תואר שני

osirena

New member
תואר שני

שלום חבר'יה,

הסמסטר הנוכחי הוא האחרון מבחינתי לתואר הראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.

אני מנסה למצוא מידע לגבי תואר שני באוניברסיטאות השונות אך כל המידע שאני מוצאת איננו מעודכן, לכן עלו בי מספר שאלות:
1) איך אני יודעת אילו מסמכים כדאי כבר להכין מראש?
2) מתי כדאי לבקש המלצות?
3) האם יש צורך להירשם לימים פתוחים או ניתן להגיע בלי לקבוע מראש?
4) לפי מה שהבנתי ההגשה למועמד לתואר שני מתקיימת במהלך ינואר-פברואר, אך אני עדיין לא אסיים את המבחנים האחרונים שנשארו לי לתואר הראשון, כלומר עדיין לא תיהיה לי זכאות לתואר הראשון. האם בכל זאת אני יכולה להגיש בקשה לתואר שני? או שצריכה להיות לי זכאות לתואר רשמית?

בינתיים אני בבלאגן גדול לגבי ההליך הדרוש להגשת מועמדות לתואר השני. מקווה שאתם תוכלו לעזור לי.

תודה רבה
חג שמח!!!

Just Neta1

New member
עונה על מה שאני יודעת...

1. בגדול לכל אוניברסיטה יש את הדרישות שלה, אבל אלה דברים שדי חוזרים על עצמם: תיאור עצמי/קורות חיים, גליון ציונים, המלצות, תמונת פספורט וכו'. אני מציעה לך להיכנס לאתר של כל מוסד שאת שוקלת להירשם אליו ולקרוא ממש לפרטי פרטים-מה צריך לשלוח, באיזה פורמט ולאן צריך לשלוח כדי לא לפספס שום דבר. (את מוזמנת לכתוב לאן את מגישה- כי חלק כבר בדקתי ואולי אני אוכל לעזור לך כאן).
2. תלוי.. אם הממליץ שלך כבר מכיר אותך לאורך זמן (ועוד חודש לא ישנה שום דבר) הייתי מבקשת כבר מעכשיו כדי לא להיתקע עם זה לרגע האחרון ולא להלחיץ אותו עם זמן מוגבל, אבל אם נגיד הוא עובד איתך רק מתחילת שנה- אז עדיף דווקא כן לחכות לרגע האחרון שאפשרי מבחינתו ומבחינתך כדי שההמלצה תהיה על טווח כמה שיותר ארוך.
3. ממה שאני יודעת- אפשר פשוט להגיע, זה מה שעשיתי בשנה שעברה בעברית.
4. את לא צריכה לחכות לסיום לימודי התואר, הם פשוט יבקשו ממך גליון ציונים מעודכן (שאת זה בד"כ מקבלים ממזכירות המחלקה)- כולל הציונים שיהיו לך ממש עד לרגע ההרשמה, ואם תתקבלי תצטרכי לסגור את התואר עד אוקטובר בשנה הבאה (כלומר, עד תחילת הלימודים של התואר השני).

בהצלחה!

osirena

New member
תודה רבה

היי,

קודם כל, תודה רבה על התשובה הרחבה :)

אני הסתכלתי בעל אוניברסיטה מה הדרישות אבל הדרישות הן לשנת הלימודים הנוכחית, תשע"ג- עוד לא מעודכן... השאלה האם הדרישות נשארות כל שנה ושנה אותו הדבר?

אני חושבת להגיש לאקדמית ת"א-יפו, אוניברסיטת חיפה, טכניון

בן גוריון ובר אילן הייתי רוצה להגיש אבל יש לי מתאם מאוד נמוך, לפי מה שהבנתי באוניבסיטאות אלו המתאם הוא הגורם הקובע...

תודה רבה
חג שמח!!

Just Neta1

New member
למגמות הקליניות?

אם כן, אז באקדמית אמרו לי ששום דבר לא ישתנה מהשנה שעברה גם השנה, אז אפשר להשתמש באותן הדרישות בדיוק (רק תאריכי הגשת המועמדות יהיו שונים מן השנה שעברה והם עדיין לא התפרסמו שם, אבל הם אמרו שזה בין ה-20 לינואר ב-20 לפברואר).
בחיפה לעומת זאת אמרו לי שהרבה דברים עומדים להשתנות (למשל, שככל הנראה הם יבקשו 2 המלצות ולא 3 ועוד), אז המליצו לי לחכות עד ל-20 לחודש הזה, שאז כל הדרישות המעודכנות אמורות לעלות לאתר.
לגבי הטכניון אני לא יודעת.
לא הייתי אומרת שהמתא"ם הוא הקובע בבר אילן ובבן גוריון, אבל הוא כן שיקול בסינונים הראשונים (למשל, אם המתאם שלך מתחת ל-110, לא הייתי מגישה למקומות האלה במקומך, אבל אחרי הסינונים האלה הראיונות וכו' הופכים למאוד משמעותיים.. אני מכירה אנשים עם 140 שלא התקבלו לא לשם ולא לשם, ולעומת זאת אנשים עם קצת מעל 110 שהתקבלו).

Optimistic Girl

New member
שאלה

איך אנשים עם מתאם 140 לא התקבלו?

מה עוד הם בודקים באישיות של האדם,
שהמתאם הגבוה הנל לא עזר לאנשים ההם שלא התקבלו???

לא כל אדם יכול לטפל

בודקים בשלות רגשית, יכולת אמפתית, יכולת האדם להתמודד עם מצבי לחץ, רגישות, אני מניחה שגם כישורים חברתיים כלשהם ועוד.
הריאיון האישי הוא מעמיק ועוברים על כל ההיסטוריה האישית של האדם (בעיקר מה שהוא הסכים לחשוף בקורות חייו ובתיאור העצמי אבל בהחלט לא רק), מה הוא למד ממשברים בחייו וכיצד הוא התמודד איתם. 140 יכול מאוד מאוד לעזור, בעיקר במקומות מסוימים כמו בן גוריון וירושלים, אבל הוא לא מספיק, הוא רק נקודת פתיחה טובה מאוד.

Just Neta1

New member
קצת הכללתי לצורך הבהרת הנקודה

אבל זה פחות או יותר היה המצב.

מישהו עם 140 לא התקבל לבן גוריון- אין לי מושג למה, מישהי עם מעל 135 לא התקבלה לבר אילן- כנראה בגלל חוסר הניסיון הטיפולי שלה ועוד מישהו באזור ה135 לא התקבל לבר אילן- לפי מה שהבנתי זה בגלל שהביאו לו מראיינת קשוחה והוא נלחץ ונכנס לפניקה.

לעומת זאת, מישהי באזור ה115 שאני מכירה, התקבלה לבר אילן, חיפה והאקדמית.

ככה שמתא"ם חשוב, אבל אין ספק שזה לא הכול (אולי חוץ מבעברית).

למעלה