovid6

New member
תואר שני עם או בלי תזה?

תודה על תשובתך!! האם זה תנאי לכניסה לתחום האקדמי בתור מנחה למשל?!

yairma1

New member
התנהגות ארגונית - עם תיזה או בלעדיה

לדעתי, עם תואר שני ללא תיזה תוכל לעבוד בכל מקום כבעליו הגאה של תואר שני, כיועץ או כל אחד מהתחומים "שטבעי" לעבור אליהם מהתנהגות ארגונית (כמו ניהול משאבי אנוש). מצד שני, לפחות בארץ, לא תתקבל ללימודי תואר שלישי ללא תיזה. אומנם, תוכל להשלים את התיזה בהליך זה או אחר אבל תצטרך להשלימה. בחו"ל אני לא בקיא לכן לא אתייחס לנושא לימודים בחו"ל ללא תיזה. מצד שני, הבחירה אם ללמוד תואר שני עם תיזה או בלעדיה קשור גם לאסטרטגיה. אם בכוונתך לעצור את שטף הלימודים וללכת לעבוד פרק זמן זה או אחר שווה לחשוב עם סיום פרק הלימודים ללא תיזה. אם, וכאשר, תרצה להשלים לדוקטורט תשלים גם את התיזה. לאסטרטגיה זו חוברים כמה שיקולים עדינים יותר הקשורים לזמן ולתקציב העומד לרשותך כעת מול רצף הלימודים. אפשר לחשוב שאם אני כבר בתוך התהליך יהיה לי קל יותר לסיים עם תיזה (כמובן מתוך מחשבה להגיע בעתיד לדוקטורט). מצד שני, ניתן לחשוב שאין שום סיבה להתאמץ כעת. כשארצה ללמוד לדוקטורט אשנס מותניים ואלמד תוך כדי השלמת התיזה כשאני במעמד מועדף (או לא) של משלים תיזה לקראת דוקטורט. אגב, לא הבנתי את שאיפתך להיות "מנחה". לא הבנתי למה הכוונה במונח זה. יאיר

ללס1

New member
מנחה? אתה מתכוון של סטודנטים?

או מנחה בתחום הייעוץ הארגוני? אם זה בתחם הייעוץ נראה לי שגם תואר שני,ללא תזה יכול להספיק. אם אתה רוצה להכנס בשלב מסויים לאקדמיה,אז תזה היא חובה. מנחה באקדמיה צריך להיות דר' .

מהסתכלות סביבי- עם תזה בדרך כלל מכניס אותך

לשנה השלישית. כלומר בלי תזה, אבל עם סמינריוניות - מסיימים תוך שנתיים (אם כי בדרך כלל מושכים את ההגשה של הסמינריוניות עד דצמבר) ועם תזה - שלוש שנים, כאשר השנה האחרונה מוקדשת לכתיבת התזה (כשבפועל לרוב הכתיבה עצמה לוקחת כחצי שנה). תלוי כמובן גם בנסיבות אחרות (עם מלגה - דברים הולכים מהר יותר/משרה מלאה- דברים הולכים לאט יותר).

מעיןבר

New member
ועוד דבר שלא ראיתי שצויין

במסלול ללא תיזה צריך לקחת הרבה יותר קורסים.

למעלה