תואר.

cool miki

New member
תואר.

אני רוצה לשמוע את דעתכם מכיוון שיש פה מגוון של אנשים, כל אחד ממקום אחר והשקפת עולם אחרת.

אני בת 24 אוטוטו בת 25. מהרגע שבו השתחררתי מהצבא, בכל פעם שחשבתי על לימודים אקדמאים הרגשתי שאני לא מוכנה לזה. אני מכירה הרבה אנשים מהתיכון והצבא שתמיד ידעו מה הם רוצים ללמוד, ואיפה, אבל לי אין משהו כזה. הייתי אמנם תלמידה טובה בתיכון אבל ללכת לעשות תואר ישר אחרי הצבא כמו רבים מחבריי אף פעם לא קרץ לי .
אולי זה קשור לכך שבתור ילדה לא גדלתי במשפחה שמטיילת הרבה בארץ ובעולם (כי להורים שלי לא היה הרבה כסף) - אבל כל מה שרציתי זה לטייל. וזה מה שעשיתי - אחרי הצבא עבדתי בארץ 8 חודשים ואז טסתי לארה"ב לחצי שנה, וכשחזרתי לארץ הבנתי שאני רוצה לחזור לארה"ב שוב וזה מה שעשיתי. ואני עדיין פה דרך אגב, כבר שנתיים וחצי .
אז ככה שבעוד שאני מטיילת ועובדת ועושה כסף וצוברת חוויות שונות בעולם - רוב החברות שלי בארץ כבר עם תואר ביד/ עומדות לסיים תואר. גם חברות שצעירות ממני בשנה- שנתיים. ופתאום אני מרגישה שמשהו חסר לי. בגלל שאין לי תואר . ובגלל שאני לא יודעת מה זה "חוויות סטודנטים" וכביכול לא דוברת את השפה הסטודנטיאלית.
אני לא מאלה שחושבים שצריך תואר במגירה כדי למצוא עבודה טובה או עבודה שמספקת אותך, אבל אני כן חושבת שזה בריא להרחיב אופקים .
אבל איכשהו אני מרגישה פחות שווה. כאילו כולם התקדמו ואני נותרתי מאחור. מה שאירוני הוא שאנשים בארץ אומרים לי שהם מרגישים אותו דבר כמוני,כלומר שהם מרגישים תקועים ומקנאים בי שהתחלתי לבנות את עצמי פה (בארה"ב) מגיל צעיר .

האם יש פה מישהו/ מישהי שנמצא בגיל שלי ללא תואר ויודע על מה אני מדברת ?
כמה אנשים פה באמת לומדים משהו שהם אוהבים ולא סתם כי הם חיפשו מה ללמוד ולא רצו להיות בררנים?

תהיות בעניין יתקבלו בברכה...
תודה על ההקשבה :)

NEO83

New member
עזבי תואר

השאלה היא מה את עושה בארה"ב? האם את שם בעבודות זמניות או בונה לעצמך חיים וקריירה?

alon11173

New member
נשמע שאת עושה חיים :)

איפה את בארה"ב? את עובדת או רק מטיילת?
יש לך אזרחות אמריקאית?
אם את רוצה ללמוד משהו ואת לא יודעת מה אני ממליץ לך פשוט לבחור משהו ולנסות. ואין לך מה להרגיש פחות שווה רק לפי הכתיבה שלך אני קולט שאת שווה ;)

היי :)

המצב שאת מתארת יכול להישמע חיובי ויכול להישמע שלילי. מצד אחד את חווה את ״העולם הגדול״, וצוברת חוויות והתנסויות, בלי עול של לימודים ולחץ של הספק. מצד שני, את בלי תואר אקדמי בגיל 24, ובישראל המצב הוא שבלי תואר אין הרבה לאן להתקדם. פשוטו כמשמעו. כך שהייתי ממליץ לך לעשות חושבים עם עצמך-בראש ובראשונה האם את (ואני מדגיש-את, בלי קשר למה אחרים חושבים/אומרים) שלמה עם עצמך ועם מצבך- האם את מרגישה שווה, וכן האם את רוצה להישאר שם או לחזור לכאן. לכל אחד יש שאיפות, וכל אחד עושה מה שהוא מוצא לנכון לעשות. ואם מרגישים חוסר סיפוק, כדאי לבדוק למה. בהצלחה רבה לך!! :)

Purple Mushroom

New member
אני בלי תואר

האמת? שהייתי בגילך, סיימתי 3 שנות לימוד, לימודי ערב בהנדסת תוכנה, ולצערי לא ממש עסקתי\התפרנסתי בתחום,
אבל נשארתי בארץ כמעט לתמיד.
עברתי משהו בחיי. ואחד המהויות בחיים שלמדתי, שהעיקר להיות שמח, שמח בחלקי, ומלא אהבה כללית ועצמית. אולי חלק מדרך הזן.
פשוט לחיות ולהיות אדם טוב :)

cool miki

New member
התחלתי בעבודות זמניות פה

עבדתי בעגלות מכירה בקנינונים, לפני חודש עברתי לגור עם חבר שלי אז הפסקתי עם העגלות . אני רוצה לעשות משהו אחר, אני גרה בעיר קטנה בלואיזיאנה ויש פה הרבה לאן להתפתח מבחינה עסקית משום שאין פה תחרות ויש הרבה תושבים בעיר עצמה וגם בפרברים מסביב לעיר. יש פה הרבה ביקוש לדברים אבל אין היצע.
חשבתי לפתוח בית קפה קטן, זהו רעיון שהיה לי, כיוון שאין פה משהו כזה. זהו עוד רעיון בתהוות.

אני יודעת שאי אפשר למצוא עבודה טובה בארץ ללא תואר, אבל האמת שאני לא יודעת מתי ואם אחזור לארץ.
אני גם לא שוללת את האופציה ללמוד פה מתישהו. יש פה הרבה אפשרויות. אני פשוט יודעת שלשים תתחת על כיסא בגיל 26-27 וללמוד זה הרבה יותר קשה מגיל 20 21 22...ואני חוששת שאצטער שלא עשיתי משהו בעניין...

alon11173

New member
שאלה

איך עבדת בעגלות.. הרי זה חוקי רק למי שיש לו אזרחות אמריקאית... יש לך אזרחות אמריקאית?
ופתיחת בית קפה מצריכה השקעה וידע בניהול אז אולי תלמדי קצת ניהול..

cool miki

New member
אין לי אזרחות אמריקאית

בארה"ב אפשר לעבוד במגוון עבודות גם אם אין לך אזרחות או ניירות עבודה. במיוחד במקומות כמו פלורידה או ניו יורק ולוס אנגלס ששם יש הרבה יהודים וישראלים

alon11173

New member
לא ידוע לי כך אני חושב שאת מסתכנת

אין כזה דבר שמותר לעבוד בלי אישור עבודה חוקי.
אם יעלו עלייך במשטרת ההגירה את תייהי בצרות.
יש לך לפחות ויזה כלשהיא?

cool miki

New member
ברור שיש סיכון

אבל זו ארה"ב והיא גדולה ורחבה, ופשוט צריך לדעת להיזהר .
כרגע יש לי מסמכים והכל חוקי, אבל עד לא מזמן זה לא היה ככה.
פשוט צריך לדעת על מי לסמוך, ואיפה לעבוד...לדעת להסתדר.

littlerunaway

New member
אני אהיה בת 29 בסוף החודש

ובדיוק התחלתי שנה שנייה של תואר ראשון. אחרי חישוב קצר תראי שהתחלתי ללמוד קצת לפני יום ההולדת ה-28 שלי. למה? כי לא היה לי מושג מה אני רוצה ואם בכלל אני רוצה ללמוד לפני זה.
אמנם לא העברתי את כל השנים מהשיחרור בטיולים, אבל יצא לי לטייל ולעבוד ות'כלס אני אגיד לך, אני לא מתחרטת. אנשים שלמדו איתי בתיכון כבר סיימו תואר ראשון, וחלקם גם שני. אני כבר למדתי לא להשוות את עצמי לאחרים. מה שמתאים להם לא בהכרח מתאים לי.
אגב, כל ה"חווייה הסטודנטיאלית" היא נחמדה והכל (למרות שאני פחות מתחברת אישית) אבל לא תפסידי המון אם לא תחווי את זה. לא הייתי לוקחת את זה בתור שיקול. גם שנתיים בחו"ל זו חתיכת חווייה.
קיצר, אל תשווי את עצמך לאחרים, תחליטי בינך לבין עצמך מה לך בא לעשות בהמשך החיים. ללמוד, להמשיך לעבוד בארה"ב, לחזור לארץ.
ואם כן תחליטי שבא לך ללמוד, עכשיו או עוד שנתיים, אז ממש לא מאוחר מדי.

ofir1223

New member
רוב האנשים שהולכים ללימודים אקדמאיים...

לא בטוחים במאה אחוז במקצוע שהם רוצים ללמוד...
חלק חושבים שבמקצוע שהם אוהבים אין פרנסה בעולם האמיתי, חלק פשוט מבולבלים (דבר טבעי לגמרי)
הטעות היא דרך החשיבה שברגע שאתה בוחר תחום לימודים אתה גוזר את הגורל שלך עד המוות... זה לא נכון, החיים דינאמיים, אתה יכול ללמוד את מקצוע א' אבל לעסוק בסוף במקצוע ב'
את נשמעת כמו בחורה עם ראש על הכתפיים שבחרה ללכת בדרך מגניבה בחיים ולא שגרתית, אז בכל מקרה יש בזה הרבה פלוסים
אל תילחצי, יש לך לא מעט זמן לקבל החלטות, אבל העיקר שתהיי שלמה איתן
שיהיה בהצלחה!

Delice

New member
את מזכירה לי אותי שתי טיפות מים

אין לי מושג מה ללמוד, גם להורים שלי לא היה הרבה כסף אז לא טיילנו ואחרי השחרור זה מה שרציתי- חזרתי מארה"ב(הייתי 3 חודשים, חודשיים מתוכם מדריך בסאמר קאמפ של הסוכנות היהודית) ואני ממש מתגעגע לזה ורוצה לחזור לטייל שם אז כרגע אני עובד וחוסך כסף לזה.
ההודעה שלך(אם זה מנחם אותך) עזרה לי עוד יותר להבין שזה מה שאני גם רוצה.
אל תתחרטי לרגע שעשית את זה, ארה"ב מדהימה ולעבוד בעגלות זה נשמע כיף(כן כן, אמנם זה מכירות 12 שעות על הרגליים, אבל בתור אחד שאוהב מכירות זה נשמע אדיר)
אני מאמין גם שההתנסות בחו"ל והטיולים עזרו לך לעצב את האישיות שלך ולכוון אותך בחיים ואני מאמין שהבשלות והניסיון מהמכירות ומהעבודה עם אנשים ועוד בארץ זרה יעזרו לך הן מבחינה תעסוקתית והן מבחינה אישית.
אם אפשר, אני אשמח שנדבר במסרים יש לי כמה שאלות:)
בכל מקרה בהצלחה שיהיה וכל הכבוד לך יש לך הרבה אומץ:)

BloodyRose

New member
לא למדתי, ולא מרגישה שחסר לי משהו

מההיבט המקצועי - מדי פעם אני מרגישה שיש לי "פערים" מקצועיים שנובעים מכך שלא למדתי, אך אני משתדלת לצמצם את הפערים הללו תוך כדי עבודה (לא אגזים אם אומר שכמעט בכל יום בעבודה אני לומדת משהו חדש. זה אולי היה נחסך אם הייתי לומדת, אבל זה גם הופך את העבודה להרבה יותר מעניינת. עוד לא שמעתי תלונה מהמנהל שלי/עובדים אחרים על כך ש"חסר" לי משהו בגלל שאין לי תואר).

מההיבט החברתי - עשיתי וחוויתי כ"כ הרבה בזמן שחברים שלי למדו, כך שאולי להם יש "חוויות סטודנטים", אך לי יש מכלול שונה לחלוטין של חוויות, לא פחות חזקות ובטח שלא פחות חיוביות.

אני אישית הסתדרתי בתחום המקצועי גם בלי לימודים מסודרים ובלי תואר, וזה לחלוטין עניין של מזל ולהיות במקום הנכון בזמן הנכון (ובראש הנכון), אבל ככל שאני נוברת בזה יותר, אני מבינה שתואר הפך להיות אמצעי סינון בקורות חיים, ולא באמת דרישת קבלה שעומד מאחוריה משהו (יש המון סייגים למשפט הזה, אבל נדבר בכלליות). אני כן לוקחת בחשבון שאם וכאשר אני ארצה לעבור מקום עבודה, שנות הניסיון לא יהיו שוות הרבה בקורות החיים אם הן לא יהיו מגובות גם בתואר כלשהו, אבל כשנגיע לגשר הזה נחצה אותו (אני מקווה שעד שהיום הזה יגיע, אני אצור לעצמי רשת חברתית/מקצועית מספיק ענפה, כדי שאני אוכל להגיע לראיונות עבודה גם בלי השורה הזו של הלימודים בקורות החיים).

ובנוגע אלייך - את חווה כרגע הרבה דברים שאחרים בני גילך לא חווים. כמו שאמרתי מקודם - אולי להם יש חווית סטודנטים, אך לך יש חוויות אחרות שהם אולי לעולם לא יחוו. את במדינה זרה, מסתדרת לבד, חורגת מהמסלול הידוע מראש, ובמקום לחשוב על הדברים שאת "מפסידה", את צריכה לחשוב על הדברים שאת מרוויחה מזה. לרוב בני גילך אין את העצמאות שלך יש, את הניסיון, וכן, גם את האומץ.
אם את רוצה ללמוד ולא בשביל תואר, יש הרבה דרכים לחוות את זה. אולי לא תשכבי בקמפוס על הדשא עם כוס קפה של ארומה, אבל כן אפשר לקחת קורסים באינטרנט ואפילו קורסים באיזור שלך. בשביל להרחיב אופקים לא צריך אוניברסיטה ותואר. יש אינספור אתרים בהן מועברות הרצאות בחינם במגוון נושאים (שתי דוגמאות על קצה המזלג: טד וקורסרה). משהו מעמיק יותר? ניתן להירשם מחו"ל לאוניברסיטה הפתוחה ולצפות בהרצאות ובשיעורים און-ליין. גם בקורסרה יש אפשרות לשלם ולקבל, אם קיבלת מעל ציון מסויים, תעודה שמספקת גם נקודות זכאות לתואר במוסדות השונים.

אל תחשבי על זה שחסר לך משהו שאחרים עושים. תחשבי על זה שאת עושה משהו שאחרים חולמים עליו.

BloodyRose

New member
אני לא למדתי, ואני לא מרגישה שחסר לי משהו

מההיבט המקצועי - מדי פעם אני מרגישה שיש לי "פערים" מקצועיים שנובעים מכך שלא למדתי, אך אני משתדלת לצמצם את הפערים הללו תוך כדי עבודה (לא אגזים אם אומר שכמעט בכל יום בעבודה אני לומדת משהו חדש. זה אולי היה נחסך אם הייתי לומדת, אבל זה גם הופך את העבודה להרבה יותר מעניינת. עוד לא שמעתי תלונה מהמנהל שלי/עובדים אחרים על כך ש"חסר" לי משהו בגלל שאין לי תואר).

מההיבט החברתי - עשיתי וחוויתי כ"כ הרבה בזמן שחברים שלי למדו, כך שאולי להם יש "חוויות סטודנטים", אך לי יש מכלול שונה לחלוטין של חוויות, לא פחות חזקות ובטח שלא פחות חיוביות.

אני אישית הסתדרתי בתחום המקצועי גם בלי לימודים מסודרים ובלי תואר, וזה לחלוטין עניין של מזל ולהיות במקום הנכון בזמן הנכון (ובראש הנכון), אבל ככל שאני נוברת בזה יותר, אני מבינה שתואר הפך להיות אמצעי סינון בקורות חיים, ולא באמת דרישת קבלה שעומד מאחוריה משהו (יש המון סייגים למשפט הזה, אבל נדבר בכלליות). אני כן לוקחת בחשבון שאם וכאשר אני ארצה לעבור מקום עבודה, שנות הניסיון לא יהיו שוות הרבה בקורות החיים אם הן לא יהיו מגובות גם בתואר כלשהו, אבל כשנגיע לגשר הזה נחצה אותו (אני מקווה שעד שהיום הזה יגיע, אני אצור לעצמי רשת חברתית/מקצועית מספיק ענפה, כדי שאני אוכל להגיע לראיונות עבודה גם בלי השורה הזו של הלימודים בקורות החיים).

ובנוגע אלייך - את חווה כרגע הרבה דברים שאחרים בני גילך לא חווים. כמו שאמרתי מקודם - אולי להם יש חווית סטודנטים, אך לך יש חוויות אחרות שהם אולי לעולם לא יחוו. את במדינה זרה, מסתדרת לבד, חורגת מהמסלול הידוע מראש, ובמקום לחשוב על הדברים שאת "מפסידה", את צריכה לחשוב על הדברים שאת מרוויחה מזה. לרוב בני גילך אין את העצמאות שלך יש, את הניסיון, וכן, גם את האומץ.
אם את רוצה ללמוד ולא בשביל תואר, יש הרבה דרכים לחוות את זה. אולי לא תשכבי בקמפוס על הדשא עם כוס קפה של ארומה, אבל כן אפשר לקחת קורסים באינטרנט ואפילו קורסים באיזור שלך. בשביל להרחיב אופקים לא צריך אוניברסיטה ותואר. יש אינספור אתרים בהן מועברות הרצאות בחינם במגוון נושאים (שתי דוגמאות על קצה המזלג: טד וקורסרה). משהו מעמיק יותר? ניתן להירשם מחו"ל לאוניברסיטה הפתוחה ולצפות בהרצאות ובשיעורים און-ליין. גם בקורסרה יש אפשרות לשלם ולקבל, אם קיבלת מעל ציון מסויים, תעודה שמספקת גם נקודות זכאות לתואר במוסדות השונים.

אל תחשבי על זה שחסר לך משהו שאחרים עושים. תחשבי על זה שאת עושה משהו שאחרים חולמים עליו.

(מצטערת אם ההודעה מופיעה פעמיים, לא יודעת מה עובר על התפוז)

BloodyRose

New member
(יופי תפוז...מנהלות - אפשר למחוק
)

cool miki

New member
תודה לכולכם כל ההקשבה והתגובות

קראתי את כל התגובות שלכם וזה עזר לי להרגיש ממש טוב ולהיות פחות לחוצה.

תודה רבה

F00D Is G00D

New member
mocs / coursera

Mocs
כל מני אונבירסיטאות בינהן הפתוחה הישראלית נותנות קורסים אקדמאיים בחינם דרך האינטרנט.

https://www.coursera.org/
לימודים בכל מני אוניברסיטאות בעולם. שגם מעניקות תואר בחינם !. אם האנגלית שלך טובה. זה אחלה פתרון.

למעלה