תודה לדדי על הקישור לפורום - ועוד..

avitalit

New member
תודה לדדי על הקישור לפורום - ועוד..

שלום לכולם . תודה לדדי ששלח לי הקישור (ובעזרתם האדיבה של "JEWISHGEN "...) משמח לראות שה"ניצוץ היהודי" מהבהב בעוד לבבות !!!! אני מכין עץ משפחה ששורשיו במרוקו . שם למיטב ידיעתי לא היה רישום . אשמח אם מישהו יפנה אותי למאגר/ארכיון/אתר שבו ניתן למצוא מידע על יהדות מרוקו ובעיקר על יהודי העיר מרקש . יש לי כרגע עץ עם כ 90 שמות . יש לי קושי מסוים בהכנסת האינפורמציחה לתוכנת "אילנות" כיוון שהיו הרבה חתונות בתוך המשפחה ולא מצאתי דרך לרשום למשל מקרה שבו 2 אחיות התחתנו - האחת עם בן דודה והאחרת - עם בנו של בן דוד אחר ( וזה מקרה "קל") אשמח לקבל גם עצות לשימוש מושכל בתוכנה הנ"ל שילחו מייל . תודה וברכות איציק

נישואין בתוך המשפחה ב"אילנות"

שלום וברוך בואך לפורום
גם לי היתה הבעיה של נישואים בתוך המשפחה ב"אילנות". הפתרון שאני מצאתי היה עיבוד של קבצי ה - Access שהתוכנה מכינה. הדבר מצריך מעט רקע במסדי נתונים ובתוכנת Access, אך אם אתה מכיר את העניינים - זה לא מסובך. נישואים בתוך המשפחה יוצרים בעיה נוספת ב"אילנות", והיא בהדפסת העץ - המשפחות שמתחת לאותו זוג קרובים שנישאו, יודפסו פעמיים, פעם אחת לכל אחד מהם. הדבר מטופל בצורה יפה מאוד בתוכנת GenoPro, שדובר עליה פה כבר רבות. (כשמעיינים במשפחה, על המסך, אין בעיה עם נישואי הקרובים). אם מישהו מכיר דרך ישירה ופשוטה יותר "להשיא" קרובים ב"אילנות" - נשמח לשמוע על כך. ארנון

TheShis

New member
פתרון אפשרי:

ליצא את העץ מ"אילנות" לקובץ GEDCOM, לייבא אותו לתוכנה אחרת (CFT, למשל, מטפלת בנושא יפה מאוד), להוסיף את הנישואין בתוך המשפחה באופן פשוט, לייצא שוב קובץ GEDCOM מהתוכנה בה משתמשים ולייבא אותו לתוך "אילנות". מסורבל, אבל פותר את הבעייה. בהצלחה. (-)צבי.

דדיחתם

New member
ארכיונים במרוקו

א. אין בעד מה. בשמחה רבה אני עושה זאת. עכשיו באתי מהעבודה והייתי בכמעט הלם ממספר הכוכביות שראיתי (מסרים חדשים) ואני מצפה לעוד. ב. לגבי ארכיונים במרוקו - יש בידי כתבה מהמוסף לחג של "ידיעות אחרונות" מה25.4.2000, מהכתבות הגדולות שהתפרסמו על גנאולוגיה בעיתונים הראשיים, והכתבה הינה אודות משפחת פרץ המסועפת ואודות החוקר - אלי פרץ. ציטוט : "פרץ חפר בגניזות עתיקות ברוב ערי מרוקו, מצא כתבי יד, צילם אותם...הוא הספיק לצלם 48,000 דפים המתעדים מעשי בית דין של הקהילה היהודית במרוקו : כתובות, רישומי קידושין, רישומי מילות ושאר מידע על תולדות הקהילה במשך מאות שנים". אדם זה הגיע דורות רבים אחורה, ואני בטוח שיוכל לעזור לכל מי שיש לו שורשים מרוקאיים. כתובתו לא רשומה אך הוא גר באשדוד, הקים את עמותת משפחת פרץ ויש לו הוצאת ספרים הנקראת "מלכי דרבנן", כך שנראה לי שלא קשה להשיגו. כמו כן מופיעה בכתבה מתילדה תג´ר, מזכירת החברה הגנאולוגית הישראלית ויו"ר ארגון "שרשרת הדורות", המתמחה בגנאולוגיה צפון אפריקאית ובולגרית. היא גם "התארחה" בפורום פעמיים תחת שני שמות. אני בטוח שהיא יכולה לעזור גם לך וגם לבחורה שחיפשה שורשים בטוניס לפני כשבועיים ("אני עצובה")

למעלה