תובנה שנתגלתה לי...ועכשיו איך פותרים?

liranush39

New member
תובנה שנתגלתה לי...ועכשיו איך פותרים?

חברים יקרים... גיליתי היום משהו על עצמי, וזה הולך ככה- אם אין משהו חיצוני, לדוגמא עבודה, זוגיות, משהו ששווה לקום אליו בבוקר- אני נובלת. כלומר אני מתבטלת ולא עושה כלום עם החיים שלי, כלומר לבד אני לא אצעד- אלא אם יש גורם חיצוני בחיי( ולא משנה מה הוא) זה מזכיר לי שכשהתחלתי בצעירותי לרקוד בלהקה- רק כשהיה מועד להופעה, פתאום הייתי מתאפסת על עצמי ומתחילה לרקוד כמו שצריך. כמו סוג של "כשיש חתונה באופק אז מתחילים דיאטה" בקיצור אחרי שהגעתי לתובנה הזו- איך פותרים אותה? מה עושים?

GMjoy

New member
היי לירנוש

אני מבין שאת מרגישה רע עם התכונה הזו.. או שאולי אני טועה ? את בעצם אומרת שללא גורמים (אנשים) חיצוניים, את לא יכולה לנהל את חייך לבד... מה שהכי צורם, זה שהצהרת על חוסר רצון לקום בבוקר גם.. תראי, כל דבר שאנחנו מבקשים, כדי שנאמין בו ונפעל על-ידיו, אנחנו בהחלט רוצים לראות הוכחות שזה קיים באמת. קודם כל, הנחמה - זה אכן עובד - בדרכים שונות ומשונות. הכל תלוי ברמת האיפשור שלך...הכל בא ממך. אם את מבקשת משהו, את יכולה לסמוך שזה יבוא - יבוא כשתאפשרי לזה לבוא אלייך. חוסר ביטחון תמיד חוסם ועושה נזק לכל זימון, ומשבש לך את ההרגשה בגוף. וככל שמקשיבים יותר לקול השלילי, נסחפים איתו ל"סרטי אימה ומתח". לא כדאי להקשיב לו. תראי כמה פשוט: אתמול תכננתי לעשות ערב סרטים לעצמי בבית. החלטתי שבא לי לפנק את עצמי לבד ככה, כשאין אף אחד בבית. עלתה בי מחשבה סתמית: "היה כייף לצפות בסרטים עם עוד מישהו, אבל גם לי טוב עם עצמי לא פחות". בדיוק אחרי 4 שעות לאחר מכן, נשלחה לי הודעה ממישהו, וסיפרתי על ערב הסרטים שלי בבית. הצד השני שאל אם בא לי על "שותף לסרט"
והסכמתי! כלומר, ככה, ללא ציפייה, מחשבה קטנה ו-הופה! הכל בא בטבעיות שלו. כלומר, כשאת מחפשת משהו ומאמינה בו, המשהו בא אלייך כהוכחה לכך שצדקת -איפשרת לזה לקרות.

liranush39

New member
כן...אבל זה לא ממש מה שהתכוונתי

אני אומר לך משהו- תמיד האמנתי בזה שאני פייטרית משמע משיגה הכל בזכות עצמה, פועלת מתוך אהבה לעצמה בלי קשר לנסיבות החיצוניות אבל גיליתי היום שזה ממש לא כך. ואני אתן לך דוגמא- אם הבחור הזה,זה שרציתי לשעבר היה מחזר ומגיב איך שאני רוצה- הייתי פועלת אחרת, אולי מתאמנת יותר, או עושה דברים אחרים- ברגע שלא קיבלתי את המציאות כפי שרציתי- לדוגמא עצם העניין שאני מובטלת ארבעה חודשים,נבלתי. לא היה לי חשק לקום בבוקר, וטכלית. תמיד חשבתי שאני פועלת מתוך מניע פנימי- ולא מתוך מניע חיצוני- כי יש לי כרגע דברים בחיי. ככל שאני כותבת ומערערת בזה- אני בודקת מה עושה לי באמת טוב- בלי קשר למניעים חיצוניים. לדוגמא- האם האהבה שלי לספורט וריקוד נובעת מהעניין שאני באמת אוהבת את זה- ואני ממשיכה להתאמן ולרקוד בלי קשר למה שקורה לי בחיים כי זה מה שמחייה אותי- וגורם לי לתחושה טובה או שספורט מצטייר לי כאל "משהו שצריך להתאמן כדי לרזות ולהישאר חטובה". קראתי פעם בדרך הקאיזן-(ספר) שלא מה כמה אנחנו עושים, אלא כמה אהבה אנחנו משקיעים בעשייה, לא משנה כמה אנחנו נותנים- אלא כמה אהבה אנחנו משקיעים בנתינה. ואני שמה לב- שאם אפעל- ממקום אוהב לעצמי- האיכות של הפעולות שלי תקבל משמעות בלי קשר למה שקורה לי בחיים. ולא משנה איזה יום עבר עליי- אני מתאמנת בשיא המרץ כי זה המקום שממנו אני שואבת אנרגיות חיוביות- זה המקום שלירן פורחת.

GMjoy

New member
תגובה

הדוגמא שהבאת טוענת דבר 1: את תלותית לחלוטין! את צריכה מישהו/משהו כדי להרגיש את עצמך טוב - לעשות משהו שלא בא לך כרגע. אבל את מבינה שאת הופכת את עצמך לשפחה ? את קורבן למתרחש... ואת יודעת מה זה אומר? את לא יוצרת ככה כלום. אני מציע לך דבר כזה: אל תעצבי את המחשבות על-ידי המציאות שאת רואה כרגע - תעצבי את המציאות על-ידי המחשבות שעושות לך טוב!
אני אגיד לך, זה ביזבוז אנרגיה וזמן, כשאת לגמרי תלותי בקיים ולא נהנת - עכשיו! מחר הכל יסתדר בלאוו הכי, ואת תצחקי על זה ותגלי שסתם פגעת בעצמך עם מחשבות לא טובות. אבל כדי לעזור לדברים הטובים לבור - תחשבי טוב! תהיי שמחה - על הכל! תראי איזה חיים נהדרים יש מסביבנו...אנחנו פה לא לבד. אנחנו נשמות שירדו לפה ללמוד, להינות, לתקן. תזרמי בטוב עם הכל - את לא מתארת לעצמך שיבוא מחר היום שיגרום לך לחייך. בדיוק כשתפסיקי להיות תלותית, את תגלי שמלבד הגורמים החיצוניים, יש לך אותך - האישה שאת הכי אוהבת בעולם - זו את!

liranush39

New member
זה בדיוק המסקנה שאליה הגעתי

שכשאני פועלת מתוך המניעים שעושים לי , ורק לי טוב!!! אני לא תלויה בגורמים חיצוניים. ואמנם גליתי את זה בגילי "המופלג"- אבל עדיין, עכשיו כשאני יודעת שאין לי במה להיות תלויה - כי יש לי את עצמי- שזו האישה שאני הכי אוהבת בעולם- אני פועלת אחרת. ואני אפעל מתוך אהבה לקדם את עצמי- בדברים שאני אוהבת,בדברים שאני מתחברת- ולכן אם דיברתי בעבר על מנגנון הרס עצמי- שהוא תלותי לחלוטין- פה המקום שאני משחררת את העניין. כי הרס עצמי הוא תלות לשמה. ועצם התובנה הזו- אפשרה לי להתחבר לדברים שאני באמת אוהבת- ללא קשר לגורמים חיצוניים. מכאן המסקנה שברגע שאתה חושב חיובי, פועל מתוך מקום אוהב לעצמך, מתקדם לא כדי "להראות שאני מצליח" אלא כדי באמת להיות כזה- ולהתמיד גם כשלא ממש בא לך לעשות- אבל עצם העשייה תעשה אותך מאושר- אתה בגן העדן שבו אתה יוצר. נטו יצירה שלך- אין שום תלותיות.

GMjoy

New member
../images/Emo45.gif

ככה את גורמת לעליון אפשרות לעזור לך - כדי שיהיה לך טוב! יש מישהי שאני מכיר -אישה אחרי גיל 50 ולגמרי פועלת עפ"י הסוד, בלי לקרוא עליו חח היא אישה מאוד אגואיסטית, והגורם/אדם שהיא הכי תלויה בו -זו היא בעצמה
והיא אגואיסטית בצורה הזו, שהיא אוהבת את עצמה! אומנם היא לא בעלת תואר אקדמאי ולא שום תואר שקיבלה, היא גם לא נשואה וללא ילדים. היא לגמרי חיה את החיים בשביל עצמה. כן, יש כאלה שיגידו שהיא סתם "מפגרת" ו"לוזרית", אבל עולה הפנימי - זו האהבה הגדולה שלה. ואני חייב לומר שכאדם בעל חשיבה דומה - אני נהנה יותר מכל לשוחח איתה ולהיפגש איתה מדי פעם. זה כל-כך מרומם אותך וגורם לך טוב...שיחרור כזה מכל הבחינות. בגלל זה אני חושב שכל סטטוס בחיים, שאנשים רודפים להשיג, לא יכולים למלא להם את ההתלהבות מעצם ההנאה שלהם עם עצמם. ומי שאין לו רצון לעצמו - אין לו רצון לכלום. ההחלטה נמצאת בידיי כל אחד - תבחרו

ע ו פ ר ה

New member
אוהבת את השרשור הזה.

אפילו שמעתי אסימונים נופלים (האם הכרתם אסימונים או שאתם ממש צעירים)
באהבה ובהצלחה עופרה

נו, גם לי זה קרה פעם..

ביקשתי לי את אהבת חיי. במדויק- איך אפגוש אותה, מה יהיו תחביביה, במה היא תעסוק, וכו'. הכל ביקשתי. שלושה ימים אחרי זה מצאתי, לגמרי ב"מקרה". דבר אחד לא ביקשתי- שאהבת חיי תחזיר לי אהבה. נו. פרט שולי שכזה. מאז אנחנו כבר לא בקשר, אבל לפחות אני יודעת מה אני רוצה מאהבת חיי.

למעלה