תודה לך נחום , היתה לי שיחה עם הבן

ספיר66

New member
תודה לך נחום , היתה לי שיחה עם הבן

הסברתי לו את החשש שלנו, הסברתי לו שאנחנו לא פוסלים שתיה למען הכיף בענין אבל להגיע לאיבוד שליטה לשיכרות זה כבר מתחיל להדאיג- אם הוא לא יודע מתי הוא צריך להפסיק עדיף שלא ישתה. הוא הסביר לי משהו שאני לא מבינה אותו אבל זו דעתו כך הוא חושב - אני יודע ש-2 כוסות גורמות לי להכנס ל"סוטול" הנכון לא להשתכר, אם אני ישתה יותר אני כבר השתכר. אבל מה קורה כשאין לך מידה ואתה שותה חצי כוס ולאחר מכן לוקח שלוק מחבר ולאחר מכן מחפש עוד כדי להגיע ל"סוטול" (של ה-2 כוסות) ושותה פה קיצת ופה עוד קיצת אין לי את המידה כי עד שאני או כל אחד מגיע להרגיש את ה"סוטול" זה כבר מאוחר.... הוא עוד הוסיף אם אדם לפני ששותה חושב על משהו או רוצה משהו בזמן השתיה זה יותר מתגבר, כלומר אם לפני שהוא שותה הוא יודע שאין לו מספיק שתיה הוא יחפש אותה כבר לפני כן ולכן בכל מהלך השתיה הוא יחפש גם אם הוא כבר לא צריך (כי הוא כבר ב"סוטול" הנכון) - אבל אם יש לו שתיה את 2 הכוסות שלו אז הוא שותה אותם ולא צריך יותר. זה הכיף שלו. דיברנו גם על סמים הוא אומר שהוא יודע שיש סמים שלא מזיקים או הכדורים שלא מזיקים אבל הם יכולים להיות מסוכנים אם הם מקולקלים ולכן הוא לא יקח אותם כלומר לא יקח סיכון.

shanhen

New member
לדבר - זה כל הסיפור

לא תמיד נוכל להשפיע, אבל לשים את הדברים על השולחן, לדבר ולתקשר זה הכוון הנכון. כאשר הדיבור אינו רק הטפה, איום והעלאת זכרונות ("כשהייתי בגילך לא חשבתי...") אלא דווקא קבלה, הבנה ורצון להמעיט בנזק, הסיכוי שהדברים יתקבלו יהיה רב. אני שמח בשבילך ומקווה שאכן הבן ייזהר יותר. עד כמה שזה נשמע מוזר (מפציפיסט כמוני) פעמים רבות השירות הצבאי מבגר באחת את הצעירים ועושה להם טוב מבחינת אחריות, קבלת החלטות ועוד. נחום

למעלה