תובנות מפע"מ

StonedJunglist

New member
תובנות מפע"מ

אז כמה תובנות שלי מהמבחן היום:

מילולי:

1. לשים דגש חשוב על אנלוגיות, לא כמו שנהוג ללמוד למבחן רגיל. אוצר מילים משמעותית יותר חשוב מלמידה למבחן נ"ע, שכן רמת האנלוגיות באמת קשה יותר, הרבה יותר שאלות, והרבה אוצר מילים חריג. כמו כן, משפיע על המשך הפרק. אני נפלתי חזק על זה.
2. הבנה והסקה - פחות דגש על קטעי מלל, דווקא דגש על כללים - המון שאלות כללים.
3. קטעי קריאה - אין מה להעמיק, ללמוד רגיל.
4. השמ"ש - לפתור של מרכז ארצי, יש שאלות מאוד דומות במבנה. ויש המון. שווה להעמיק ולפגוש את כל שאלות הקצה בתחום.

כמותי:

1. שאלות יפות ומעניינות, לא משהו חריג.
2. כדי להתעמק ולעשות מלא שאלות קצה- 15-20. אני ביצעתי רק מקבצי 15-20 בכמויות רציניות. וזה עזר לי מאוד.
3. גרפים- אין מה להעמיק כ"כ, אכן יש גרפים מעניינים אבל לא משהו בלתי פתיר- כדי לנסות לפתור הרבה גרפי קצה- שנמצאים בשאלות 17-20.
4. שאלות "הבנה" בכמותי- ירצו לראות הבנה מעמיקה יותר של כל המושגים, מהבנה מה זה ישר, קטע ועד הבנה של מה זה מקצוע, אלכסון וכדומה. פשוט השאלות יותר מחשבתיות ונדרשת הבנה, אין אפשרות לוותר על נושאים - זה נראה לי ידוע אבל עדיין.

אנגלית:
1. מלא RESTATMENTS, וחלקם גם מאתגרים.
2. הטיפ שלי: לקרוא כל היום ! ומלא. לשלב קריאה עם אוצר מילים. חוץ מזה אפילו אין צורך לתרגל בכמויות, להבין מה הרעיון של RESTATMENTS ופשוט לקרוא מלא.
3. אוצר מילים - יש כפול ואכן חלקם גם מאתגרים. אבל לא משהו בשמיים.

שורה תחתונה:
1. מבחן קשה ולא פראייר.
2. המבחן של המרכז ארצי - CMETRY. קל משמעותית יותר מהמבחן האמיתי ולא משקף.
3. דגש חשוב על האנלוגיות, ישפיע מאוד. כנ"ל על הכמותי הבסיסי בהתחלה.
4. לא לוותר בשום אופן על אף נושא- יהיה שאלות מעמיקות בכמותי.
5. בכמותי- לפתור מיליון מבחנים, זה עוזר. בלי לחץ- פשוט לפתור כדי להבין כל תרגיל. לפתח את החשיבה הפסיכו. שזה ברור לכולם אבל זה באמת עובד.
6. התנאים בכיתה נוחים ויש באמת זמן, כדי להתאמן גם על זה, אני ידעתי אחרי כל סוג שאלה אם אני יוצא להפסקה או לא. ויצאתי מלא, וזה עוזר.

מרכז ארצי לא פראייר, והמבחן ברמה מאוד גבוהה. וטוב שכך. בהצלחה לכולם.

למעלה