תודה אבל לא תודה

תודה אבל לא תודה

לי כבר הספיק. אני מקווה שתקבלו ביקורת מהסופרים שאמורים להשתתף בפרויקט, כי את ביקורתי לא רוצים פה. לי נמאס להיות מטרה לחצי אשמה של אנשים מסוימים כאן. לא רוצים? לא צריך. בהצלחה לכולם.

למה???

איזה אנשים, בחיי... לא רק שהבנאדם תורם מזמנו האישי והפרטי כדי לתת ביקורת שהיא יותר מ "שיואו מדהים" לסיפורים שלכם בלי לקבל שום תמורה לכך, הוא נאלץ לספוג העלבות והשמצות?... חבל, כי זה נותן היבט יותר תרבותי לפרויקט הזה, אתם רואים שהסופרים המקצועיים לא מגיבים כ"כ, אז לפחות יש פה מישהו שמבין בכתיבה ונותן ביקורת מקצועית... מבקר - אל תלך... ):

Clock O Clock

New member
חבל מאוד...

אני הייתי עושה הרבה בשביל איזושהי ביקורת- בייחוד מאדם שמשקיע את הזמן ועושה זאת מרצונו החופשי. לדעתי זאת עבודת קודש, ואין ביקורת שהיא ביקורת רעה-- כי היא בסך הכל משפרת בעתיד. דווקא מי שמודע לכך שיש לו פגמים בעבודה ומוכן להודות בהם ולראות אותם הוא זה שיותר מחובר אליה ומבין שאף יצירה לא מושלמת- בדיוק כמו שאף בנאדם לא מושלם. להפך-- לפעמים צריך מישהו אובייקטיבי מבחוץ שיאיר על הנקודות האפלות. קצת כמו פיסכולוג
, לפעמים. חבל שאנשים לא רואים את זה וחבל שאתה צריך לפרוש ולהרגיש כמטרה. בסך הכל אתה עושה דבר מאוד מאוד חשוב, וחבל שמקטינים אותך בגלל זה.

סליחה הרי ברור כי המבקר בהיותו מבקר

מוביל עצמו ע"י הביקורת שלו למהומות לא קטנות, ביקורת לעיתים קרובות מדגישה את השליליות ולכן גורמת לאדם מהצד המקבל לחוש לעיתים כנפגע, כמתגונן. על המבקר להיות בעל עור של פיל! לדעת לתת דוגמאות ולהוות בסיס איתן להשקפת ביקורתו. זה תמיד נעים לראות תגובות חיוביות בבלוג, לעיתים דווקא אלה השליליות השמות דגש על טעויות, דווקא אלה גורמים לכותב להשתפר יותר. אני מקווה שתחליט לחזור ולבקר כאוות נפשך.

Serendipitous

New member
דבר ראשון,

רק עכשיו ראיתי את מה שכתבת על הסיפור. תודה רבה ואני באמת מאוד מעריך את זה. דבר שני, אני מבין אותך מאוד ומקווה שלפחות לאנשים כאן שביקשו ביקורת (ובניגוד אלי לא קיבלו) תוכל להגיב למרות שאתה נשמע מתוסכל, במיוחד בהודעות שלמטה.

shoona

New member
ביקורת כמקצוע

היא לא בידיוק "עבודה מועדפת" תשאל את שניצר. בכל אופן, נדרשת ביקורת מקיפה על כל הפרוייקט, יש די הרבה כותבים צעירים שישמחו לקבל הערכה מקצועית, ללא קשר לפירסומם או לא.( הפרוייקט יכול לשמש ככלי ביקורתי וכמנוע לעודד כתיבה בכלל) וחבל. כי דוקא הם לא קיבלו.

ronyz101

New member
אני מבין את התסכול שלך

חבל שהביקורות שלך הגיעו לאנשים שלא מוכנים לקבל אותן ולא לאנשים שאולי דווקא ישמחו לקבל ביקורת שתשפר את הכתיבה שלהם (כמוני). באמת חבל.

וואי אתה באמת לא מפסיק לבלבל ת'מוח

אתה רוצה לבקר- בסדר אתה לא רוצה - אז לא. אבל בשם אלוהים- סתום כבר יא'נודניק

מאמאסאן

New member
מבקר המקלדת שלום רב

שלושה סיפורים כתבתי, והם לא התקבלו, ללא נימוק, ללא הסבר, ללא ביקורת, האם עלי להסיק מכך שאני כותבת גרועה. הסיפורים שלי נמצאים בבלוג שלי בתפוז, ושמו סאגה משפחתית מאת מאמאסאן, שמות הסיפורים הם: דום שתיקה המפתחות אצל בת שבע ואחותי כלה. אשמח לשמוע חוות דעתך בתודה ובכבוד מאמאסאן

למעלה