תובנה ושאלה

תובנה ושאלה ../images/Emo22.gif

כמנהל הפורום החכמתי המון מעצות ורעיונות שלכם הגולשים. בתחומי ניהול כלכלת המשפחה, צרכנות ופתרון של דילמות כלכליות. לכולנו זה כבר ברור כי לא נכון להתגלגל וצריך לנהל את כלכלת המשפחה ובכך נפיק תועלות רבות יותר משכרנו . אנחנו יודעים שעדיף לנו לנהל את הכסף ולא שהכסף ינהל אותנו. אנחנו יודעים גם כי פתרון מסויים למשפחה אחת אינו בהכרח הפתרון האידיאלי למשפחה אחרת כי לכל משפחה יש אופי משלה הזקוקה לפתרון יחודי גם אם העקרונות דומים. השאלה? מה אנחנו עושים כדי להפיץ מסר זה? הרי מעל 70% מהמשפחות בארץ לא מתנהלות נכון (מינוס, חובות, ללא תכנון עתידי וכו')? האם אנחנו משוחחים על זה במפגשי חברה? האם אנו משיאים עצה לבני משפחה? האם אנו משמשים דוגמא נכונה לסובבים אותנו? האם אנו מנחילים מהיידע הכלכלי לילדנו?

האמת?

לא ממש מעניינים אותי חשבונות הבנק או דרכי ההתנהלות של אנשים אחרים... בקרב מכרנו אנחנו נחשבים לקצת מוזרים בגלל הבחירה שלנו לחיות בצורה שנראית להם סגפנית וההתנתקות שלנו, עד כמה שמתאפשר, מתרבות הצריכה.

גם אנו נחשבים מוזרים

לפי קרובי משפחה של בן זוגי (לי אין משפחה כי אני עליתי וכולם שם בחו"ל). לפני כמה ימים התוקחתי עם גיסי: הוא רצה שאני אדבר עם מישהו בבית קפה. אני המשכתי להתווכח והסברתי שגם בבית יש קפה. אני לא הולכת לבתי קפה, מסעדות ודברים כאלה ואחרון חביב: הילדה שלי בקשה עוגת גבינה מצוננת. אתם יודעים כמה היא עולה? 50 ש"ח!! לקחתי מתכון ...יצא לי עוגה מצויינת בפחות מ20 ש"ח!! אם כולנו נתנהל ככה, הכוונה בכוון מחשבתי כזה נחסוך המון

goldy

New member
ניהול הכסף מדגיש את האופי

האופי מורכב מהזיכרון של האדם ויכולתו להפיק לקחים ביכלל וליישמם ביפרט. ללמד אנשים איך להיתנהל עים כספם זה להגיד להם איך ליחיות את חייהם: ללמד רק צד אחד (ניהול כסף) זה ממש לא הכל. אני לא חושב שיעזור לדבר כי הכסף מוכיח את מיבחן התוצאה: זה כמו ליצבוע את הוורדים הלבנים באדום. משהו קטן שחשבתי עליו: העניים מוציאים לפחות 100% מהכנסתם: תמיד בחובות. המעמד הבינוני-נמוך מוציא בדיוק 100% מהכנסתו: הוא תמיד נישאר עים הראש מעל המים. במיקרה של הוצאה פיתאומית כלשהיא הוא בבעיה כי אין לו חסכונות. מעמד בינוני קלאסי מוציא עד 90% מהכנסתו: 10% האחוזים שלא מספיקים לשנות את התמונה הולכים לחיסכון המשמש ליום סגריר. לעיתים תיתכן השקעה כלשהיא כגון השכרת דירה אחת למגורים. מעמד בינוני-גבוה מוציא עד 80% מהכנסתו: 20% חיסכון זה כבר משמעותי. חסכונותיו משמשים ליצירת השקעות ויש לו יותר מדירה אחת לצורך השקעה. מעמד גבוה הוא חיה אחרת: קודם מתכנן, אח"כ מוציא.

כבר לא מייעצת לאף אחד

לצערי עם הניסיון שלי בהתלהבות שיתפתי רבים מחברנו בצורת ההתנהלות החדשה ואיך הצלחנו "להרים את האף" מהמצב בו היינו רוב התגובות היו גיחוך ואפילו היו שאמרו שהפכתי להיות קמצנית (דגש עלי כי רב הקניות הוצאות הם באחריותי בבית)

goldy

New member
אה כן: קמצנות |זילזול|

כל קריאות ה"קמצנות" ושות' נובע מאנשים שיש להם בעיה חמורה להבין זמן עתיד. אני ממליץ לך לישמוח שאת מסוגלת להבין שיש קשר ישיר בין אתמול להיום ובין היום למחר. העיקר שקונים נכון: לא קונים קודם כי זה בשדה הראיה ו-או במיבצע ו-או כי קיבלת משכורת אלא כי קודם צריכים את זה, ואים לא ידעת שאת צריכה את זה אז לומדים את הנושא. אים את מיעוט סימן שאת צודקת.

רותונת

New member
אי אפשר לעזור לאחרים...

לדעתי לא עוזר בכלל ליעץ לאנשים אחרים כי אני לעצמי עשיתי שינוי מחשבתי בכל סגנון הצריכה שלי... אנשים שחיים במינוס הרבה שנים ובהרבה מקרים לא מפסיקים לקטר על מצבם הכלכלי הם אנשים שלא מעניין אותם מה תגיד ותייעץ, הם ישארו במצב הזה לעולם... חייבים לשנות צורת חשיבה כדי להצליח ומדברים על זה פה כל כך הרבה... אם מישהו יתעניין במצבי וירצה טיפים אני אתן לו אבל אני לא אבוא ואטיף לאנשים אחרים כולל חברים כי לרוב זה לא יעזור.. מי שרוצה לעזור לעצמו בסופו של דבר מצליח..

Itzik RDVC

New member
שאלה מצויינת!

חינוך - חינוך - חינוך כבר היום יוסי אש-לידור (לינק לאתר שלהם אצלי בכלכלת המשפחה) מריצים מיזם שבו מורים יוכשרו ללמד את הנושא לילדים. במדינות רבות מלמדים כבר מכיתות נמוכות יחסית את התחום. לומדים שם על מה כסף מה זה חסכון איך פותחים ומנהלים חשבון בנק איך מתנהלים נכון ועוד ועוד. אולי אנו כהורים צריכים ללחוץ שיהיו שעורים כאלה. אצלנו אנו מנסים לא רק להתנהל נכון כדוגמה אישית, גם ללמד את הילדים בכל הזדמנות שנקרת לנו ובהתאם לגילם על כלכלה וערך הכסף. לדוגמה, הילדים שלנו "עובדים" בשביל דמי הכיס, כל אחד בהתאם לגילו ויכולותיו. ובשביל שלא תחשבו שאנו הורים קשים הנה דוגמאות: הורדת שכית פח אשפה (גרים בביניין עם מעלית וחדר אשפה מסודר) העברת הכילים הנקיים מהמדיח לארונות קיפול כביסה ועוד כמה .... כך הם גם לומדים על ערך העבודה וגם מתחילים להבין את משמעות הכסף. שהבן שלי רוצה בכסף שלו לרכוש משהו הוא לפעמים מחשב כמה הורדות פחי אשפה זה שווה וככה הוא מקבל מושגים טובים לחיים. לפחות לפי דעתי.

לולי72

New member
אנחנו החלטנו

שאנחנו מתחילים להתנהל אחרת, נכון לעכשיו זה עובד, אין כרטיסי אשראי כבר כמה חודשים טובים, הכל זה רק במזומן, מדי יום אני נכנסת לאתר של הבנק שלי לראות כמה כסף יש בחשבון, ומה עוד אני צריכה לשלם, מקפידה על כך שכל החשבונות ירדו כבר ממש בימים הראשונים של החודש ביחד עם קבלת המשכורות שלנו על מנת שנוכל לתכנן את הנסיעות באוטובוס (אני בעיקר) ואת הסכום החודשי לקניות. בעבודה אני מדברת על זה עם אנשים, אני לא יודעת אם אנחנו נראים מוזרים לאנשים כי למשל כבר שנה אין לנו רכב בגלל שמכרנו אותו ובמקום לקחת הלוואה סגרנו מינוס וכרגע לא סובלים אבל גם לא ממש נהנים, אבל החלטנו שעד השנה הבאה כשאקבל קרן השתלמות אנחנו לא לוקחים הלוואות, אלא סומכים על הכסף שישתחרר ואיתו נקנה רכב, אז יש לנו חברים טובים שמציעים לנו כשאנו צריכים את הרכב שלהם, אנחנו משתדלים לא לעשות שימוש בזה, אבל זה נחמד שאנשים חושבים עלינו. אני מנסה להראות דוגמא בעבודה, אני יודעת שאנשים אומרים לי בפנים שכל הכבוד לי ואיך אני עומדת בזה, אבל אם רוצים הכל אפשרי, אני זוכרת לפני שנה שבגלל מינוס גדול לא הייתי ישנה טוב בלילות, כיום אני ישנה מצוין בגלל שאנחנו החלטנו שאנו משנים את ההתנהלות הכלכלית בבית וזה עובד כמו שצריך, אנחנו מוציאים בדיוק מה שצריך ולא יותר ואם רוצים משהו ולא יצא לנו החודש, יצא בחודש הבא, או בעוד חודשיים, לא קרה כלום. אני חושבת שמה שאדם לא עושה לעצמו, אף אחד אחר לא יכול לעשות עבורו.

מתי11

New member
חולקת איתך חלקית

לא חושבת שזה חינוכי לשלם לילד דמי כיס בגלל שעזר וכיפל כביסה,הוריד זבל וכו'...זה חינוך גרוע.סליחה. הילד/ה צריך לתת מעעצמו למשפחה הקרובה/בית כי הוא חלק ממנה,כי הוא גם נהנה לקבל מהמשפחה/בית. כי כל בני משפחה הם צוות באונייה ,כי כל אחד צריך לתת את המקסימום מצעמו בגדר היכולות כדי שהאונייה הזאת לא תשקע ולא כי מקבלים כסף.אני בתור אמא מקבלת כסף כדי לכבס,לשטוף,לבשל? מה יקרה מחר אם לא יהיה כסף-לא יעזור?????העזרה בבית היא עדדית וללא התחשבנויות בין בני המשפחה. לדעתי צריך להקציב לילד דמי כיס סביר ללא קשר למטלות שהוא מבצע בבית וגם יש להגדיר לא תחומי אחריות (מטלות) בבית. אפשר לחשוב להגדיל את דמי הכיס חד פעמי(בונוס) אם ילד יזם,עשה דברים מחוץ למטלות שלו. חינוך - מסכימה איתך שיש לחנך את הילדים וגם מבוגרים איך לנהל את הכסף שלהם ואיך להתייחס לכסף בכלל. סליחה אם התפרצתי מתי

Itzik RDVC

New member
אפשר לנהל דיון בלי להיות מגעילים!!!

אני לא מתכוון לענות לעיניין עצמו אבל הייתי חייב לענות לדבר אחד. אני אמרתי איך אני מחנך ולא אמרתי שמי שלא עושה את זה הוא טועה. לומר לי שאני מחנך גרוע את הילדים שלי בלי להכיר, רק מתוך דוגמא אחת קטנה היא פשוט חוצפה! מידי פעם אני חושב להפסיק להשתתף בפורומים בדיוק בגלל אנשים כמוך שלא מסוגלים להביא את דעתם בצורה תרבותית. אני רק מקווה שזה לא החינוך שאתה נותן לידים שלך, כי אני מחנך את ילדי לסובלנות לדעות של אחרים.

למעלה