תודה לכל המתייחסים לשאלתי על שפה זר

Nir5L

New member
תודה לכל המתייחסים לשאלתי על שפה זר

בני בחטיבת הביניים, כתה ט'. אני משנסת מתניים להאבק בבית הספר כי אני חושבת שיש ללכת לקראתו לאור קשייו ברכישת השפה. מקווה שאצליח. תודה על כל פנים

במקום מלחמה- אולי אבחון נכון??

נראה לי שחבל על הנסיון להאבק בבית הספר של בנך. ד"ר מנור היא רופאה ידועה שאין בסמכותה לתת הקלות והתאמות למבחנים. היא כמובן יכולה להמליץ, אבל ע"פ תקנות משרד החינוך, יש היום הגדרות ברורות להקלות לסוגיהן- מי רשאי להמליץ על מה וזה אומר, שילדים לקויי למידה, צריכים לעבור אבחון דידאקטי,או פסיכולוגי או שניהם, כדי שביה"ס יקל עליהם ויפטור אותם מתחומי לימוד שונים (ולא רק בשביל בחינות הבגרות). בתי הספר לא נוטים לקבל המלצות פדגוגיות של רופאים, כי כל אחד צריך להשאר בתחום מומחיותו, כולל הרופאים. נראה לי שאם בנך בכיתה ט', ממילא יזדקק לאבחון מקיף של ליקויי למידה לקראת בחינות הבגרות ואם יעבור אבחון כזה בזמן קרוב- אולי יוכל להנות גם מ"הנחות"לגבי שפה שניה. ואגב, כמו שנכתב כאן מקודם, כלל לא חייב להיות קשר בין ADDלקושי ברכישת שפה שניה, מה שמחזק את הצורך לאבחן את הקושי לעומק. בהצלחה (וחבל לבזבז אנרגיה על מלחמה. זה לא ילמד את הילד שלך שום דבר טוב...ויתסכל אותך עוד יותר.

למעלה