תודה לכולם.

תודה לכולם.

על התגובות בהודעה הקודמת. יש לי שאלה נוספת. ראיתי בהמון סרטים וכאלה שלפעמים יש ללוחם קפוארה חוסר יציבות קריטי בבעיטות וכאלה. מישהו שם לב לזה? זה ככה באמת?

surpresa

New member
הסבר + הבטחה

קפואירה מתבססת ברובה על יציבות אבסולוטית בכל חלקי הגוף ובמיוחד בבעיטות . בסרטים לא יוצא לי להזכר כל כך על מקרים שבהם הקפואריסט היה גרוע ברמות (מלבד 'רק החזק' והסרטון שטנז'ורה הביאה) אבל אפילו אז היציבות בסרטים היתה טובה עד מאוד. בקפואירה יש סוגי תנועות כמו סווינגים ובלנסות שלמראית עין יכולות להטעות ולהראות שהקפואריסט אוטוטו נופל / מחליק / נמרח על הפרצוף וצריכים לגרד אותו בשפכטל מהריצפה ואיכשהו הוא מצליח לחזור לעצמו בשניה האחרונה ,אולי ראית את זה ופירשת אחרת . מבחינת בעיטות אני יכול להבטיח לך שלבנאדם שקורא לעצמו קפואריסט יש יציבות מעולה בבעיטות . סופרזה

תודה נשמה. אתה כולל גם

בזמן לחימה מול אדם אחר? זה נראה לפעמים שאם היריב יתן לו מכה קטנה ברגל הוא לא ישרוד.

ToryMaster

New member
זה באמת נראה ככה לפעמים

אבל תסתכל טוב, אתה תוכל לראות שדי קשה בסך הכל להפיל קפואריסטה, יש להם כמה התחמקויות די יעילות ומהירות

אולי. אבל בכל זאת זה חסרון בולט

בלחימה שזריזות היא מרכיב חשוב במיוחד בה. ובמכה זריזה בשורש הרגל או בברך אין לקפואריסט כל כך דרך להתחמק

surpresa

New member
קפואירה לחימה וריקוד,קפואירה היא אמנות וכישוף

ומבעיטה בפיקה של הברך יש לאמנות לחימה אחרת דרך להתחמק ? הדרך הכי טובה להתחמק ממכות היא לא להיות שם ... והקפואירה די טובה בזה, תתפלא כמה זריזות יש בקפואירה. יש בקפואירה רקע ומתודה כמו לכל אמנות לחימה אחרת וסביר להניח שלכל הבעיטות/אגרופים לקפואירה יש מענה הגנתי + התקפתי. השאלה היותר חשובה היא מה אתה מחפש ? כי קפואירה היא לא רק לחימה...

אני ברעיון שואף לדעת קפוארה בשילוב

קונג פו. לדעתי זהו שילוב מנצח. זה חלום. אמנם לאט לאט אני מקוה להתקדם בזה.

ToryMaster

New member
ומבחינת "תרגילים"?

מה נותן לך את התחושה שבקפוארה אין את זה?

ailag

New member
עדיין, התשובה לשאלתך היא "לא".

יש שיווי משקל במקרה של דחיפה. והרבה. לפעמים מזייפים נפילה כדי להוסיף לזרימה של המשחק או, יותר תדיר, כדי בעצם לעשות תרגיל אחר. אולי זה מה שבלבל אותך. לפעמים מתחמקים כי זה יותר יעיל מלספוג את הדחיפה, אולי זה בלבל אותך. בכל מקרה, יש הרבה שיווי משקל במקרים של דחיפה, התקפה וכו', אחרת לא היה ניתן לעסוק בספורט הזה בכלל. יש לי הרגשה שאתה לא בוטח כל כך במורים לקפוארה מהשאלות שלך..

ailag

New member
לזוז משם. כמו בכל אמנות לחימה אחרת.

אני יודעת שבקונג פו ושות' יש חיזוקים - מצבים בהם עושים ככה שמכות לא יכאבו - אבל אם יביאו לכם קונגפואיסט יותר מיומן / גדול זה כבר מבטל את החיזוקים האלו. אז תכלס? למכה שאמורה לנטרל הפתרונות הם או התחמקות או לקוות שהשני לא מספיק חזק. בכל אמנות. ובקפוארה יש התחמקויות אז אני לא רואה מאיפה הקביעה שלך. מה שכן, טעות נפוצה אצל לא-קפואריסטות היא ההנחה שלומדים אמנות לחימה מתוך הפרנויה שיום אחד מישהו יתנפל עליך עם סכין, ובמקרה המישהו הזה לא ידע אמנויות לחימה יותר טוב מזה. בקפוארה אנחנו לא בונים את האימונים לקראת אותו רגע אלא מחפשים דברים אחרים במשחק, כמו מה שסורפרזה אמר - לחימה וריקוד, אמנות וכישוף.

למעלה