תודה לאל

אני לא בטוח שאפשר להצביע על מתי ומאיפה

כמעט מאז ומתמיד בני אדם הודו לאלים על כל מיני דברים.

Fairy24

New member
../images/Emo45.gif

בטח זה התחיל ככה והפך לביטוי כזה.

neophile

New member
הבהרה קטנה

בשאלתי התייחסתי ספציפית לביטוי בעברית, אני לא חושב שלביטוי thank God\Bog יש אותה משמעות בכלל .

זה יכול עוד להיות קיים

הרבה לפני שהיתה עברית

Fairy24

New member
כמובן

אבל האל המונוטאיסטי בביטוי שבאנגלית, זה ממש לא נראה לי.

לא בטוח.

חלק מהתפילות הנוצריות שאולות מתפילות קדם נוצריות-פגניות. לדוגמה ה- Kyrie eleison שמקורה בתפילה לאפולו, והיום היא תפילה מרכזית במיסה הקתולית ומשמשת גם בכנסיה האורתודוקסית. במחזות שאני קורא כעת (מחזות יוונים מהמאה החמישית לפנה"ס), רווחים ביטויים של פניה לאלים שונים, לפעמים גם ביחיד, כאשר לדוברים (ולשומעים) ברור מהקונטקסט באיזה אל או אלה מדובר. לעיתים הפניה היא ליותר מאל אחד - כמו "חי צמד האלות" (והמדובר הוא בדמטר וביתה פרספונה), "השבח לאלה" (באתונה היה ברור לרוב שזה לאלה פאלאס אתנה) שהיא פניה לאלוהות יחידה. בכמה וכמה מקומות, מדברים רק על "האל" ולרוב הכוונה לזאוס.

neophile

New member
מה שאתה אומר הוא מעניין מאוד

מה שמסקרן אותי הוא...כשיהודי אומר "תודה לאל" האם הוא מודע לכך שהוא מודה לאל ספציפי ? העובדה שהתפילות הנוצריות לGod\Lord לקוחות מתפילות לאפולו מלמדות אותנו רבות לגבי האל לו הם סוגדים אינך חושב?

אני מסכים עם רובין.

אני גם חושב שיהודי, שלא מאמין בקיומם של אלים אחרים, מכוון את תפילותיו לאותו האל. מאחר שיש רק אל אחד, אז זה לאו דווקא חשוב שהוא יהגה או יחשוב על שמו.

neophile

New member
יש הגיון במה שאתה אומר

אך אני חושד כי הנושא הזה הוא מעבר לגבולות ההגיון האנושיים.

RainBird

New member
זה לא כתוב, אבל מובן מאליו תשאל כל ישראלי או יהודי שאומר תודה לאל, לאיזה אל הוא מתכוון והוא יגיד לך. כידוע כוונה מאגית חשובה יותר מהמילים בדברים מסויימים, וגם כאן.

neophile

New member
אז כנראה שהוא טועה

כי אם בתפילה לא כתוב במפורשות "יהוה" התפילה לא מופנית אליו, אלה היא מופנית ליישות שונה או רובד שונה ב"גוף הבורא" מה שמשנה בתפילה אלו המלים, ההשפעה האסטרלית שלהם , הכוונה פחות חשובה מפני שעליך לשמור על אורך מחשבה מדיטטיבי .(גלי אלפא)

neophile

New member
בתפילה\מנטרה המלים משנות

אחרת לא היו טורחים ליצור נוסח אחיד , כמובן שאתה יכול להמציא תפילות משלך אך גם כאן הכוונה מתרכזת ביצירת התפילה בעוד שבזמן הקראתה עליך להיות במצב מדיטטיבי . כ

RainBird

New member
אבל בשום תפילה לא הוגים יהוה. למשל כאשר אומרים "בעזרת השם" השם של מי? יהוה כמובן. שחר, אל תחפש קונספירציות איפה שאין. זה לא תפילה או הקראתה, זה בסדר הכל ביטוי.

neophile

New member
אין דבר כזה קונספירציה

אתה אמור לדעת את זה...דיון פורטון כתבה על זה . כמובן שיש הבדל בין גרסאת המקור לחידושים ... הכל מתחדש כל הזמן וניתן לראות זאת באורות רבים , אם אתה מסוגל לא להתבלגן ולשמור על מודעות פנימית . יש אורות צבעוניים מסוכנים מסנוורים מעוורים אותי למציאות. עננים ספוגי זיהום ממטירים את הגשם שמרעיל .

RainBird

New member
אמרו לי שאתה יכול להיות מאוד ברור פנים מול פנים. מסתבר שהמצב הוא לא כך על גבי הפורום.

למעלה