תודה ועידוד לכל התומכים

תודה ועידוד לכל התומכים

אני מודה לכל התומכים והמעודדים
בעלי מתקרב ל-70, הוגדר כחולה בפרונטוטמפורל דימנציה, הפגיעה בעיקר בזכרון ובריכוז, עדין נוהג, ומנצח ביד רמה בנושא הכספי. נאחז בכל כוחו ולא מוותר בתחומים החזקים. יש התפרצויות אלימות מילולית, הרמת קול ואיום בידים.(עדין לא מממש אלימות גופנית.) האם רצוי לפנות לועדה הרפואית בבטוח הלאומי עבור קביעת נכות 100% להקלה במס הכנסה?(בדוח הרפואי צוין שמבחינה תחושתית ומוטורית מתפקד בגדר הנורמה) ידוע לכם מדוע התשלום בסך 520 שק' לועדה בבטוח הלאומי חלה על המבקש? אני עוברת תקופה מאוד קשה . אני בטוחה שאתם מכירים את הנושא לבי אתכם .... זו יציאה למסע קשה שאת סופו????????? מאחלת לכולבם בריאות וכוח להמשיך לתת לזולת מילות עידוד ונחמה ועצות חכמות להמשך הדרך. בברכה ושוב תודות החדשה.

תשלום בביטוח לאומי

לשולה שלום , בביטוח לאומי אין צורך לשלם. כנראה שאתם פניתם דרך האגודה לשירותי בריאות הציבור ושם צריך לשלם. אגודה זו מטפלת בפניות של אנשים שיש להם פנסיה בגובה שלא מזכה השתתפות בביטוח לאומי לפי חוק הסיעוד. אני מקווה שבקרוב ישנו את זה ושכולם יעברו אבחון בוועדות של הביטוח הלאומי ובנפרד תקבע זכאותם לתשלום חוק הסיעוד. אני שולחת לך עוד מסר אישי. בהצלחה , טובה

ronnyw

New member
אגודה לבריאות הציבור

שולה, גם אני שילמתי בזמנו (אז, לפני כארבע שנים, זה היה 472 ש"ח), וזה בגלל שרמת ההכנסה של הורי היתה מעל תקרה מסוימת (נכון יותר לאמר רצפה מסוימת). בכלל, הורי אינם זכאים לאגורה אחת - או שווה ערך - מהביטוח הלאומי, כיוון שסך הכנסתם גבוהה מאותה רצפה (משהו סביב אחת עשרה אלף ש"ח). זה די מכעיס בהתחשב בסכומים ששילמו לביטוח הלאומי כל חייהם, אבל זה מה יש... (ואגב, ההכנסה כוללת גם פיצויים מגרמניה אם יש, שכר דירה אם משכירים דירה נוספת - כל מקור הכנסה שיש להם). בכל אופן, הגישה שלי היתה לשלם ולשתוק ולהתקדם הלאה. צפי מאבקים קשים ומתסכלים עם הממסד. (בזמנו היו שיעצו לי לחפש "מאכרים" שיודעים לקדם נושאים. כיוון שעצם המילה וההתעסקות איתם מעלה בי גועל - לא קיבלתי את העיצה, אבל אולי שווה לנסות.) בחדרה (עיר מגורי הורי) קימת גם פונקציה מבורכת של מתנדבים שעוזרים להתמצא בנבכי הביטוח הלאומי, למלא טפסים, מה ולמה וכו'. אולי יש כאלה גם במקומות אחרים. אני גיליתי אותם מאוחר מידי, אז כבר לא הסתייעתי בהם, אבל אולי הם יכולים לעזור למי שבתחילת הדרך. בהצלחה !!

zs1957

New member
שולה אנחנו פה כדי לתמוך ולעזור

תמשיכי להיות חזקה כי אין לך ברירה לגבי האלימות המילולית תתיעצי עם הפסיכוגריאטר שיתן לו תרופות להרגעה. כל טוב זהבה שחם

למעלה