imnotthatcreative
New member
שלום,
רציתי להתייעץ איתכם בבקשה.
אני נמצא בשלב פרוייקט הגמר שלי(מדמ"ח).
הפרוייקט בתחום הפיתוח מונחה עצמים- מתמקד בהנדסת תוכנה- Design patterns וכו'.
אני מגלה על עצמי כל כך הרבה בפרוייקט הזה, מה שלא ידעתי לגלות במהלך כל הקורסים בתואר(התכנותיים), וזה שאני מאוד נרתע וסובל מעניין של הנדסת תוכנה.
כל האתגר המחשבתי של לנסות לעשות קוד קל לתחזוק ולשינויים עתידיים, ולהתשמש בתבניות שונות כדי לגרום לזה לקרות- פשוט לא סוג האתגר שמושך אותי.
אני חושב שחלק מהרתיעה שלי נובעת מהעובדה שכשאני לומד את התבניות עיצוב, אז כשלמדים עם דוגמאות- הכל ב"תנאי מעבדה", אבל כשיש צורך אמיתי להשתמש בתבנית עיצוב- זה לא באמת משתלב לי בצורה מושלמת. תמיד יש מקרים שלא מלמדים אותם, ואני מרגיש שאני "שובר" את חוקי התבנית.
לעומת זאת, כשאני צריך לכתוב אלגוריתם לבצע פעולה כלשהי, או אוסף פעולות עם מבני נתונים שונים, אני משמעותית יותר נהנה, ונשאב לכך.
שורה תחתונה- אני פחות נהנה ממבנה הקוד, או הפרוייקט, אלא ממה שהקוד עצמו עושה.
האם התובנות האלה יכולות לשמש אותי בשביל לבחור תת-תחום בפיתוח?
או שאולי- בחרתי בתחום לא נכון?
אשמח לתובנות,
תודה.
רציתי להתייעץ איתכם בבקשה.
אני נמצא בשלב פרוייקט הגמר שלי(מדמ"ח).
הפרוייקט בתחום הפיתוח מונחה עצמים- מתמקד בהנדסת תוכנה- Design patterns וכו'.
אני מגלה על עצמי כל כך הרבה בפרוייקט הזה, מה שלא ידעתי לגלות במהלך כל הקורסים בתואר(התכנותיים), וזה שאני מאוד נרתע וסובל מעניין של הנדסת תוכנה.
כל האתגר המחשבתי של לנסות לעשות קוד קל לתחזוק ולשינויים עתידיים, ולהתשמש בתבניות שונות כדי לגרום לזה לקרות- פשוט לא סוג האתגר שמושך אותי.
אני חושב שחלק מהרתיעה שלי נובעת מהעובדה שכשאני לומד את התבניות עיצוב, אז כשלמדים עם דוגמאות- הכל ב"תנאי מעבדה", אבל כשיש צורך אמיתי להשתמש בתבנית עיצוב- זה לא באמת משתלב לי בצורה מושלמת. תמיד יש מקרים שלא מלמדים אותם, ואני מרגיש שאני "שובר" את חוקי התבנית.
לעומת זאת, כשאני צריך לכתוב אלגוריתם לבצע פעולה כלשהי, או אוסף פעולות עם מבני נתונים שונים, אני משמעותית יותר נהנה, ונשאב לכך.
שורה תחתונה- אני פחות נהנה ממבנה הקוד, או הפרוייקט, אלא ממה שהקוד עצמו עושה.
האם התובנות האלה יכולות לשמש אותי בשביל לבחור תת-תחום בפיתוח?
או שאולי- בחרתי בתחום לא נכון?
אשמח לתובנות,
תודה.