תודה גדולה, עדכון ושאלה..

מנומשת3

New member
תודה גדולה, עדכון ושאלה..

אז אחרי הודעת הקודמת שלי כאן בפורום התחלתי לרוץ עם האפליקציה 5k runner וזה כיף!
אומנם קשה לי ואני לא ממש בקצב (עשיתי את האימון הרביעי למשל כבר 4 פעמים... ) אבל אני לא ממהרת.. מתמידה ומקווה ומאמינה שאצליח להגיע בסוף ליעד.
מאוד מודה לכן על העצה ועדין לא מאמינה שאני רצה.. גם אם כמה דקות אבל בשבילי זה באמת וואו..
השאלה - התחילו לי כאבים בברך שמאל (כבר אחרי 3 אימונים) וכרגע יש לי גם כאבים בברך ימין אם כי פחות חזקים.
זה לא כואב כשאני הולכת או רצה, זה כואב בתנוחות מסויימות, או במעבר מישיבה לעמידה.. בעיקר כשמפעילים משקל על ברך..
הכאבים הם מתחת לברך מקדימה..
תכלס זה לא מפריע לי להמשיך לרוץ, ככה שאני ממשיכה כרגע. אבל זה כן מפריע לי ביומיום..
לא מצפה למצוא כאן רופא או תשובה אבל כן רוצה לדעת
האם זה נכון שהשרירים של הברך מתחזקים עם הזמן וזה ״נורמלי״ שיכאב בהתחלה? וזה יחלוף ככל שהברך תתחזק
או שכדאי ללכת לרופא לבדוק את זה בכל מקרה
תודה!!

מור שלז

New member
תשובה זהירה...

קודם כל - נפלא לשמוע על ההתמדה שלך ועל הרצינות. כל הכבוד!

לגבי הכאבים - קשה להגיב על הכאב הספציפי, אני לא מאמינה כל כך באבחון אינטרנטי.

אני כן אגיד שכלל ברזל שלי - אם כאב ממשיך על פני מספר ימים (יותר מ-72 שעות) ואפילו מתגבר - אני פונה לייעוץ.
כמו שאת מתארת - אני חושבת שהייתי פונה לפיזיותרפיסט טוב.

אם הכאב לא מפריע בריצה - זה כנראה מפני שבריצה הגוף מתחמם, ואז אנחנו פחות מרגישות כאבים. אבל העובדה שזה מפריע לך ביומיום מטרידה.

אגב- אני אישית מאמינה שהברך לא מתחזקת מריצה. הברך מתחזקת מתרגילי חיזוק ספציפיים שכדאי לעשות כדי לתמוך בריצה ולהנות ממנה. כמאמנת אני מקפידה לשלב למתאמנים שלי הרבה תרגילי חיזוק בדיוק מהסוג הזה.

בשורה התחתונה - אני ממליצה להתייעץ עם פיזיותרפיסט.

בהצלחה ושוב כל הכבוד על ההתמדה

למעלה