תודה. התייעצות -

TalRoz

New member
תודה. התייעצות -

כמה זמן עוד נשאר להמתין לי אם התיק נפתח באוקטובר 2006? כבר מכרנו את הדירה ואת הרכב, הבן שלנו בן 6 אמור לעלות לכיתה א' השנה, הינו תקווה שבספטמבר הוא יתחיל ללמוד בקנדה, אך בינתיים אין שום סימן לכך. מה עוד אפשר לעשות כדי להספיק לשנת לימודים הקרובה בקנדה? תודה טל

לצערי אין לי בשורות, כניראה שתגיעו הנה לקראת

ספטמבר 2009 או באמצע השנה. הם מטפלים כרגע במגישי מרץ אפדיל 2006. יש כמות גדולה של מגישי אוגוסט וספטמבר חודשי המלחמה. יש גם תהליך חדש שייתפרסם בקרוב. כדאי שתכנס לפורוםב מהלך אוגוסט ובתחילת ספטמבר כדי להתעדכן בחידושים הצפויים. אני מקווה שהם יזמנו להגשת מסמכים את ראשוני מגישי ספטמבר 2006 במהלך אוגוסט, וינפיקו ויזות בינואר עד מרץ על חשבון מכסת 2009. צריך גם לחכות ולראות כמה ויזות יסופקו לאנשי התהליך הישן (מפושט 2006 ), וכמה יוקצו למגישי התהליך החדש - העדפת בעלי מקצועות מבוקשים שיחול על מגישי פברואר 2008 ואילך. אני מניח שבאופן זמני הם יגדילו את היעדים כדי לחסל את התור, אבל לא ברור עד כמה.

Dulmush

New member
יולי 2006 (פרוצדורת הגשה מלאה) - יש חדשות?

הגשנו הכל לפני שנתיים לפי הפרוצדורה הישנה... קבלנו התחייבות שיחזרו אלינו תוך 24 חודשים. מאז - IN PROCESS... האם יש לך איזושהי הערכה? תודה!

אותה הערכה, שכל תיקי 2006 שהגישו בתהליך המלא

יסיימו את העיבוד במהלך 2008 ויקבלו זימון לרופא כך שבדצמבר 08 ולכל המאוחר פברואר 09 יהיו להם ויזות בדרכון. מגישי התהליך המפושט לא יכולים להיות בטוחים בכלום כייון שבאוגוסט 06 היו הרבה אנשים שהגישו תיקים מלאים , בגלל המלחמה ובגלל שינוי התהליך, והם גם עלולים אולי להפגע באפן מסויים מהקלות שיינתנו למגישי פברואר 08 ואילך שהם בעלי מקצועות נדרשים שיזכו להעדפה מסויימת שאופייה עדיין לא ברור.

Astroo

New member
ההערכה לא השתנתה בעקבות הטיפול במגישי מרץ?

קודם ההערכה היתה שמגישי מרץ-אוגוסט 2006 יזומנו לבדיקות רפואיות באוקטובר-דצמבר ויקבלו את הויזות בדצמבר-פברואר. בהינתן שמגישי מרץ-אפריל כבר זומנו לבדיקות, הגיוני לחשוב שלפחות מגישי ספטמבר יוכלו להתברג לנגלה של תחילת 2009.

Dulmush

New member
ספטמבר זה כבר לפי הפרוצדורה המעודכנת, לא?

נראה לי הגיוני לסיים קודם עם אלו שהגישו לפי הפרוצדורה הקודמת אבל - קטונתי...

Astroo

New member
כן

איפה טענתי שצריך לטפל במגישי ספטמבר לפני מגישי הפרוצדורה הקודמת?

Dulmush

New member
אתה לא טענת שצריך

ואני לא טענתי שלא צריך. רק מה שנראה לי הגיוני...

Dulmush

New member
דחייה'

עוד שאלה קטנה: האם אפשר להניח שאם לא נדחינו עד היום (הגשנו ביולי 2006) כבר לא נידחה (אלא אם תהייה בעייה רפואית) ? יש איזושהי סטטיסטיקה לגבי דחיות / מתי מזמינים לראיון?

לא אי אפשר להניח הנחה כזו

הם בדקו את התיק בדיקה לכאורה ביום שהגשת אותו. אם מהשהוא לא היה תקין, הם לא היו לוקחים את התשלום, או דורשים תוספות ותיקונים. כך שסיכויי הדחייה קנדים, אבל מאותו יום הם לאנגעו בתיק. בעוד מספר חודשים כשיגיע תורך, קצין ההגירה יקרא את התיק ביסודיות. אם התיק סטנדרטי וברור הוא יאשר אותו ותקבלו הפנייה להגיש תעודות יושר וללכת לבדיקות רפואיות זה גורלם של 90% מהתיקים שבהם יש סיפור רגיל של תואר אקדמי, נישואין רגילים, ותעסוקה סולידית. אם יש בתיק "בעיות" או חשש לכך שמכתבי ההעסקה שלך לא אמינים, הם יתקשרו למעסיק או שניים, ואם אלה יספרו סיפור תואם למה שכתוב במכתב ההעסקה הכל יסתדר. אם יהיו חשדות, הם יבדקו ביסודיות ויזמנו לראיון, וזה אומר דחייה של כשנה בהחלטה.

יש כל מני מצבים שמחוייבים תשומת לב מיוחדת

מי שרשום במשרד הפנים כנשוי, זמן לא קצר לפני הגשת הבקשה, ויש לו תעודת נישואין רגילה של המועצה הדתית, ואין לו ילדים מישואין קודמים, זה מצב שעובר בלי שום התייחסות מיוחדת, כל מצב אחר הוא מצב מורכב, יש להגיש מסמכים אחרים או נספים שאינם סטנדרטיים, וייתכן שתיערך בדיקה מיוחדת של כנות הקשר הזוגי.

Dulmush

New member
נישאנו בטורונטו, ב - 2005

מאחר וקנדה מאפשרת נישואין של בני זוג מאותו מין נישאנו שם. האם זה מספיק (תעודת נישואין קנדית)?

בעיקרון כן (יש איזה תעודה שמגיעה ...

אחרי כמה שבועות מהפרובינציה,התעודה של העיריה לא מספיקה), אבל זכותו של פקיד ההגירה, ולעיתים רחוקות הוא עושה זאת, לפקפק בטיב הקשר, ואז זכותו לראיין אותכם, ואף לבקש הוכחות לטיב הקשר כגון חשבונות בנק משותפים, או חזי שכר דירה ששמות שניכם מופיעים עליהם, או רכוש משותף, תמונות ישנות מטיולים משותפים, דוחות מס הכנסה שהוגשו כזוג,חשבונות חשמל שעליהם שמות שניכם וכיוצא באלה דברים.

Dulmush

New member
יש לנו את תעודת הנישואין הקנדית הרשמית

(זה שהגיע לאחר מס' חודשים) כשהגשנו את התיק סיפקנו את הצילום+ אישור נוטריוני שמאשרר אותו. האם לדעתך יהייה כרוך כאן ראיון שיגרום לדחייה? דרך אגב, באתר של איטל רשום משום מה שתיקים שנפתחו אחרי אפריל 2006 יטופלו רק ב 2009. יש שחר למידע הזה?

הסיכון שיידרש ראיון קלוש אבל קיים

לגבי מה שכתוב אצל איטל, זה לא נכון, הם כבר טיפלו בכמה תיקים של אפריל 2006 אבל הם מאד קרובים למילוי היעדים של 2008, ולכן להערכתי הם יעבדו את כל התיקים האלה (אפריל-יולי 06 ) בחודשים הקרובים, ולקראת נובמבר או דצמבר ישלחו את טפסי הבדיקות הרפואיות, כניראה שלמרבית האנשים, אם לא תהיה הגדלה של היעדים בעקבות חוק התקציב החדש, הם ידביקואת הויזות רק אחרי ינואר 09

Dulmush

New member
המון תודה על המידע + הסבלנות ../images/Emo13.gif

רק לדעת... ראיון == דחייה של שנה בכל מקרה? (אם זכור לי נכון גם ידועים בציבור יכולים להגיש תיק יחד. גם להם "עושים חיים קשים"?)

לא אמרתי שעושים צרות או שייעשו צרות,

גם נשואים רגילים בתהליך ספונסרשיפ עוברים לפעמים "חקירה" לאימות כנות הקשר הזוגי. וכשמדובר בקשר פחות סטנדרטי כמו COMMON LOW או Conjugal partner, הניירות ייקראו יותר בעיון מתעודת נישואין ישראלית ממשלתית רגילה, אם לא יתעורר שום חשד, התהליך יהיה רגיל לגמרי כמו של כל זוג נשוי ושזה מה שקורה ברוב המכריע של המקרים. אם יתעורר חשד שהזוגיות לא כנה, כמו אצל כל זוג נשוי רגיל שמעורר חשד, יתבקשו מסמכים נוספים (עיכוב קצר בלבד), ואם אלה לא יסירו את העננה, ייקבע ראיון. תור לראיונות היום בתל אביב הוא בין חצי שנה ל 8 חודשים.

למעלה