תודה לאלה שהתייחסו

lance-knight

New member
תודה לאלה שהתייחסו

אני ממש מודה לכם. קבלתי קצת עידוד להמשיך בדרך. אבל גם שמעתי שתואר ראשון אפשר להתחיל ללמוד רק עד גיל 35. אני עוד לא בגיל הזה אבל אין לדעת איך ומתי אני יעבור פסיכומטרי.האם מישהו יודע אם זה נכון? aries and agness-רוב תודות. אגנס, מה למדת עד עכשיו? אולי זה לא מעניין אותך לכן לקחת חופשה? אריאס-באמת אנחנו באותו מצב. אבל האם אין לך אפשרות לעבוד בעיר וללמוד? אם אין-אז באמת שווה לעבור לקיבוץ. בשביל תואר גם אני הייתי מוכן לעשות הכל. שוב תודה לכולם.

agness_666

New member
היי

אני למדתי מדעי המחשב. ויש משהו בדבריך. הייתי להוטה ללמוד את המקצוע וכמובן לעבוד בתחום, אז לקחתי את כל הקורסים שעיניינו אותי בהתחלה, ועכשיו נשארו לי מליון קורסים קשים ומשעממים, שגם לא יביאו לי ידע מקצועי מעשי - זה יותר כמו ההיסטוריה של מדעי המחשב. העיקר, התחלתי לעבוד בתכנות כבר בתחילת השנה השנייה. חוצמזה, החיים, החיים זה מה שמעכב את הלימודים, אבל זה שווה. לגבי האוניברסיטה הפתוחה - הם מקבלים כל אחד בתנאי שיש לו בגרות. לא צריך פסיכומטרי, צריך רק לעמוד בדרישות האנגלית - מבחן אמי"ר. בהתאם לתוצאת המבחן, תקבל פטור אם היית טוב, ותשובץ לקורסים באנגלית אם לא. מה אתה רוצה ללמוד?? מצרפת לך את הכתובת של האתר שלהם: www.openu.ac.il והעיקר, שיהיה בהצלחה

lance-knight

New member
good day,agness

ושבת שלום. זה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד. כאילו שקראת את מחשבותיי. אז זה באמת עד כדי כך קשה-לקבל תואר ראשון במדעי מחשב? ואם לא היית לוקחת אל כל המקצועות האלה-איך היית צוברת מספר נקודות הדרוש לקבלת התואר? תודה על כתובת של האו"פ. אני כבר הולך לראות מה הם מציעים. ובהצלחה גם לך. אולי נעשה תחרות-מי יגיע ראשון לתואר? סתם, צוחק. אתך בוודאי לא אוכל להתחרות. ברומן אחד מתואר אורח חיים של אציל רוסי, הפריץ בשם אובלומוב. הוא היה מוכשר, טוב לב והיו לו הרבה תוכניות לעתיד. אבל בגלל חוסר מוטיבציה, בגלל שהוא היה לא איכפתי כזה הוא לא הגיע לשום מקום. הוא התחיל לחשוב על חוסר טעם בחיים מלאים דעגות על קריירה, ממון וכו´ הרי בסופו של דבר כולם מגיעים לאותו מקום. מאוד לא הייתי רוצה להגיע למצב שלו. ולא מאחל לאף אחד.

aries34

New member
שלום אביר

במה אתה עוסק עכשיו? (אם מותר לשאול) אני עובדת בעבודה פקידותית וכבר שבא לי להקיא מכל זה ולעזוב הכל כבר עכשיו. יהיה לי קצת קשה למצוא עבודה נורמלית בעיר (הגיל ...הגיל...) כי בעבודה הנוכחית לא רכשתי כלום.והמשכורת שלי ממש על הפנים..... ההתלבטות שלי היא, מה ללמוד??!!, ולא רק מה ללמוד אלא לבחור במשהו שיש סיכוי גם לעסוק בו. נ.ב.- טוב לדעת שיש עוד אנשים שחושבים ומרגישים כמוני, זה באמת מעודד קצת לדעת שאתה לא לבד.......

agness_666

New member
לאביר ולאריאס

הלימודים בפתוחה לא קלים, אבל.... כשרוצים משהו באמת, אז יכולים. וזה שווה!!! ואם אתה באמת אוהב את התחום אז זה כיף אדיר. יש שם 2 מסלולים, האחד מדעי המחשב ומתמתיקה, והשני מדעי המחשב וניהול. המתמתיקה קשה לאללה, אבל אם יש לך ראש לזה, אז למה לא. המסלול השני הרבה יותר קל, וכך התואר נגמר מהר יותר. ובכלל, הכי שווה זה ללמוד מה שאוהבים, כי אין דבר יותר טוב מלעבוד בעבודה שנהנים ממנה. וכסף? חיוני להשרדות, אבל לא יודעת אם שווה למכור את הנשמה בשבילו. בקיצור, שיהיה לכם ימבה הצלחה, מי יודע, אולי עוד נגיש מטלות ביחד....

תגידי מה למדת שם (בפתוחה)?

רק אל תגידי לי שלמדת את אחד הקורסים למוסיקה... אני עשיתי שניים מהם אבל השלישי היה איזשוהו קורס על היידן, (עם ספרים וחומר עזר שהיו בערך מתקופתו). או שלמדת משהו שקשור למחשבים.. ? אגב אחותי (שגם כן לומדת דרכם), אומרת שחלק מהמנחים מאפשרים למשל לעבוד מולם בצ´ט.. (ושבכלל חלק משעורי ההנחיה שיש הם דרך מחשב..באיזשהי צורה של הוראה מרחוק).

lance-knight

New member
שלום, aries

אני כרגע עובד באבטחה. אבל למה את צריכה לחפש משהו אחר? אם תלמדי אז תוכלי למצוא עבודה אחרת ובינתים חייבים לסבול-אין מה לעשות. ועבודה הנוכחית תאפשר לך ללמוד. רק תחשבי על כך שזה כלי בשביל להשיג את היעד. ואם את באמת חושבת שיהיה לך יותר קר ללמוד אם תגורי בקיבוץ-אז למה לא? יאללה. תלכי על זה-רק שבסוף ייצא משהו טוב. את לא בחרת בינתיים מה את רוצה ללמוד. יש לי הרגשה שאת נמשכת למדעי רוח. זה יפה אבל את צריכה לקחת בחשבון שללמוד מדעי רוח-זה ממש משתלם. לפחות בארץ זה ככה. כך שאת צריכה לחשוב למה את רוצה ללמוד. אם בשביל להשיג עבודה טובה- כרגע זה היי-טק או מדעי חברה כגון כלכלה, ניהול, ושמעתי גם שתקשורת ומדעי התנהגות הולך היום טוב בשוק העבודה. עם מדעי רוח אולי אפשר להשיג משרה יותר גבוהה בפקידות אבל את שונאת את זה, לא? תגידי מה החלטת.

???? ../images/Emo2.gif ../images/Emo35.gif

נראה לי משונה מאד מה ששמעת שאי אפשר ללמוד לתואר ראשון אחרי 35

lance-knight

New member
לאיש מהצפון

גם לי זה נראה כך, אבל זה מה ששמעתי מהחבר שכבר מסיים לימודים לתואר ראשון.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
כמה דברים...

קודם כל, נפלא לראות את הדיון שלכם, אני חושבת שזה נהדר שרוצים ללמוד ולשנות את החיים לטובה. זה גם משהו שאפשרי, מניסיון. אבל כן, זה דורש כוח רצון! ולעשות תואר באוניברסיטה הפתוחה, אכן אפשרי ואנשים בכל הגילאים עושים את זה. תזמינו ידיעון בדואר, זה חינם ותוכלו לראות מה לומדים. בעקרון, עצם הכניסה ללימודים וההתקדמות עושה משהו טוב. גם בעיני המעסיקים הפוטנציאליים. להגיד שאת סטודנטית לתואר ראשון - aries - זה דבר שאומר עליך טובות. רק באמת תבחרי תחום שמעניין אותך. בידיעון את יכולה לקרוא אילו קורסים יש במסלולים השונים ולפי זה תחליטי. יש מקומות שלוקחים אם יש לך תואר ראשון, לא כל כך משנה להם במה... כי זה שעמדת בדרישות התואר מהווה סינון עבורם ומצביע על יכולות מסוימות אצלך. אז בהצלחה לכל הסטודנטים באשר הם!!

למעלה