תודה לאריאלה וענתי

yedidit

New member
תודה לאריאלה וענתי ../images/Emo13.gif

הצעתן להעסיק עובדת זרה או להשאיר בבית. האם שני הפתרונות האלה מאפשרים השגחה מקצועית מתאימה? אין ספק שהישארות בבית זה הדבר האידיאלי. אבל האם זה מאפשר לתת את הטיפול המקצועי הדרוש? כלומר השגחה צמודה של רופא, התאמת תרופות שלא נותנים בבית, צוות מטפלים מקצועי וכד'. בין לבין שמענו גם את המושג "מחלקה לתשושי נפש". האם זה כל כך נורא כמו שזה נשמע? האם נותנים שם טיפול טוב? זה מביא אותי לשאלה הכי בסיסית בעיניי - האם יש בכלל מה לעשות, או שהאופק לא טומן בחיקו שום תקווה? אם אמנם כך, נוכל להשאיר את אמא בבית שלה (לפעמים נדמה שהיא בכלל לא מכירה אותו) בלי נקיפות אשמה שבכך אנחנו תורמים להרעה במצבה ומונעים ממנה טיפול נאות. בעצם, מי יכול לדעת מה באמת מתרחש במוחם של הורינו החולים?! שבת שלום ומנוחה לכולנו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif הי ידידית

חזרתי וקראתי את הודעתך הראשונה והבנתי שהרופא החליט שהיא אינה מתאימה למחלקה סיעודית, אבל יש מקומות עם מחלקה מוגנת לתשושי נפש. זה כנראה המקום המתאים לה. אני ביקרתי במקום כזה והתרשמתי שזה מקום מאוד 'נחמד'. החולים שם באמת אינם סיעודיים. הם די עצמאיים, מסתובבים בבגדים שלהם ולא בבגדי בית חולים, נמצאים בפעילות מתמדת של מטפלים, בעצם זה נראה לי כמו מרכז יום לתשושי נפש שמוצמדת אליו יחידת מגורים. הם גרים שניים בחדר נחמד, עם שירותים צמודים ומרווחים ויש להם את כל הנוחיות והצרכים שלהם במקום. אם המחלקה עצמה נפרדת ממחלקות אחרות שהן סיעודיות ומדכאות, ואם המקום נמצא בחיק הטבע ויש גינון מסביב, זה יכול להיות פתרון מתאים. בעלי מבקר במרכז יום לתשושי נפש והמקום נחמד וירוק, ומפעילים אותם שם במשך כל הבוקר בכל מיני פעילויות מתאימות, עובדים איתם הרבה במוסיקה ובריקודים וגם בעבודות יד ואפילו באפיה ובגינון וגם בטיפול בבעלי חיים, הכל לפי היכולת של כל אחד... אולי שווה לכם לבדוק מקום עם מחלקה מיוחדת כזו. השם 'תשושי נפש' נשמע נורא מפחיד אבל המשמעות של זה, מקום מיוחד לחולי אלצהיימר ומחלות דמנציה דומות, וזה המקום המתאים לחולים שלנו שהגיעו כבר לשלב שהמשפחה לא יכולה להתמודד איתם לבד בבית. כדאי לכם לעשות ביקור במקום כזה ולהתרשם, אולי זה יתאים לאמכם. האלטרנטיבה היא להחזיק אותה בבית ולנסות להתמודד עם תופעות קשות, ושם הרי יש השגחה מקצועית מתאימה במיוחד למחלות אלו. מאחלת לכם שכל מה שתעשו וכל מה שתחליטו, תהיו שלמים איתו ותדעו שאתם עושים את המקסימום שאתם יכולים ואל תאשימו את עצמכם אף פעם שאולי לא עשיתם הכל... שולחת לכם חיבוק אמיץ וחם ושיהיה לכם הרבה כוח להתמודד עם ההחלטה הקשה

למעלה