יש דרישה רבה לסיפורי התחלות, אז הנה
להזכיר: אני עוסקת בהדפסות מהבית כאשר נכון להיום יש לקוח קבוע אחד (עורך דין) שמציף אותי בעבודה ולעיתים רחוקות יש עבודות הדפסה מסטודנטים ואנשים פרטיים. אני מזכירה במקצועי ועד לפני חצי שנה בערך עבדתי גם כשכירה מחוץ לבית. התחלתי לפרסם בפליירים ומודעות לוח שהדבקתי בעצמי במרכז תל-אביב, במשרדי עורכי דין, רואי חשבון, הוצאה לאור, בבתי המשפט. שלחתי את המשפחה וחברים למקומות רחוקים יותר כמו אוניברסיטאות וגם פרסמתי בלוח קחתן (לא יודעת עם עוד קיים) במודעות חינם. אחרי שהתחילו להגיע הסטודנטים הראשונים להדפיס אצלי, הם התחילו לספר אחד לשני והגיעו אליי חברים של חברים של סטודנטים. מפה לאוזן נהיו לי איזה 10 סטונדטים קבועים שבאו להדפיס אצלי עבודות להגשה. אחרי שנתיים-שלום הם נעלמו, קיבלו את התעודות שלהם וסיימו את הלימודים. הם סיפרו לעוד כמה חברים שלהם, שרק התחילו ללמוד, שחלק מהם גם באו להדפיס. העורך דין שכיום הוא לקוח שלי, שמע עליי מעורך דין אחר שמדפיס אצלי פעם בחצי שנה בערך. העורך דין שהמליץ עליי הכיר אותי ממקום העבודה שלי כמזכירה ואמר מילים חמות על העבודה שלי. הלקוח הנוכחי שלי עובד איתי כבר כמעט שלוש שנים רצופות כאשר הוא לא מוכן לוותר על ההדפסות שלי ולקחת כתבנית צמודה. הוא הציע לי מספר פעמים לבוא ולעבוד מהמשרד שלו אבל אני מעדיפה את הנוחות של הבית, בלי נסיעות ובלי הקפצות כשהילדות חולות. אני השנה קצת במיתון, כמו כל המשק וסטודנטים מעדיפים להדפיס בשני שקל לעמוד במקום 5 שקל שאני מציעה ועוד ירדתי ממחיר של 7 שקל שעד לפני שנתיים עוד הסכימו לשלם. היום כולם חושבים שלוש פעמים לפני ששולחים לי חומר להדפסה. אני מקווה לעבור את המשבר הזה ולהצליח לצבור לקוחות חדשים. מישהו צריך כתבנית???