תודה לכל אנשי הפורום!!!

*GormE*

New member
תודה לכל אנשי הפורום!!!

אמנם זה היה לפני זמן רב יחסית, אבל פניתי לאתר בבקשה שימליצו לי על ספרים בסגנון של המשפט האחרון של פרמה, ואכן ההיענות היתה גדולה; קראתי מאז עוד ספרים אחדים שהתחייבתי אליהם מקודם ורק לא מזמן נתקלתי בספר "הגמד של מנדל", שהומלץ לי פה וקראתי אותו בשקיקיה. למעשה, אני עומדת לסיים אותו בימים הקרובים אז תהיו נחמדים ו.. תמשיכו להמליץ לספר הקרוב הבא?

galahead

New member
אם את מתכוונת לספרים בתחום של

מדע פופולרי, אז שני ספרים באמת נהדרים ולא כבדים במיוחד הם: "הקווארק והיגואר" של מארי גל-מן, פיזיקאי זוכה פרס נובל - הספר מדבר על מערכות מורכבות ודרכי חשיבה מדעיות, בכל מיני תחומים ובהתייחס למגון של תופעות. "מסע אל התבונה" של חגי נצר ועמי בן-בסט, הראשון הוא פרופסור לאסטרונומיה באוני´ ת"א והשני כתב מדעי - הספר עוסק בשאלה של קיום חיים חוץ-ארציים ביקום (ויש בו כל מיני תמונות ותרשימים ממש יפים..) have fun :) גל

2_be

New member
אז ככה

נמחקה לי ההודעה הארוכה והיפה שכתבתי אז אנסה עוד פעם ובקיצור... אני שמחה שנהנית מהגמד של מנדל שהמלצתי עליו בזמנו... אני מצטרפת להמלצה על "מסע אל התבונה" -ספר מעניין. אני לא זוכרת אם המלצתי בזמנו על הספרים של ריצרד פיינמן אם לא אז אני ממליצה כרגע... אם את אוהבת ספרים מתחום הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה אז מומלצים הספרים של אוליבר סאקס (הכי אהבתי את "אנתרופולוג על המאדים") ספר שהוא קובץ מאמרים בתחום הפיסיקה המודרנית בשפה פשוטה: "הפסיקה של המילניום"/אליהו זערור הוצאת רקפת. ועוד משהו... בזמנו היה דיון על הספר "הדוד פטרוס והשערת גולדבך" למרות שהא יותר סיפורי ושונה מהמשפט של פרמה הספקתי מאז לקרוא אותו ןנהניתי. אז תהני ואם קראת ספרים טובים אשמח לשמוע...

*GormE*

New member
היום בבוקר אמא שלי יידעה אותי שהיא

ראתה גמדה שהיא במקרה גם מדענית שמאוד נעלבה מהספר הזה אולי אתה יודע על זה קצת יותר?

ציפי ג

New member
שמעתי

שמבחינת הניתוח הגנטי, הספר לא כ"כ מבוסס. אבל הבנתי בגנטיקה בהחלט לא גבוהה, אז אין לסמוך עלי, לא לכאן ולא לכאן.

2_be

New member
האמת היא..

שאני לא לומדת גנטיקה וגם לא עוסקת בזה אלא רק קוראת פה ושם כך שאין לי ממש מושג... ודרך אגב אני בת.

מרתק

New member
לגורמה - אפרופו לחזור לעניין...

ראיתי בזמנו את הבקשה שלך כמה ימים אחרי שנכתבה, ונפלתי רחוק למטה בשרשור. רק למקרה שפספסת, המלצה חמה, ולדעתי אולטימטיבית בתחום - ספרו של דאגלס הופשטטר, Godel, Escher, Bach - an eternal golden braid. יצרת מופת ספרותית/הגותית/מדעית, שלמיטב ידיעתי לא תורגמה לעברית.

למעלה