תואר שני..

תואר שני..

היי חברים,
אני לא כותבת כאן אבל קוראת אתכם הרבה.
אני מרגישה אני נמצאת כרגע בצומת בחיי.
אני בשנה ג', בסמסטר האחרון לתואר הראשון ואני מתלבטת קשות אם להמשיך ישר לתואר שני או לעשות שנה הפסקה.
הסיבה להתלבטות היא שנורא קשה לי המחשבה להיות סטודנטית לעוד שלוש שנים. שלא תבינו לא נכון נהנתי מאוד בתואר הראשון, הציונים שלי טובים ויש לי חיי חברה משגשגים אך מבחינה כלכלית אני מרגישה שאני דורכת במקום. אין לי שום אפשרות לחסוך כי המעט שאני מרוויחה בעבודה אני מוציאה על הלימודים, ביטוח, דלק וכו'.
אני וחבר שלי מתכוונים לעבור לגור ביחד ואין לי מושג כיצד אעשה את זה במידה ואמשיך לתואר השני ומצד שני ברור לי שזו "ירידה" לצורך עליה.. ברור לי שתואר שני זו איזשהו מקפצה ויתרון להמשך ואם לא אמשיך מיד אחרי התואר הראשון כשאני כבר בשוונג של לימודים אולי בכלל לא אוכל למצוא את זה בעצמי עוד שנה-שנתיים ..

כפי שאתם בטח שמים לב אני מבולבלת ..
מה איתכם?
חושבים שזה רעיון טוב להמשיך ישר לתואר השני או אולי לעשות הפסקה?

yatusha

New member
שאלה מצויינת

הייתי במקום שלך לפני שנה ובחרתי להמשיך לתואר שני.

שאלה מרכזית שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם יש לך צורך בתואר שני? במקצועות רבים, בעיקר באלו שהלימודים מפנים לתחום תעסוקה ברור אין צורך. מנגד, לבוגרי מדעי החברה פעמים רבות תואר שני נחשב כיתרון, אבל רק בתנאי שיש לך ניסיון תעסוקתי רלוונטי.

אם את לומדת הנדסה/ ראיית חשבון / עריכת דין יכול להיות שאין צורך.
אם את לומדת מדעי החברה/ הרוח ויש לך נסיון תעסוקתי רלוונטי לשוק העבודה יכול להיות שאין לך צורך בתואר נוסף כדי להתקדם, אבל אם חסר לך ניסיון רלוונטי בתואר שני קל יותר לעבוד ובתום השנתיים-שלוש האלו יהיה לך גם תואר נוסף וגם ניסיון בשוק העבודה.

החיסרון בהמתנה הוא שאחרי שמשתלבים בשוק העבודה לא תמיד מצליחים לחזור ללימודים בגלל היקף המשרה, מחויבויות חדשות בחיים וגם כי קשה מאוד לשבת על הספרים וזה לא שאת בתחילת שנות ה-20 ו"שריפת" שנה היא אינה בעלת משמעות....

Kagg6

New member
את די עונה לעצמך

אני כבר שנה שניה בלימודים, וזה דבר אינטנסיבי.
קחי שנה הפסקה, את צריכה קצת חופש, לנקות את הראש, לצאת לחופשה וכו'.

אחרי שנה, ואפילו שנתיים, תחזרי ללימודים. אל תשכנעי את עצמך שאת בשוונוג או זבונג של לימודים, זה יחזור לך בשבוע הראשון שלך תואר שני.

ד"א מה לומדת?

spaysi8

New member
בעוד ארבע שנים אהיה באותה סיטואציה :p

אני בעד שנה חופש.. למרות שלא בטוחה שבעצמי אעשה את זה..
כי לפעמים בשוונג של הלימודים נדמה לנו שאנו רוצים תואר שני אבל אז יוצאים לשוק ומבינים שלאו דווקא צריך.. וחוצמיזה- נסיון בתחום בצורה אינטנסיבית (ולא משרת סטודנט) תעזור בלימודי התואר השני.. אז למה לא?

oromer

New member
מנהל
זה לא פשוט לחזואר ללימודים אחרי שנה חופש

קודם כל הייתי מציעה לך לברר אם יש תוכנית שמתחילים בה בסמסטר ב. אולי זה ייתן מענה חלקי...

אני המשכתי ללמוד ישר..
קודם כל תואר שני בד"כ קצר יותר. ולומדים בו פחות ימים... אני מניחה שתוכלי לעבוד יותר...

אם תכתבי באיזה תחום את אני יוכל להתייחס בצורה יותר ספציפית

למעלה