תודה לוועד לפיד ומועצת חבל מודיעין

yarden90

New member
תודה לוועד לפיד ומועצת חבל מודיעין

שבט צופי לפיד, מוסר תודה מקרב לב, לכל חברי וועד לפיד, למועצת חבל מודיעין, לגלית מזכירת הוועד ולכל העוסקים במלאכה. על הקנייה המהירה של מערכת ההגברה המקצועית לשבט הצופים. טיפולכם המהיר והמסור הביא לקניית מערכת הגברה במהירות ובכך לתרום לשבט הצופים רבות. תודה מקרב לב בשם כל החברים בשבט צופי לפיד.

חומר למחשבה

אני מבין שעלות מימון הציוד לצופים מגיע מתקציב הועד ומכסנו התושבים השאלה הנשאלת מדוע עלי לשלם מיסי ועד עבור הצופים כשאין לי ילדים בצופים כאילו אין במה להשקיע כאן? ומה אחוז הילדים שבצופים לעומת כלל ילדי לפיד? שאלה נוספת מדוע לא מטפלים באדניות הערומות ושותלים שם צמחים נראה כאילו פרוייקט הכיכר לדורותיו הסתיים ומישהו מתרווח על הכיסא אשמח לקבל תשובות לאן נשאבים כספי הועד

שבט הצופים בלפיד

ראשית אני מוכרחה לציין כי המנהג הקבוע של משתתפי הפורום המעטים, לא כולם אבל רובם המסתתרים תחת שמות שונים ולא מזדהים בשמם האמיתי דיי נמאס.למה לי אין אף פעם בעיה לכתוב את שמי ולעמוד מאחורי דבריי ?? אז הפעם פשוט הצלחת לעצבן אותי!! ולכן אני מגיבה. אז בקשר למיסי הועד והארנונה למועצה - מה לעשות יש חוק בישראל וכולם חייבים לשלם מיסים. לא תמיד הכספים שאתה משלם חוזרים אליך , שקל ששילמת מול שקל שתקבל בשרותים,רווחה,חינוך, חינוך משלים ועוד. לא כל התושבים מתאימים לכל המגזרים ! יש משפחות צעירות עם ילדים קטנים, משפחות מבוגרות בהן הילדים כבר מחוץ לבית , משפחות נזקקות , משפחות עם צרכים מיוחדים וכו. בקיצור מה שאני רוצה להגיד לך זה שרק אם תגור באחת החוות בדרך למצפה רמון , שם לא תשלם מיסים למועצה ולועד המקומי ואז גם לא יהיו לך טענות על כספים שאתה משלם. ועכשיו לעניין שלשמו הגבתי. אני לא יודעת אם אי פעם היית בתנועת נוער ואם אי פעם ביקרת בשבט שלנו. בהזדמנות זאת אני מזמינה אותך לבוא ביום שישי או שלישי משעה 16:30 לסוף רחוב השקמה (שם נמצא השבט) ולראות כיצד 170 חניכים מבלים את זמנם. אני מכל פעם נהנית מחדש , אתה מוזמן גם כן. גם ביום שלישי האחרון נכחו כולם בטקס לזכר רבין שערכנו בשבט לחניכים , כולם בחולצות לבנות, מעונבים בעניבה של שכבת הגיל שלהם ישבו בשקט מוחלט ושמעו את הטקס מתוך הרמקולים של מערכת ההגברה החדשה. ממש טקס מכובד ויפה שסוף סוף בשנה השישית שלו בשבט ,ניתן היה לשמוע את החניכים שקראו ושרו. כן, במקום להיות במקום אחר ולעשות דברים אחרים הם באים לצופים. יכול להיות שבנסיבות אחרות היית כותב בפורום משהו כמו "הצמחים בערוגה, העצים , הפנסים ועוד מיניי דברים נהרסים מידיי ערב ע"י הנוער והילדים בלפיד. למה הועד לא עושה משהו בקשר לזה ?? אני משלם מיסים לישוב לא ?? ואחרון,יש בישוב שלנו אנשים נפלאים, שתורמים ומתנדבים בכל מיניי תחומים, נותנים מזמנם שעות על גביי שעות לטובת הקהילה. הועד כולו מתנדב, במשמר האזרחי יש מתנדבים , בארועי תרבות נעזרים במתנדבים, בצופים יש הורים מתנדבים ועוד ועוד ומצטערת מראש אם שכחתי מישהו.. כל האנשים הנפלאים האלה תורמים ולא מצפים לקבל תמורה כל שהיא על פועלם. הם גם לא מקבלים הנחה בארנונה או משלמים פחות לועד , לחלקם גם אין תמורה ישירה למשפחתם כמו אברהם לוי מהועד שמטפל בנוער וילדיו גדולים ומזמן לא נוער.. אז לך ולעוד כמה אנשים כמותך. תפסיקו לקטר כל הזמן ולחפש את " מה אני מקבל מזה " ותתחילו "לתת מבלי לצפות לקבל". אני אישית מאוד נהנית לראות כיצד מתרומה שלי בצופים נהנים כל כך הרבה ילדים ולא את כולם אני ילדתי , אבל תמיד מתייחסת אליהם כאילו כולם שלי. בצפיה לעתיד ורוד יותר. רותי חכים - ראש שבט הצופים בלפיד

../images/Emo45.gif

הקצבת הוועד לצופים היא אחת המוצדקות ביותר שיש, וזאת אני כותב כאחד שעדיין אין לו ילדים בצופים. תרומתם של הצופים לקהילה ולילדי לפיד, גדולה בהרבה מתקצוב הוועד. מיסי הישוב הולכים לפעילויות שונות ומגוונות שלא לכולם יש חלק בהם, אבל כולם חשובים. אם רק למנות חלק מהם: מועדון הנוער, בית הכנסת, מלגות לסטודנטים, גני משחקים לילדים הקטנים ועוד. לא כל הישוב נזקק לכל הפעילויות הללו, אך כולם מוצדקים וכולם משמשים חלק מהתושבים בישוב, אי אפשר לתקצב פעילויות שישמשו 100% מתושבי לפיד מהסיבה הפשוטה שלעולם לא יימצאו פעילויות כאלו. נותר לי רק לתמוך בדעתה של רותי לגבי האנונימיות בפורום זה, דבר שגורם למותו של הפורום ככלי תקשורת בין חברי הקהילה. יובל.

TakeOne

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ועוד נקודה אחת -

להבדיל ממרבית המיסים שאתה משלם במדינה, מסי הוועד הולכים כולם ישירות לקופת הישוב. הכל נשאר כאן, בבית!

אולי את צודקת בגישתך

ראשית אל תקראי לי "תפסיקו" (ברבים) כי בנתיים בשם עצמי מדבר שנית אינך היחידה שאוהבת את הישוב שלישית ובהתייחס לעלות המיסים הגבוה מול מה שאנו מקבלים חזרה (ואל תצביעי לי שוב על הצופים כי יש עוד תחומים יותר חשובים מהצופים.) ולעניננו מבחן המציאות אומר אחרת את רואה את האינטרסים הצרים של מי שפעיל בנישה הזו ולא את האינטרס של כלל התושבים ועדיין לא הגענו לחתך הנוער הפעיל אצלך מול יתרת הנוער חסר הפעילות (ואל תציעי לי לעשות נפשות למען הצופים) שוב שואל מה % הנוער הפעיל פיזית (לא הרשומים) בצופים אל מול יתר הילדים אל תראי בי כמי שמתנגד לפעילות חברתית או לצופים אלה לתושב אובייקטיוי מזוית ראייה אחרת משלך שעדיין לא קיבל תשובות (וגם מאמין שלא יקבל) לאן הכסף נשאב בהערכה אמיתית לפועלך

TakeOne

New member
עד כמה שאני יודע, עבור הנוער שאינו

פעיל במסגרת הצופים הוקצו תקציבים מיוחדים, הן על ידי הוועד והן על ידי המועצה (ומי שיודע את הפרטים יותר טוב מוזמן לתקן אותי) ולכן יש בישוב רכז נוער ויש מועדון שגם בו הושקעו ומושקעים מאמצים של תושבים רבים. אם תטרח לקרוא את דו"ח הועד תוכל ללמוד עוד על הנושא. אתה יכול גם להתקשר למשרד הוועד ולקבל מגלית האדיבה והיעילה את כל המידע הנדרש, לרבות תקציב הוועד שפורסם לכל התושבים.

אירילה

New member
../images/Emo41.gif מחיקת הודעות בדיון זה ../images/Emo41.gif

עקב מחיקת הודעות/תגובות אשר היו בהן התלהמויות ושימוש בביטויים לא הולמים ,הוצאת דיבה ועוד ,נמחקו הודעות גולשים ,צר לי מאוד על כך ,מחיקת הודעה גוררת אחריה מחיקת הודעות/תגובות נלוות אוטומטית ולא ניתן לשחזרן. בכל אופן הארוע המצער ממחיש לנו רק לאן היה מגיע הפורום לו נתתי דרור מוחלט לגולשים. מתודה שרצו הצופים להעניק הגענו למחיקת הודעות וחסימה. לרותי חכים ,המשיכי בדרכך עלי והצליחי מגרשון שהיה גם פעם בהנהגת שבט שורק בראשל"צ.

למעלה